Sennepssild hører til på det klassiske frokostbord fx til påske, pinse eller jul. Jeg har også en opskrift på karrysild og mange flere klassiske opskrifter til påskebordet, dem finder du her.
Sennepssild – husk at smage til
I min research til opskriften kunne jeg se, at der var mange meget forskellige bud på både mængden af sennep og hvilken sennep, der skal bruges til sennepssild. Jeg har valgt at bruge både dijonsennep, grov sennep og sød gul sennep.
Den gule søde sennep kan godt udelades og jeg synes også, at du skal smage sennepscremen til efter dine smagsløg. Andre har i stedet for den søde senneps brugt ravigotte. Det er lidt en smagssag, så husk at smage til, så du får dine sennepssild præcist, som du synes, de bør smage.

Ingredienser
- 500 g marinerede sild
Sennepscreme
- 0,5 grønt æble
- 4 spsk mayonnaise
- 4 spsk cremefraiche 38%
- 2 spsk dijonsennep
- 1 spsk amerikansk gul sennep
- 1 spsk grov sennep
- 1 spsk kapers
- 2 tsk SukrinMelis
- Salt og friskkværnet peber
Drys
- 1 rødløg
- karse
Sådan gør du
- Tag sildestykkerne op af lagen og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.
- Skær sildestykkerne i mundrette bidder.
- Fjern kernehuset fra æblet og skær æblet i meget små tern.
- Rør alle ingredienserne til sennepscremen sammen i en skål og vend sildestykkerne heri.
- Hæd hele herligheden i en serveringsskål og drys med finthakket rødløg og karse.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter


Sennepsild til påske eller jul
Jeg må ærligt indrømme, at sild ikke er en del af mit vanlige repertoire og derfor er det heller ikke det, du finder flest opskrifter med. Men for mange er det en fast ret på til påskefrokosten eller julefrokosten og derfor skal denne opskrift på sennepssild selvfølgelig have sin plads også.

0 kommentarer til “Sennepssild”