Skaldyrsalat er et lækkert indslag til påskefrokosten og den kan spises både med en bund af brød eller med lidt grøn salat under. Denne opskrift på skaldyrsalat er i den klassiske ende med krebsehaler og rejer.
Jeg brugte ørredrogn i stedet for stenbiderrogn, nu hvor stenbideren er udrydningstruet. Det er altid svært for mig at afgøre, hvor jeg skal trække linjerne med disse ting. Stort set alle madvarer har jo i 2024 en eller anden form for kontroversiel ting hæftet på dem, alt efter hvem du spørger, og skulle jeg tage hensyn til dem alle, ville dette blive en madfattig madblog.
Jeg har jo også stadig en masse opskrifter med stenbiderrogn her på siden, men i år har jeg altså valgt, at du selv kan søge dem frem.
Ørredrognene kan jo selvfølgelig også udelades helt, men de giver lige lidt ekstra til både smag og præsentation.

Skaldyrssalat
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 150 g krebsehaler drænet vægt
- 150 g rejer drænet vægt
- 2 spsk frisk dild
- 75 g cremefraiche 18%
- 75 g mayonnaise
- 2 tsk dijonsennep
- salt og friskkværnet peber
- 1 tsk sødning
- evt. lidt citronsaft
- evt. fiskerogn jeg brugte ørredrogn
Sådan gør du
- Rør cremefraiche, mayonnaise og sennep sammen, smag til med sødning, salt, peber og evt. citronsaft.
- Hak dilden og rør i dressingen.
- Vend rejer og krebsehaler i dressingen.
- Lad gerne skaldyrssalaten trække lidt inden servering.
- Pynt evt. med lidt rogn på toppen inden servering.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Flere pålægssalater til det kolde bord
Udover denne lækre skaldyrssalat har jeg også opskrifter på andre pålægssalater fx krebsehalesalat, rejesalat med koriandermayo, æggesalat, torskerognssalat med forårsløg, citron og kapers, laksesalat med peberrod og selvfølgelig også en klassisk skinkesalat.
Vil du gerne have brød under, er wannabe rugbrøddet ret vellykket.
0 kommentarer til “Skaldyrssalat med krebsehaler og rejer”