Forleden lavede jeg sesampaneret halloumi og det smagte simpelthen så godt. Jeg havde helt glemt, hvor godt halloumi smager. Og alt smager jo godt paneret i sesam.
Jeg lavede dem helt enkelt og skar bare halloumi-osten i skiver, dyppede dem i pisket æg og vendte dem i sesamfrø og så stegte jeg dem på panden i godt med smør.
De kan gå som en lille før-dinner-hapser eller som et fuldt måltid til fx frokost. Vi spiste dem som del af en restedag, hvor vi skulle have blandede rester fra køleskabet. Og jeg spiste rester af dem kolde til min frokost dagen efter.
Jeg rørte en hurtig chilidressing til dip og servede dem på salatblade. Nemt, nemt, nemt.
Sådan gør du
- Skær halloumi-osten i tynde stave. Mine blev lige vel tykke i det.
- Pisk ægget sammen i en dyb tallerken.
- Hæld sesamfrø i en anden dyb tallerken.
- Vend først halloumi-stykkerne i ægget og vend dem herefter i sesamfrøene, så de sidder fast hele vejen rundt. Drys dem med salt og peber.
- Opvarm smør på en pande og steg de sesampanerede halloumistykker heri. Steg dem på alle fire sider, til de tager farve. Tag dem af og lad dem evt. dryppe af på køkkenrulle.
- Server med en dejlig dip – min var bare græsk yoghurt blandet med harissa (chili) men du kunne også bruge cremefraiche, mayo eller lign.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Jeg kan mærke, at jeg skal lave dem snart igen.
Flere opskrifter med halloumi?
Leder du efter andre opskrifter med halloumi, kan jeg også anbefale denne salat med stegte aubergine og halloumi eller den lækre spidskålssalat med halloumi og hindbær. Eller den helt overdådige med fladbrød med halloumi og yoghurtdressing.
Jeg har lavet noget lignende og brugt som bøffen i en burger, på en kødfri dag. Jeg selv var svært imponeret, familien – not so much ? ah well man kan ikke altid gøre alle glade..
Ja geniale som bøf også. Jeg er fuldstændig på din side her. Min familie er også skeptisk – haha!