Sellerimos smager super dejligt og er en dejlig erstatning for kartoffelmos. Fos os i Keto-verdenen kan det også være en fin afveksling til den hyppigt brugte blomkålsmos.
Ingredienser
- 800 g knoldselleri ca 1-2 styk
- 0,5 dl fløde eller kokosmælk
- 40 g smør
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Skræl knoldselleri eller skær skrællen af med en skarp kniv og skær den i grove tern.
- Kog ternene i letsaltet vand i ca. 10 minutter eller til de er møre. Hæld vandet fra.
- Blend eller mos selleriternene med fløde/kokosmælk og smør. Smag til med salt og peber.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Knoldselleri er sådan en dejlig grøntsag og sellerimos kan bruges til mange retter. Knoldselleri er en anelse højere i kulhydrat end fx blomkål. Alt efter hvilken database, man spørger, ligger den mellem 4-7 g kulhydrat pr. 100 g. Mit gæt går på den lidt højere ende.
Sellerimos og Keto
I starten på Keto kan det være en idé at holde sit kulhydratindtag helt lavt, men siden hen kan mange øge kulhydratindtaget en anelse og stadig opnå fine resultater. Og for mange kan det fint fungere med rodfrugter.
Denne her angst for grøntsager, der vokser under jorden, synes jeg personligt er ubegrundet. Det kan være fint at skele til overjords- og underjordsgrøntsager med henblik på kulhydraterne, hvis man ikke er en omvandrende kulhydrattabel.
Har man en meget lav kulhydrattolerance kan man måske være nødt til at holde kulhydratindtaget helt lavt men for os andre kan det fint gå med rodfrugter.
Det går i hvert fald fint for mig.
Jeg og min mand synes den smagte pragtfuld til mørbradretten
Hej Jane
Jeg vil helt sikkert prøve denne opskrift, da jeg er godt træt af kål. Jeg elsker selleri, men jeg synes umiddelbart, at det er lidt synd at koge den. Har du prøvet “selle-ris”, altså rå revet knoldselleri som tilbehør til en ret med feks. en lækker skysovsovs med fløde? Eller “knækbrød”: helt enkelt en tynd skive sprød selleri med ost eller leverpostej på?
Selle-ris – sikke et fantastisk udtryk! Jeg elsker rå selleri og bruger det gerne i råkost fx. Smager så dejligt. Men jeg har aldrig tænkt på at bruge det som ‘ris’. Genialt!
Må prøves. Smagte dine knoldselleri fritter i går. Fantastisk. Vidste ikke jeg elsker knoldselleri. Og ja. Man bliver godt nok forskrækket når nogle grøntsager overstiger vores 5% grænse. Mit blod frøs til is da jeg så nogle af Kålhydrat opskrifterne. 😂😂. Mange kulhydrater i mange retter.
Du skulle virkelig prøve at tælle sammen hvor mange kulhydrater, din kost før Low Carb indeholdt. Så bliver du for alvor forskrækket!!
True true 👏
Lækkert
Har et spørgsmål !
Hvad gør selleri er ok men ikke kartoflen ? Begge rodfrugter 🤔
Hej sally
Knoldselleri: 4-7 g kulhydrat pr. 100 g (FRIDA siger 4 g)
Kartoffel: 18 g kulhydrat pr. 100 g
Så det er jo en væsentlig forskel, når vi kigger isoleret på kulhydrat.
Med det sagt mener jeg personligt, at kartoflen er MEGET bedre end sit rygte. Den er meget mere næringsrig end fx pasta og ris og den scorer, trods kulhydratindhold og glykæmisk index, virkelig højt på mæthedsskalaen. Men jeg tror ikke at Low Carb-verdenen er helt klar til det perspektiv endnu :)
Det var nemt og smagte fantastisk