Sensommer i Paris


Sensommer i Paris lyder dejligt, ikke? Full blown sommer er vist mere rigtigt, for vi kører 27-28 grader og sol her. Men også virkelig dejligt og i det hele taget bare virkeligt dejligt at være tilbage.

At komme tilbage til Paris er som at tage et par gamle jeans på, der bare passer. Især efter jeg er begyndt at være her på lidt længere ophold og helt enkelt bare rykke min dagligdag herned, er det en anden måde at være her på. Det er ikke så hektisk, som i gamle dage, når jeg følte at jeg skulle besøge alting og gense alting på en weekend. Nu tager jeg det stille og roligt. Jeg når det, jeg når og det, jeg ikke når, tager jeg bare næste gang.

Dårlig start

Det startede ellers ikke helt godt i år. Lejligheden, jeg havde lejet, og som jeg i forvejen havde en lidt sær mavefornemmelse af, viste sig at være komplet ubeboelig.

Den havde ikke været besøgt i et år, sagde gutten, der skulle låse mig ind men den var tilsyneladende heller ikke blevet gjort rent efter den sidste lejer. Det beskidte sengetøj var stadig på sengen. der var gamle tandbørster og brugte håndklæder på badeværelset, lejligheden var beskidt og nusset, spisebordet flækket på midten, alting i køkkenet var beskidt og komfuret virkede ikke.

Og jeg er ellers large nok og tænkte at hvis de bare fiksede spisebordet og komfuret, skulle jeg nok klare den rengøring. Who cares altså, når lejligheden ligger på 6. sal direkte på Seinekajen med udsigt over floden og Hôtel de Ville til den ene side og Notre Dame til den anden.

Men da jeg så i opgangen, at der hang en seddel om at der skulle etableres elevator i ejendommen og jeg nu så ind i 12 dage med støv og larm og udlejer i øvrigt ignorerede mine henvendelser, blev jeg hidsig, gik på Airbnb, lejede en anden lejlighed og flyttede.

Lejligheden, jeg lejede, og som blev lejet lidt i hast, er en mere moderne lejlighed og knap så charmerende stilmæssigt. Den er nu hyggelig nok, men i stedet for fritliggende bjælker, er der moderne fornødenheder som aircon og endda en lille tagterrasse, hvilket er perfekt vejret taget i betragtning. Og et plus er at jeg kan komme i kontakt med udlejer døgnet rundt.

Så alt endte næsten godt – ‘næsten’ fordi Airbnb siden har ignoreret mig og mine krav om fuld refusion. Hvor det ender, ved jeg ikke, men det kan ende som den dyreste tur til Paris nogensinde😔.

Arbejde i byernes by

Det er lidt upraktisk at rejse væk, når man er bogaktuel med en ny bog men sådan måtte det lige være i år. Det betyder bare, at jeg har mere arbejde med, end jeg ville have ønsket mig. Jeg finder dog stadig masser af tid til at gå rundt i gaderne og nyde den dejlige by.

Min plan oprindeligt var at starte på et nyt kursus, men jeg har været her i en uge nu og er kun lige nået til at skitsere det. Måske når jeg at tage hul på det, inden jeg skal hjem.

Billeder fra Paris

Og fordi jeg selv nyder at genlæse de her indlæg om Paris og mindes mine rejser herned, kommer her en masse dejlige kig på den smukke by. Enjoy :)

Udsigt til Hôtel de Ville fra den fraflyttede lejlighed
Glad Jane på altanen, inden realiteterne gik op for mig
Place Dauphine
Place Dauphine
Pont Neuf
Pont des Arts
Gode, gamle Eiffel
Opéra Garnier – den gamle opera
La Conciergerie – min yndlingsbygning i Paris
Louvre – Jardin des Tuileries
Île de la Cité
Marais – mit gamle hood
Marais
Marais
Jødiske kvarter – Marais
Marais
Île Saint-Louis
Île Saint-Louis – min første lejlighed lå her, da jeg flyttede herned i 1997
Corona-Schmorona – Fredag aften i Marais
Saint-Eustache
Saint-Eustache
Golden hour
En af de fine, gamle passager
“For sundhed, undgå at spise for meget fedt, sukker og salt” – LOL

Guides og læsestof om Paris

Vil du læse mere om mine rejser til Paris eller se mine mange guides til både mad, kaffe og særlige oplevelser i byen, kan du se alle indlæg samlet her: Paris – guides og personlige beretninger

Mangler du inspiration til morgenmad og frokost?

