Sellerimos


Sellerimos smager super dejligt og er en dejlig erstatning for kartoffelmos. Fos os i Keto-verdenen kan det også være en fin afveksling til den hyppigt brugte blomkålsmos.

Sellerimos - dejlig opskrift på mos af knoldselleri

Sellerimos

5 fra 1 stemme
Føj til favoritter Udskriv Pin
4
|
15 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

  • Skræl knoldselleri eller skær skrællen af med en skarp kniv og skær den i grove tern.
  • Kog ternene i letsaltet vand i ca. 10 minutter eller til de er møre. Hæld vandet fra.
  • Blend eller mos selleriternene med fløde/kokosmælk og smør. Smag til med salt og peber.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Knoldselleri er sådan en dejlig grøntsag og sellerimos kan bruges til mange retter. Knoldselleri er en anelse højere i kulhydrat end fx blomkål. Alt efter hvilken database, man spørger, ligger den mellem 4-7 g kulhydrat pr. 100 g. Mit gæt går på den lidt højere ende.

Sellerimos og Keto

I starten på Keto kan det være en idé at holde sit kulhydratindtag helt lavt, men siden hen kan mange øge kulhydratindtaget en anelse og stadig opnå fine resultater. Og for mange kan det fint fungere med rodfrugter.

Denne her angst for grøntsager, der vokser under jorden, synes jeg personligt er ubegrundet. Det kan være fint at skele til overjords- og underjordsgrøntsager med henblik på kulhydraterne, hvis man ikke er en omvandrende kulhydrattabel.

Har man en meget lav kulhydrattolerance kan man måske være nødt til at holde kulhydratindtaget helt lavt men for os andre kan det fint gå med rodfrugter.

Det går i hvert fald fint for mig.

Se også: Græskarmos med parmesan og timian
Sellerimos - dejlig opskrift på mos af knoldselleri

Er du klar til (Low Carb) jul?

Indrømmet, min jul er ikke 100% Low Carb. Men den er ret Low Carb. Jeg har enkelte ting, jeg ikke vil gå på kompromis med og så spiser jeg Low Carb julemad og -godter for resten. Det gode ved den model er, at jeg slipper for at december bliver én lang sukkerfest, hvor jeg hele tiden har en sukkerdjævel siddende på skulderen. Det er så udmattende!!

Har du brug for Low Carb juleopskrifter på både al den traditionelle julemad og på de lækre julegodter, kan du lade Madbandittens Juleopskrifter hjælpe dig🌲

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

9 kommentarer til “Sellerimos”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Hej Jane
    Jeg vil helt sikkert prøve denne opskrift, da jeg er godt træt af kål. Jeg elsker selleri, men jeg synes umiddelbart, at det er lidt synd at koge den. Har du prøvet “selle-ris”, altså rå revet knoldselleri som tilbehør til en ret med feks. en lækker skysovsovs med fløde? Eller “knækbrød”: helt enkelt en tynd skive sprød selleri med ost eller leverpostej på?

    Svar
    • Selle-ris – sikke et fantastisk udtryk! Jeg elsker rå selleri og bruger det gerne i råkost fx. Smager så dejligt. Men jeg har aldrig tænkt på at bruge det som ‘ris’. Genialt!

      Svar
  2. Må prøves. Smagte dine knoldselleri fritter i går. Fantastisk. Vidste ikke jeg elsker knoldselleri. Og ja. Man bliver godt nok forskrækket når nogle grøntsager overstiger vores 5% grænse. Mit blod frøs til is da jeg så nogle af Kålhydrat opskrifterne. 😂😂. Mange kulhydrater i mange retter.

    Svar
    • Hej sally
      Knoldselleri: 4-7 g kulhydrat pr. 100 g (FRIDA siger 4 g)
      Kartoffel: 18 g kulhydrat pr. 100 g

      Så det er jo en væsentlig forskel, når vi kigger isoleret på kulhydrat.

      Med det sagt mener jeg personligt, at kartoflen er MEGET bedre end sit rygte. Den er meget mere næringsrig end fx pasta og ris og den scorer, trods kulhydratindhold og glykæmisk index, virkelig højt på mæthedsskalaen. Men jeg tror ikke at Low Carb-verdenen er helt klar til det perspektiv endnu :)

      Svar