Shakshuka


Shakshuka er en nordafrikansk ret, som egentlig bare betyder “en blanding”. Og det er lige hvad det er: en blanding af peberfrugt, løg og tomater i lækre krydderier med æg og feta. Det smager himmelsk, og jeg kan varmt anbefale det som weekendmorgenmad (eller frokost).

Shakshuka – Low Carb & glutenfri

Som shakshuka er her i min variant, er den fantastisk low carb morgenmad. Ofte vil den blive serveret med pitabrød, men da det ikke er noget, vi gør os specielt meget i her på bloggen, kunne en lækker sidekick være fx en af de gode chaffler eller kyllingevafler.

Jeg elsker generelt krydret mad om morgenen men en ret som denne ville kunne gøre sig lige så fint til frokost eller til en nem aftensmad.

Det er så nemt at bytte rundt på måltiderne, synes jeg. Især i en travl hverdag er det rart at spise fx en aftensmadsrest til morgenmad og en hurtig ‘morgenmadsopskrift’ til aften. Og det kan jo være så almindeligt som en bunke spejlæg med lidt grønt til.

Keeping it simple, ikke?

Shakshuka - lækker opskrift på den nordafrikanske ret med bagte grøntsager og æg med feta - lækker og anderledes morgenmad.

Shakshuka

Føj til favoritter Udskriv Pin
1
|
30 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

  • Opvarm ovnen til 200 grader.
  • Opvarm kokosolie på panden og svits løg og hvidløg heri. Tilsæt krydderierne og rør godt rundt.
  • Tilsæt peberfrugt og lad det stege videre i et par minutter.
  • Hæld hakkede tomater på, varm det op og smag blandingen til med salt og peber
  • Hvis panden kan gå i ovnen, slår du æggene ud i den, og ellers hælder du saucen over i et smurt ovnfast fad og slår æggene ud i det.
  • Bag i ovnen i 8-10 minutter eller til æggehviderne er faste og blommerne har sat sig
  • Drys med persille og smuldret feta inden servering.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Aftensmad på en travl dag – prøv shakshuka

Shakshukaen er også en af de retter, du kan lave som en feberredning, hvis du er kommet sent hjem fra arbejde og ikke har nået at planlægge aftensmad. Den består af ingredienser, som du formentlig har i dit køleskab allerede og så skal du bare kaste dem på panden og så har du skøn og nem aftensmad.

Shakshuka - lækker opskrift på den nordafrikanske ret med bagte grøntsager og æg med feta - lækker og anderledes morgenmad.

Kan jeg hjælpe dig med noget?

Har du brug for støtte eller hep, input til din kost eller brug for hjælp til at få rettet lidt ind, så du kan få de resultater, du drømmer om? Så hop ind på min lukkede spørgeside og lad mig hjælpe dig.

Som at have en coach ved hånden men uden at det koster tusindevis af kroner hver måned💸

Spørgesiden er til mine PLUS-medlemmer og er du ikke medlem allerede, kan du prøve det gratis her:

Ja tak – det vil jeg prøve!

Udover den lukkede spørgeside får du adgang til at se energiberegninger på alle mine 2.000 opskrifter, din egen favoritside, hvor du kan gemme opskrifter og lave madplaner med indkøbsliste, velkomst e-bogen Den Store Keto-guide (værdi 149,-) og du kan lytte til min podcast.

I Januar 2022 vejede jeg 116 kg og blev medlem hos dig. Det er den bedste beslutning jeg har taget i hele mit liv. Jeg vejer nu 75,4 kg og vægten  går stadig langsomt ned. Jeg har endelig fået et liv, hvor jeg ikke konstant er sulten og kun tænker på mad.”

Start prøveperiode her 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

3 kommentarer til “Shakshuka”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Hej Jane.
    Shakshuka er rigtig godt. Jeg kender det fra Israel, hvor det også serveres som morgenmad i flere versioner – fx med aubergine- eller spinat. Det er så lækkert.
    Jeg laver det ind imellem som aftensmad, hvor jeg tilsætter hakket oksekød og/eller bacontern.
    Jeg får helt lyst til det igen ?
    God weekend, Hanne

    Svar