Sellerimos


Sellerimos smager super dejligt og er en dejlig erstatning for kartoffelmos. Fos os i Keto-verdenen kan det også være en fin afveksling til den hyppigt brugte blomkålsmos.

Sellerimos - dejlig opskrift på mos af knoldselleri

Sellerimos

5 fra 1 stemme
Føj til favoritter Udskriv Pin
4
|
15 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

  • Skræl knoldselleri eller skær skrællen af med en skarp kniv og skær den i grove tern.
  • Kog ternene i letsaltet vand i ca. 10 minutter eller til de er møre. Hæld vandet fra.
  • Blend eller mos selleriternene med fløde/kokosmælk og smør. Smag til med salt og peber.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Knoldselleri er sådan en dejlig grøntsag og sellerimos kan bruges til mange retter. Knoldselleri er en anelse højere i kulhydrat end fx blomkål. Alt efter hvilken database, man spørger, ligger den mellem 4-7 g kulhydrat pr. 100 g. Mit gæt går på den lidt højere ende.

Sellerimos og Keto

I starten på Keto kan det være en idé at holde sit kulhydratindtag helt lavt, men siden hen kan mange øge kulhydratindtaget en anelse og stadig opnå fine resultater. Og for mange kan det fint fungere med rodfrugter.

Denne her angst for grøntsager, der vokser under jorden, synes jeg personligt er ubegrundet. Det kan være fint at skele til overjords- og underjordsgrøntsager med henblik på kulhydraterne, hvis man ikke er en omvandrende kulhydrattabel.

Har man en meget lav kulhydrattolerance kan man måske være nødt til at holde kulhydratindtaget helt lavt men for os andre kan det fint gå med rodfrugter.

Det går i hvert fald fint for mig.

Se også: Græskarmos med parmesan og timian
Sellerimos - dejlig opskrift på mos af knoldselleri

Bliv klogere på Low Carb og Keto i din sommerferie☀️

Lyt blandt andet til emner som: strategier til vægttab, hvordan du griber vægttab an efter 40, fordele og ulemper ved faste, cravings og sukkerafhængighed, mentale redskaber til motivation og fastholdelse og hvordan du kommer tilbage på sporet efter en periode med for meget af det gode.

Lige nu kan du lytte til hele mit podcast arkiv for bare 49,-

Prøv MadbandittenPLUS her >>

I gang med Keto på en nem og fleksibel måde?

Med min nye Keto kostplan ‘den fleksible’ vælger du frit tre retter pr. dag fra planen og uanset hvilke du vælger, får du den rette mængde kulhydrat, protein og fedt for at gå ned i vægt.

Prøv kostplanen her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

9 kommentarer til “Sellerimos”

  1. Hej Jane
    Jeg vil helt sikkert prøve denne opskrift, da jeg er godt træt af kål. Jeg elsker selleri, men jeg synes umiddelbart, at det er lidt synd at koge den. Har du prøvet “selle-ris”, altså rå revet knoldselleri som tilbehør til en ret med feks. en lækker skysovsovs med fløde? Eller “knækbrød”: helt enkelt en tynd skive sprød selleri med ost eller leverpostej på?

    Svar
    • Selle-ris – sikke et fantastisk udtryk! Jeg elsker rå selleri og bruger det gerne i råkost fx. Smager så dejligt. Men jeg har aldrig tænkt på at bruge det som ‘ris’. Genialt!

      Svar
  2. Må prøves. Smagte dine knoldselleri fritter i går. Fantastisk. Vidste ikke jeg elsker knoldselleri. Og ja. Man bliver godt nok forskrækket når nogle grøntsager overstiger vores 5% grænse. Mit blod frøs til is da jeg så nogle af Kålhydrat opskrifterne. 😂😂. Mange kulhydrater i mange retter.

    Svar
    • Hej sally
      Knoldselleri: 4-7 g kulhydrat pr. 100 g (FRIDA siger 4 g)
      Kartoffel: 18 g kulhydrat pr. 100 g

      Så det er jo en væsentlig forskel, når vi kigger isoleret på kulhydrat.

      Med det sagt mener jeg personligt, at kartoflen er MEGET bedre end sit rygte. Den er meget mere næringsrig end fx pasta og ris og den scorer, trods kulhydratindhold og glykæmisk index, virkelig højt på mæthedsskalaen. Men jeg tror ikke at Low Carb-verdenen er helt klar til det perspektiv endnu :)

      Svar