Shoppingguide til Malmø


Hvor skal jeg handle, hvis jeg skal til Malmø, og hvad kan jeg med fordel købe med hjem? Det er også et hyppigt spørgsmål her på bloggen. I dag vil jeg dele mine erfaringer med jer, og måske vil I så dele jeres i kommentarfeltet herunder?

The place to go er efter min mening ICA MAXI ude på havnen ved Turning Torso. Kæmpe supermarked med alt, hvad hjertet begærer. Her hamstrer jeg Västerbottenost og som regel også nogle andre oste, Extra Creamy Kokosmælk fra Santa Maria (til ca. halv pris af hvad den koster herhjemme), mandelsmør, nødder, kokosolie (med smag), diverse mayodips fra køledisken, Lindt chokolade 90% (to die for!), og så køber vi altid noget kød med hjem også. Både pølser (de svenskere elsker pølser) med 90% kødindhold og kyllingebryst med skind. Måske også nogle fede mejeriprodukter som fx Smetana, som er en slags cremefraiche 48 %. Herudover har de også produkter, som i Danmark er helsekostvarer: Sukrin (eller lign. sukkererstatninger), mandelmel, kokosfibre, etc.

malmø shopping LCHF

 

ICA MAXI, Stora Varvsgatan 17 A, 211 19 MALMÖ

I samme område finder du Green Matmarknad, som absolut også er et besøg værd. Det er et overvejende øko-über-feinschmecker supermarked med holdning til ægte, nærproducerede varer uden tilsætningsstoffer. Og det er dyrt, så ingen besparelse her, men det er lækkert og gid man kunne gøre alle sine indkøb sådan et sted. Som så mange andre øko-supermarkeder, jeg har besøgt, fylder den “rigtige mad” mindre, og øko-te, chokolade, og produkter med længere shelf life lidt mere. Sådan er det måske nok bare, hvis den slags skal have en chance for at løbe rundt. Men virkelig et lækkert sted at browse rundt, og så har de bøtter med økologisk kokosolie uden smag.

LCHF shopping Malmø

 

Green Matmarknad, Västra Varvsgatan 42, 211 14 Malmö

Inde i selve byen finder du Reco’s Organic Market. Det er den, jeg tidligere har kaldt Riccos – måske fordi jeg har haft kaffe på hjernen, hvem ved? Anyway, Reco’s hører sammen med webshoppen Rawfoodshop.se og sortimentet er også meget raw food agtigt. Her finder du adskillige hylder med mærkelige raw food pulvere. Du ved, acaipulver, hybenpulver, hvedegræspulver og hvad de allesammen hedder. Min kost er ikke ligefrem pulverorienteret, så jeg finder ikke så meget at købe med hjem herfra, men til gengæld har de økologiske kokosolie uden smag (billigere end hos Green). Herudover har de også “low carb chokolade”, både fra Cavalier og andre mærker og diverse meltyper. De har fornyligt udvidet med en lille cafe, hvor man kan spise raw food/LCHF fra buffet. Tror jeg nok. Vi sprang cafeen over, sidst vi var der, og kiggede kun på den gennem vinduet.

Shopping malmø LCHF

Sidst vi var afsted, stoppede vi ved de store center Emporia, som ligger lige efter man har krydset broen. Det er ikke, fordi vi er storcentertyper, men vi ville gerne tjekke om indkøbsmulighederne var lige så gode der, som ude i ICA Maxi, for det ville jo gøre det markant hurtigere at tage en tur over broen for at handle. Men den ICA Kvantum, der lå der, skuffede fælt, så det kan altså ikke anbefales. I hvert fald ikke, hvis du er på udkig efter de samme LCHF-varer, som jeg er.

Så det var mine tips! Jeg håber, du vil dele dine!

Sommerabat på Keto kostplan ‘den fleksible’

Få et superfleksibelt værktøj til at spise Keto med henblik på vægttab.

