Skinkemignon


Skinkemignon er et skønt stykke kød, som bliver virkelig mørt og saftigt, når det tilberedes rigtigt. Skinkemignonen minder om svinemørbraden i smag og struktur, men hvor mørbraden gemmer sig inde midt i grisen, sidder mignonen i yderlåret og kaldes også lårtunge. Mignon er dog noget billigere end mørbrad, og jeg betalte her 65 kroner for 400 g – og den var endda økologisk.

Skinkemignon kan laves på panden og i airfryer, og i opskriften får du vejledning til begge dele. Under opskriften finder du tips og tricks og forslag til tilbehør.

Skinkemignon på pande eller i airfryer

Skinkemignon

Føj til favoritter Print Pin
mør gris på pande eller i airfryer
2
|
30 minutter

Udstyr

Ingredienser

Sådan gør du

  • Afpuds skinkemignonen hvis der sidder lidt senerester på. Normalt er de rette flotte.
  • Pensl den med olivenolie og drys med krydderi, salt og peber.

På panden

  • Opvarm panden med en klat smør og brun først skinkemignonen heri, til den har taget farve på alle sider.
  • Skru ned for varmen og lad den stege færdigt. Vend den flere gange undervejs. Det tager ca. 10-12 minutter i alt.
  • Bruger du stegetermometer kan du sigte efter ca. 65 grader. Den må gerne være en anelse rosa i midten, så er den mest saftig.
  • Lad den hvile inden du skærer den i skiver og serverer den.

I airfryer

  • Læg det marinerede kød direkte i airfryerens kurv og giv den 20-25 minutter ved 180 grader.
  • Tag ud, lad hvile og skær den herefter i skiver.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Skinkemignon i airfryer

Mange spørger, om man kan lave skinkemignon i airfryer, og ja, det kan man sagtens. Det er endda supernemt. Normalt synes jeg, at kød i airfryeren bliver bedst, hvis kødet har lidt mere fedtmarmorering end skinkemignon har, men jeg fik mørt og saftigt kød ud af det alligevel.

Og så passer den jo sig selv, og jeg skal ikke koncentrere mig om at vende den hele tiden, hvilket er rart, hvis man lige har travlt med andre ting – som fx at lave tilbehør.

Hvad spiser man til?

Tilbehør afhænger lidt af sæsonen, synes jeg. Skinkemignonen kan man spise året rundt, men er det forår eller sommer vil jeg gerne have en frisk salat til eller måske knasende kålsalat. Skal det være lidt klassisk, ville jeg vælge en salat med mormordressing.

Er det efterår eller vinter, foretrækker jeg noget varmt grøntsagstilbehør. Her kunne det fx være en dejlig blomkålsmos (fx den med brunet smør er superlækker til) eller måske en lun bønnesalat.

En grov vinterråkost kunne også være lækkert – fx hvidkålsalaten med knoldselleri og pære.

Netop sådan adskiller mine Keto madplaner sig også fra hinanden. Kød spiser vi året rundt, men tilbehøret er lidt lettere i de lyse/lune måneder og lidt grovere/tungere i de kolde måneder.

Hvad kan man ellers lave med skinkemignon?

Du kan bruge skinkemignonen på samme måde som svinemørbrad, og du kan fx fylde den med lækkert fyld i midten, ligesom jeg har gjort med denne fyldte svinemørbrad. Det er lige før jeg vil sige, at skinkemignonen egner sig bedre til det, da den er lidt tykkere, og der er mere plads til fyld. Mere fyld er jo aldrig en dårlig idé😁

Du kan også vikle den i bacon eller parmaskinke og få en ekstra lækker omgang kød på bordet.

Skinkemignon på pande eller i airfryer

Vil du gerne spise flere grøntsager?🥦🥕🥒

… men stadig gerne rimelig Low Carb? Så overvej min Low Carb-kostplan. Den er lavet, så du får mindst 600 g grønt om dagen, godt med protein og moderat med sundt fedt. Det er sund og lækker og let mad – perfekt til foråret🌱

Find den her: Low Carb kostplan

Kan jeg hjælpe dig med noget?

Har du brug for støtte eller hep, input til din kost eller brug for hjælp til at få rettet lidt ind, så du kan få de resultater, du drømmer om? Så hop ind på min lukkede spørgeside og lad mig hjælpe dig.

Som at have en coach ved hånden men uden at det koster tusindevis af kroner hver måned💸

Spørgesiden er til mine PLUS-medlemmer og er du ikke medlem allerede, kan du prøve det gratis her:

Ja tak – det vil jeg prøve!

Udover den lukkede spørgeside får du adgang til at se energiberegninger på alle mine 2.000 opskrifter, din egen favoritside, hvor du kan gemme opskrifter og lave madplaner med indkøbsliste, velkomst e-bogen Den Store Keto-guide (værdi 149,-) og du kan lytte til min podcast.

I Januar 2022 vejede jeg 116 kg og blev medlem hos dig. Det er den bedste beslutning jeg har taget i hele mit liv. Jeg vejer nu 75,4 kg og vægten  går stadig langsomt ned. Jeg har endelig fået et liv, hvor jeg ikke konstant er sulten og kun tænker på mad.”

Start prøveperiode her 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

0 kommentarer til “Skinkemignon”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?