Skinkemignon er et skønt stykke kød, som bliver virkelig mørt og saftigt, når det tilberedes rigtigt. Skinkemignonen minder om svinemørbraden i smag og struktur, men hvor mørbraden gemmer sig inde midt i grisen, sidder mignonen i yderlåret og kaldes også lårtunge. Mignon er dog noget billigere end mørbrad, og jeg betalte her 65 kroner for 400 g – og den var endda økologisk.
Skinkemignon kan laves på panden og i airfryer, og i opskriften får du vejledning til begge dele. Under opskriften finder du tips og tricks og forslag til tilbehør.
Skinkemignon
Føj til favoritter Print PinUdstyr
Ingredienser
- 1 skinkemignon 1 vejer ca. 400 g
- 1 spsk olivenolie
- taco/mexicansk krydderi eller andet krydderi, du foretrækker
- salt og friskkværnet peber
- smør til stegning hvis du steger den på panden
Sådan gør du
- Afpuds skinkemignonen hvis der sidder lidt senerester på. Normalt er de rette flotte.
- Pensl den med olivenolie og drys med krydderi, salt og peber.
På panden
- Opvarm panden med en klat smør og brun først skinkemignonen heri, til den har taget farve på alle sider.
- Skru ned for varmen og lad den stege færdigt. Vend den flere gange undervejs. Det tager ca. 10-12 minutter i alt.
- Bruger du stegetermometer kan du sigte efter ca. 65 grader. Den må gerne være en anelse rosa i midten, så er den mest saftig.
- Lad den hvile inden du skærer den i skiver og serverer den.
I airfryer
- Læg det marinerede kød direkte i airfryerens kurv og giv den 20-25 minutter ved 180 grader.
- Tag ud, lad hvile og skær den herefter i skiver.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Skinkemignon i airfryer
Mange spørger, om man kan lave skinkemignon i airfryer, og ja, det kan man sagtens. Det er endda supernemt. Normalt synes jeg, at kød i airfryeren bliver bedst, hvis kødet har lidt mere fedtmarmorering end skinkemignon har, men jeg fik mørt og saftigt kød ud af det alligevel.
Og så passer den jo sig selv, og jeg skal ikke koncentrere mig om at vende den hele tiden, hvilket er rart, hvis man lige har travlt med andre ting – som fx at lave tilbehør.
Hvad spiser man til?
Tilbehør afhænger lidt af sæsonen, synes jeg. Skinkemignonen kan man spise året rundt, men er det forår eller sommer vil jeg gerne have en frisk salat til eller måske knasende kålsalat. Skal det være lidt klassisk, ville jeg vælge en salat med mormordressing.
Er det efterår eller vinter, foretrækker jeg noget varmt grøntsagstilbehør. Her kunne det fx være en dejlig blomkålsmos (fx den med brunet smør er superlækker til) eller måske en lun bønnesalat.
En grov vinterråkost kunne også være lækkert – fx hvidkålsalaten med knoldselleri og pære.
Netop sådan adskiller mine Keto madplaner sig også fra hinanden. Kød spiser vi året rundt, men tilbehøret er lidt lettere i de lyse/lune måneder og lidt grovere/tungere i de kolde måneder.
Hvad kan man ellers lave med skinkemignon?
Du kan bruge skinkemignonen på samme måde som svinemørbrad, og du kan fx fylde den med lækkert fyld i midten, ligesom jeg har gjort med denne fyldte svinemørbrad. Det er lige før jeg vil sige, at skinkemignonen egner sig bedre til det, da den er lidt tykkere, og der er mere plads til fyld. Mere fyld er jo aldrig en dårlig idé😁
Du kan også vikle den i bacon eller parmaskinke og få en ekstra lækker omgang kød på bordet.
0 kommentarer til “Skinkemignon”