Læs alt om kostplanen her >>
(og spar 18%)

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

26 kommentarer til “Shoppingguide til Malmø”

Skriv en kommentar

 1. Lidt udenfor emnet kan det oplyses, at mandler i Norge ved juletid var nede i en pris på 28,- norske kroner for et kilo……dvs. ca 22,50 danske pr. KILO…..havde nogle kasser a 22,7 kilo med hjem til familie,venner….puhaaaaa de blev hurtigt afsat….husk det til hvis I kommer til Norge…

  Svar
 2. Hej Jane. Jeg er ved at starte mit liv som lchf følger og jeg vil være taknemmelig hvis du eller andre kender til gode indkøbsmuligheder i Helsingborg, da det er mest praktisk for mig ,der ingen bil har.

  Svar
  • Hej
   Der er mange gode indkøbsmuligheder i og udenfor Helsingborg, de fleste af de store supermarkeder jeg har benyttet fra Helsingborg helt op til Elmhult er gode LCHF-butikker – jeg har handlet mange af mine varer både i ICA marked, og i Willys. Willys har rigtig meget glutenfrit og laktosefrit, men jeg benytter mig af de fleste store supermarkeder. Kan godt være de ikke er ligeså fancy og flotte som i Malmö, der har jeg nemlig ikke været endnu. Håber du kan bruge ovenstående.

   Svar
 3. Hej Jane
  Tak tak
  Ved godt det er et ældre indlæg, men er lidt “ny” her og fik lyst til at snuse lidt rundt og læse!!!!
  Har netop købt din bog nr 2 og siden i søndags har den stået på næsten striks LCHF, har
  egentlig længe skævet til din første bog på bogreolen, men nu har jeg for alvor taget den til mig, alt det du skriver i bog nr 2, rammer præcis noget i mig! Mht indkøb i Sverige, har jeg oplevet de samme ting, var på tur til almhult, og fandt her ud af hvor langt Sverige er med glutenfrie produkter, endnu en ting som danskerne kunne lære af! Jeg ved i hvertfald at jeg kommer til at handle ofte i Sverige! For efter vi har været der, vil min datter kun spise glutenfrie brød, pølser, pasta o.a. hun er en kræsen sag i mange tilfælde, men nu hvor hun selv kommer og fortæller mig hvordan hun har det efter at hun er begyndt den spise, hun er 12 år, er jeg en lykkelig mor! Så jeg takker ydmygt for handlelisten til mad i Malmø, glæder mig til at få LCHF helt ind under huden, lige nu har jeg vildt ondt i maven, jeg er desværre en af dem, som ligger ud med forstoppelse når der skiftes madkurs, hvilket er gjort nogle gange i mit liv, desværre!!!men jeg har fået mere energi, og trods forstoppelse, så synes min mave lidt, meget lidt, fladere idag, så endnu engang tak Jane, glæder mig til din bog nr 4

  Svar
 4. Hej
  Jeg faldt over din madblog, som ser super spændende ud.
  Jeg har en blog der handler om billigt indkøb i Sverige og jeg har bl.a. skrevet om allergivenligt mad og har linket lidt til nogle forskellige butikker.
  Du kan se siden her: http://www.billigtisverige.dk/allergi/
  De fleste butikker har gluten og mælkefri produkter og til priser langt under de danske priser.
  I Sverige er der kun 12% madmoms og konkurrencesituationen er større og det giver bedre priser.
  De bedste hilsner
  Kim
  kim@billigtisverige.dk

  Svar
 5. Husk også, at nødder og chokolade er meget billigere i Sverige end i DK. Til dig, der spørger til Flensborg, fortæller min veninde mig, at du kan købe superlækre nødder meget meget billigt. Rigtig god ferie Jane.

