Sennepsbagt laks smager forrygende godt og er en nem måde at peppe hverdagsfisken lidt op. Mangler du inspiration til lækker og nem aftensmad med fisk, så skal du læse med her.

Ingredienser
- 600 g laks
- 3 fed hvidløg finthakket
- 2 spsk dijonsennep
- 0,5 øko-citron saften herfra
- 2 spsk olivenolie
- 1 håndfuld frisk persille
- salt og friskkværnet peber
- 20 g hakkede mandler
Tilbehør
- 200 g feldsalat
- 200 g fennikel
- 200 g squash
- 150 g jordbær
- 40 g mandler ristede og hakkede
- 1 øko-citron saften herfra
Sådan gør du
- Opvarm ovnen til 180 grader.
- Læg laksen i et ovnfast fad beklædt med bagepapir.
- Bland sennep, citronsaft og olie sammen med hvidløg, salt, peber og persille og smør det udover laksen. Drys de hakkede mandler over laksen også.
- Sæt laksen i ovnen og giv den ca. 20-30 minutter, til den er gennemstegt.
- Snit fennikel og squash helt fint, gerne på mandolinjern.
- Skær jordbærrene i kvarte.
- Bland alle ingredienserne til salaten sammen og pres frisk citronsaft over.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Jeg ved at mange bøvler med fisk. Enten bryder de sig ikke om det eller også ved de ikke, hvad de skal gøre ved det.
Tip til at lære at kunne lide fisk
Bryder du dig ikke om fisk, har jeg et supertip. Lidt i den dyre ende godt nok men virkelig effektivt.
Here goes: Når du spiser ude, skal du altid bestille fiskeretten. Altså når du spiser ude på gode restauranter.
Når vi spiser ude, tager jeg næsten altid fisk til hovedret. Jeg elsker jo ellers et godt stykke kød, men ofte synes jeg, at kødretten er ‘den kedeligste’ på menukortet.
Tager jeg fiskeretten, bliver jeg ofte overrasket over hvor utroligt godt det smager, når der er en dygtig kok bag gryderne. Og så har det også den fordel at fisk falder lidt lettere i maven, hvilket er rart, når man er ude og måske spiser flere retter.
Guddommelig pighvar
Er der fx pighvar på menuen, kan du være stensikker på at det er den, jeg tager. Jeg spiste en nærmest guddommelig pighvar inde på Green Room, som er restauranten på det nye Scandic Falkoner.
Søren er jo direktør for Scandic og vi var inde til en prøveaften, før de slog dørene op til de rigtige gæster. Vi spiste en formidabel god middag med tatar, pighvar og citronfromage. Nuvel, intet low carb over desserten men sådan var det lige den dag.
Hjemme i eget køkken er fisk ofte lidt sværere, fordi man simpelthen har sværere ved at få fingrene i noget lækkert fisk medmindre man har en god leverandør eller en god fiskehandler i nærheden.
Laks står derfor tit på menuen, og laks er også dejligt og mine unger elsker det. (husk at styre udenom den norske laks fra opdræt og betal gerne lidt ekstra for islandsk eller færøsk laks).
Laks, der bare er bagt i ovnen, smager også dejligt og det kan peppes op på et utal af måder, hvis du synes. Så lidt som et par hele skiver citron lagt ovenpå laksen giver virkelig god smag.
Her har jeg penslet laksen med en dejlig sennepsmarinade, og det tror jeg altså godt kan overvinde en fiskeskeptiker eller to. Prøv selv!
Læææækert Jane 😘
Jeg lavede denne ret til min far her til aften.
I går fik han kylling i cremet spinat.
Det er vist første gang i hele hans liv, at han har undværet kartofler to dage i træk 😆😅
Han var begejstret og så er jeg glad.
Det hele smagte fantastisk.
Årh så dejligt at høre ❤️❤️
Kære Jane
Færøsk og islandsk laks er også opdrættet. Vilde laks er svære at finde…
Mvh Lard
True men det opdræt har jo slet, slet ikke de problemer, som du ser hos laks fra norsk opdræt.
Og ja, vild laks er desværre svært at finde.