… og har du en airfryer? Så er min nye e-bog lige noget for dig. Her får du 30 nye Keto-opskrifter på morgenmad og frokost, du kan lave i din airfryer. Nemt, hurtigt, lækkert og sundt.

Du sparer 20% lige her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

12 kommentarer til “Sensommer i Paris”

Skriv en kommentar

 1. TAK Jane for alle dine skønne blogs om Paris, de er blevet nærstuderet inden afrejse. Nu hviler vi benene i en skøn lejlighed i Marais, så vi er friske til i morgen. Vi har gjorg god brug af dine små og store tips til Paris.
  Var i øvrigt forbi Au Vieux Paris i fredags, som du tidligere har skrevet om. Det var en virkelig positiv oplevelse, og den operasyngende tjener er bare for skøn 😊 kvaliteten af kaffen kan jeg ikke udtale mig om, men champagnen er god 😁🥂

  Svar
  • Ej så godt! Jeg burde få opdateret de guides. Nogle af stederne findes ikke længere.

   Håber I får en dejlig dag i varmen i dag – 29 grader, puh!!

   Svar
 2. Åh, hvor skønt med et lille stemningsbillede af Paris. Mit gamle hood er Odeon. Jeg har boet helt oppe under taget i 5, Carrefour de l’Odeon med udsigt til Boulevard Saint Germain som ung studerende. Og lige et smut i forstaden Saint Germain-en-Laye. Skøn skøn tid. Jeg er brand misundelig…

  Svar
  • Åh så dejligt. Det er helt vildt så følelsesmæssigt et forhold, man har til de steder, man har boet.❤️❤️

   Svar
 3. Hvor ser det bare (som altid lækkert ud). Der er et eller andet over storbyer i sensommeren/efteråret.
  Dejligt du er kommet afsted, tænker det har været hårdt tiltrængt 😉
  Så øv at starte ud med skidt sted at bo, men godt du fik det løst, så du kan nyde og være arbejdsom resten af tiden. Så dejligt du deler.
  Vi er også afsted Bath i Somerset England, her bor min søde Svigermor. Vi har ikke set hende i to år, så det er så skønt.
  Her er også meget varmt, men når man kan slentre og dumpe ned et sted og få en kold drink, når man har lyst, er det simpelthen årets sidste tiltrængte vitaminer.
  Var på vores absolutte ynglings restaurant igår, Menu Gordon Jones. Syv retters menu med vin, det var uovertruffent.
  Hele stedet emmer af glæde til mad og gæster. Der er kun plads til 15 og kun åbent fire dage om ugen.
  Vores start er næsten glemt, pcr test i Danmark, udfylde papirer i en uendelighed, test her i landet af to omgange (koster 1000 kr. pr. person pr. stik, vi skal have fire). Ingen selv check in i lufthavnen, for de skal tjekke test og papirer 😖
  Men vi er her solen skinner og livet er faktisk skønt 🌻
  Nyd resten af turen, og send flere billeder 🇫🇷

  Svar
  • Wow det lyder da som det skønneste ophold, I er på.

   Og ja, alt bøvlet med indrejse er næsten glemt. Jeg forestiller mig at UK er lidt mere heftigt end Frankrig. Vi havde en smule ekstra papirarbejde men strøg ellers lige igennem :)

   Svar
 4. Oh, Paris kan noget særligt, var der på tøsetur med min datter for lidt over 15 år siden, men næste år går jeg på pension, så…. skal min mand med en på en tur. Elsker pladserne, broerne, bygningerne, boulevarderne, stemningen, kunsten, man må bare tilbage !!
  Godt du fandt et bedre logi !! Ha’ et godt ophold :-)
  Bedste hilsner
  Dorit

  Svar