  Svar
 6. Hej Jane
  Vi samarbejder med Recomarket og har mange af deres økologiske LC produkter i vores webshop, blandt ander den populære kokosolie uden smag og lugt og de utallige Bagerina produkter og meltyper. Så man behøver ikke tage helt til Sverige:0)
  God sommer
  Kh Rikke

  Svar
  • Det kan være, man ikke behøver det, men indlægget var lige så meget for at svare på de utallige spørgsmål, jeg får om, hvor og hvad man med fordel kan handle, hvis man skal til Malmø :-)

   Svar
 7. Hej Jane
  Jeg fandt i dag denne artikel http://lp.hm.com/hmprod?set=key%5Bsource%5D,value%5B/model/2012/P01%2005860%2009090%2021%200311%205.jpg%5D&set=key%5Brotate%5D,value%5B%5D&set=key%5Bwidth%5D,value%5B%5D&set=key%5Bheight%5D,value%5B%5D&set=key%5Bx%5D,value%5B%5D&set=key%5By%5D,value%5B%5D&set=key%5Btype%5D,value%5BSTILL_LIFE_BACK%5D&call=url%5Bfile:/product/large%5D
  – som meget interessant beviser at selv med et enormt kalorieindtag på lchf vil man ikke tage synderligt på. Hvis man derimod spiser samme for samme kalorieindtag på McDonald’s vil man tage gevaldigt på.

  Super spændende læsning – ved ikke om du kan bruge den til noget, men den beviser da bare at det der gode fedt slet ikke er ondt ;)

  Kh. Natassia

  Svar
  • Dit link virker ikke men jeg kender godt historien/historierne. Senst den fra Kostdoktorn med ham, der spiste 5800 kcal om dagen i en periode og kun tog 1-2 kilo på. Selvom der er noget rigtigt i det, synes jeg også, at den slags historier rummer noget problematisk. For man har bare ikke carte blanche til at spise løs, hvis bare maden indeholder få kulhydrater, som nogle desværre tror og derfor giver den fuld gas med maden og især low carb godterne, tager på og derfor dropper ideen om en low carb kost, fordi “den tager man jo også på af”. Jeg tror desuden, at udfaldet af sådan en undersøgelse ville være anderledes, hvis man lavede det med en tidligere overvægtig kvinde end med en naturligt slank mand :-)

   Men ellers enig. Fedt er jo ikke spor ondt. Men man kan godt tage på af at spise for meget af det.

   Svar
  • Elin, prøv i Citi Markt i udkanten af Flensborg. De har et stort udvalg af 85-90% chokolade, økologisk nøddesmør (mandel, hasselnød, peanut) og alle varianter af nødder (hakkede, flager, mel). De har også en stor afdeling med økologi og mange lækre olier.

   Svar
 8. Ihh, det er jo lige MIN ICA MAXI du har været i. Bor lige ved siden af næsten. Jeg kan også anbefale deres æggehvide på liter flaske til nogle og 30 kr (svenske kr).

  Svar
  • Jeg har været i en mini-ICA engang, som lå tæt på Triangeln. Og selvom den var lille, havde den et supersortiment af økologi og rawfoodvarer. Det er dog aldrig lykkes mig at finde tilbage dertil :-)

   Svar
 9. Nu ligger jeg selv, pga. fordøjelsesproblemer med kød og æg, et eller andet sted midt i mellem raw food og lchf, så jeg er vældig glad for de to raw food-cafeer der ligger i Malmø. Jeg kan ikke huske adresserne, men man kan google dem. Desuden findes der i de almindelige supermarkeder (fx ICA, ikke nødvendigvis den store; der ligger et par mindre butikker i ca. halvanden kilometers gåafstand fra stationen) et temmelig stort udvalg af glutenfri- og mælkefri produkter (som selvfølgelig ikke alle er særlig lchf, men måske er der andre læsere end mig der fx har glutenallergiske børn som bare elsker pasta, og som ikke kan lokkes til squashpastaen…) De allergivenlige produkter er meget billigere end i Danmark.

  Svar
 10. Vi camperer på sjælland i de kommende to uger, nogen anbefalinger i og omkring københavn? Her i Vejen finder man hellmanns mayo i kvickly, urtekrams kokosolie i løvbjerg, lakridspulver i netto og stort set resten på nettet :)

  Svar