Shakshuka er en nordafrikansk ret, som egentlig bare betyder “en blanding”. Og det er lige hvad det er: en blanding af peberfrugt, løg og tomater i lækre krydderier med æg og feta. Det smager himmelsk, og jeg kan varmt anbefale det som weekendmorgenmad (eller frokost).
Shakshuka – Low Carb & glutenfri
Som shakshuka er her i min variant, er den fantastisk low carb morgenmad. Ofte vil den blive serveret med pitabrød, men da det ikke er noget, vi gør os specielt meget i her på bloggen, kunne en lækker sidekick være fx en af de gode chaffler eller kyllingevafler.
Jeg elsker generelt krydret mad om morgenen men en ret som denne ville kunne gøre sig lige så fint til frokost eller til en nem aftensmad.
Det er så nemt at bytte rundt på måltiderne, synes jeg. Især i en travl hverdag er det rart at spise fx en aftensmadsrest til morgenmad og en hurtig ‘morgenmadsopskrift’ til aften. Og det kan jo være så almindeligt som en bunke spejlæg med lidt grønt til.
Keeping it simple, ikke?
Ingredienser
- 1/2 løg
- 2 fed hvidløg
- ½ tsk røget paprika
- ½ tsk chiliflager
- ½ tsk stødt spidskommen
- ½ rød peberfrugt
- 200 g hakkede tomater
- 2 æg
- 30 g feta
- 1 spsk kokosolie uden smag til stegning
- salt og friskkværnet peber
- frisk persille
Sådan gør du
- Opvarm ovnen til 200 grader.
- Opvarm kokosolie på panden og svits løg og hvidløg heri. Tilsæt krydderierne og rør godt rundt.
- Tilsæt peberfrugt og lad det stege videre i et par minutter.
- Hæld hakkede tomater på, varm det op og smag blandingen til med salt og peber
- Hvis panden kan gå i ovnen, slår du æggene ud i den, og ellers hælder du saucen over i et smurt ovnfast fad og slår æggene ud i det.
- Bag i ovnen i 8-10 minutter eller til æggehviderne er faste og blommerne har sat sig
- Drys med persille og smuldret feta inden servering.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Aftensmad på en travl dag – prøv shakshuka
Shakshukaen er også en af de retter, du kan lave som en feberredning, hvis du er kommet sent hjem fra arbejde og ikke har nået at planlægge aftensmad. Den består af ingredienser, som du formentlig har i dit køleskab allerede og så skal du bare kaste dem på panden og så har du skøn og nem aftensmad.
kunne godt tænke mig at du skrev om retterne er ketovenlige.:)
Det er ikke nødvendigt, når jeg har skrevet dette indlæg: https://www.madbanditten.dk/er-det-keto/
;-)
Hej Jane.
Shakshuka er rigtig godt. Jeg kender det fra Israel, hvor det også serveres som morgenmad i flere versioner – fx med aubergine- eller spinat. Det er så lækkert.
Jeg laver det ind imellem som aftensmad, hvor jeg tilsætter hakket oksekød og/eller bacontern.
Jeg får helt lyst til det igen ?
God weekend, Hanne