Hvordan kender man forskel på ægte sult og cravings? Og hvordan er det med mellemmåltider og LCHF? Det giver jeg mit bud på i dette indlæg.
Ingredienser
- 100 g bladselleri
- flødeost naturel (jeg brugte både en slags pikantost og en flødeost naturel)
- krydderurter
Sådan gør du
- Skyl selleri og skær de grove ender af.
- Brug en tyndskræller eller en gulerodsskræller til at rive det yderste lag af selleristænglernes yderside. Det meget “trevlede” sidder der, og det samme tror jeg bitterheden gør. I hvert fald ændrer de karakter og bliver nemmere at spise, når man lige skræller det yderste tynde lag væk.
- Halver selleristænglerne og fordel smøreosten ned i revnen i midten. Pikant-flødeosten kan du bruge, som den er. Den almindelige flødeost kan du røre med lidt urter og krydderier. Eller bare bruge som den er.
Noter
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Snacks og mellemmåltider er ikke det, jeg gør mest i. Jeg synes, det er besværligt at skulle spise hele tiden og spiser derfor hellere mere til mine hovedmåltider, så jeg holder mig mæt. Jeg ved dog, at mange af jer synes, det er svært. Det syntes jeg også engang.
Mange er ganske enkelt bange for at blive sultne. Det er forståeligt nok. Har man tidligere levet med, at det at blive sulten er forbundet med så stort et ubehag, tangerende til, at hjernen sender spis-eller-dø-signaler, som man oplever, når blodsukkeret tager et hurtigt dyk, spiser man hellere lidt på forhånd for at være sikker på, det ikke sker. Sådan var det i hvert fald for mig.
ÆGTE SULT ELLER CRAVINGS
Men det at føle sult er ikke farligt. Og spiser man LCHF, er det at blive sulten ikke længere forbundet med blodsukkerfald, ubehag, tunnelsyn og andre skræmmende ting. Det er bare en rumlen i maven og en oplevelse af, at tankerne oftere kredser om mad. Det går fint, at behovsudskyde, men jo flere gange man gør det, jo stærkere bliver signalerne.
Det er også sådan, man kan kende forskel på ægte sult og cravings. Sultsignalerne bliver ved med at komme tilbage, mens cravings mere er en øjebliksting. Cravings er også ofte rettet mod én bestemt type mad (noget sødt, noget salt, noget knasende, noget blødt etc.), mens sultfølelsen bare er rettet mod mad og mod det at få noget at spise. Det er en god øvelse at lære at skille de to ad.
Bliver man nu rigtig sulten mellem måltiderne, synes jeg, man skal spise noget. Helst bare en lillesmule, så det ikke påvirker appetitten til hovedmåltidet for meget. For ellers ender man tit i, at man ikke spiser nok til hovedmåltidet, fordi man ikke er sulten, fordi man har spist mellem måltiderne. Og det er lidt en dum cirkel. I hvert fald hvis man sigter efter kun at spise til hovedmåltiderne.
LCHF-MELLEMMÅLTIDER
Jeg er ikke så opfindsom når det kommer til snacks på LCHF og har mest benyttet mig af ting som et stykke ost, lidt nødder, en kaffe med fløde eller kokosolie, lidt grøntsagsstænger med en dip til etc.
Forleden lavede jeg disse selleristænger med flødeost som en del af vores frokostbord, men de kunne snildt gøre det ud for et mellemmåltid også.
Det er jo knap nok en opskrift men alligevel:
En anden uhørt lækker snack, som også gør sig fint på frokostbordet, er avokado-brie-snacken. Mand, det er godt! Se mere til den her: Avokado-brie-snack
Jeg spiser cream cheese på agurk og peberfrugt som mellemmåltid. Lige et drys chili ovenpå, så er det helt fantastisk.
Jeg er desværre forfalden til Santa Marias chiliblanding, der indeholder alt muligt gris, så jeg må prøve at eksperimentere med at lave min egen krydderiblanding.
Derudover er dit chia-knækbrød med et tykt lag smør og evt. ost et godt mellemmåltid, synes jeg. Og, hvis man kan finde nogle gode, salamisnacks, evt. også lige dyppet i flødeost (jeg er virkelig fan af flødeost!). Hanegal laver nogen, som er uden diverse e-numre :)
Også lækre forslag! Måske du kan bruge mexi-blandingen, jeg lavede for noget tid siden: Mexi-krydderi