Grillede nektariner smager skønt og denne sensommersalat med burrata og parmaskinke og de søde nektariner er virkelig et skønt indslag på sommerbordet.

Sensommersalat
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 2 nektariner
- 150 g burrata eller frisk mozzarella
- 80 g parmaskinke
- 200 g tomater
- 50 g rucola
- 50 g frisk spinat fx babyspinat
Vinaigrette
- 2 spsk olivenolie
- 1 spsk æblecidereddike
- ½ citron
- 1 håndfuld krydderurter som fx oregano, mynte, kørvel, finthakket
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Skær nektarinerne i både udenom stenene.
- Grill dem på grillen eller på en grillpande, til de har fået fine grillstriber.
- Skær tomaterne i mindre stykker.
- Fordel babyspinat, rucola og tomater i en stor skål eller på et par tallerkner, bræk burratakuglerne i mindre stykker og fordel grillet nektarin og parmaskinke på salaten.
- Ryst alle ingredienserne til vinaigretten sammen i en lille bøtte, til du har en homogen dressing. Fordel den over salaten inden servering.
Noter
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Grillningen af nektarinerne giver dem en let røget og karamelliseret smag og grillmærkerne på nektarinernes saftige skiver ser bare så lækkert ud, synes jeg. Foretrækker du at bruge friske nektariner, gør du selvfølgelig bare det.
Burrata-osten, der er kendt for sin delikate og smøragtige konsistens, og som du nok efterhånden har opdaget at jeg er temmelig begejstre for, giver en skøn kontrast til nektarinernes sødme. Du kan se flere opskrifter med burrata her.
Salaten egner sig perfekt som en let frokost, en forfriskende sommersalat til grillfester eller som en luksuriøs forret til en festlig middag. Den er let at lave, men imponerer med sin lækre smagskombination.
Så næste gang du vil forkæle dig selv eller dine gæster med noget særligt, så prøv denne sensommersalat med grillede nektariner og burrata.
Salat til sommeren og sensommeren
Nektarinerne er særligt søde her i sensommeren og derfor faldt valget på dem. Det, og så fordi de er egnede til grillning.
En anden lækker sommersalat, som virkelig hitter er jo min capresesalat med melon og parmaskinke. Det er den, der kombinerer den populære tomat-mozzarella-salat med melon med parmaskinke. Denne sensommersalat med grillede nektariner kan lidt af det samme, som den kan. Frisk og knasende, sød og saftig. Lige som en sensommersalat skal være.
Frugt, Low Carb og Keto
Frugt er nemmest at passe ind i en Low Carb livsstil og sværere på Keto. Gem derfor enten denne opskrift til dine Low Carb-perioder eller udelad/minimer nektartinerne, så du får den lidt ned i kulhydrat.
0 kommentarer til “Sensommersalat med grillede nektariner”