Seekh kebab med myntedip


Seekh Kebab er de lækreste grillspyd fyldt med smag fra indiske krydderier. De smager virkelig dejligt og er perfekte sammen med noget let tilbehør og den smagfulde myntedip. Spyddene kan laves med både oksekød, lam eller kylling.

Seekh Kebab er en populær ret fra det sydasiatiske køkken, og spises især i lande som Pakistan, Indien og Bangladesh. Navnet “seekh” henviser til det spyd, som kebaberne bliver grillet på, og “kebab” betyder generelt grillet eller stegt kød. Egentlig skal de grilles over åben ild, men jeg har taget min almindelige grill i brug og fået lidt ekstra ild med hjælp fra olivenolien.

Seekh Kebab - indiske spyd med myntedip

Seekh Kebab

Føj til favoritter Print Pin
De lækreste indiske spyd med myntedip
4
|
20 minutter

Udstyr

  • Grillspyd helst af metal

Ingredienser

Mynteyoghurt

Sådan gør du

  • Riv hvidløg og ingefær fint.
  • Vend alle ingredienserne til farsen sammen. Jeg brugte min hånd for at få krydderierne godt vendt rundt i kødet.
  • Lad det gerne hvile lidt på køkkenbordet. Imens kan du lave myntedippen og tænder for grillen.
  • Form ca. 7-8 aflange pølser og stik spyddet i. Pres dem gerne lidt flade, så er de nemmere at grille og vende. Pensl dem med lidt olivenolie.
  • Når grillen er varm, steger du spyddene ca. 3-4 minutter på hver side.

Mynteyoghurt

  • Hak mynten fint og riv hvidløget. Vend alle ingredienserne til dippen sammen.
  • Server spyddene med myntedippen og evt. en grøn salat og masser af rødløg.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Tilbehør til Seekh Kebab

Seekh kebab serveres ofte med naanbrød, chutney (f.eks. mynte eller tamarind), løg og citron. Jeg har her serveret grilspyddene med en cremet myntedressing rørt på græsk yoghurt.

Du kan også sagtens servere dem med andet klassisk indisk tilbehør og som en del af et større tag-selv-bord med fx raita, måske den lækre indisk salat med appelsin, koriander og birkes og blomkålsris med gurkemeje

Seekh Kebab - indiske spyd med myntedip

Bliv GULD-medlem til bronzepris

Til august introducerer vi nye priser på MadbandittenPLUS. Er du tilmeldt inden, får du automatisk GULD-medlemskab til bronzepris.

Læs mere her

Proteinmanifestet kan forudbestilles nu

Proteinmanifestet giver en længe ventet stemme til de animalske proteinkilder og forklarer ud fra biologi og sund fornuft, hvorfor de er et bedre valg end planteprotein.

Når du forudbestiller den, får du den leveret i postkassen på udgivelsesdagen og du hjælper samtidig med at boghandlerne ser, at her er en bog, de skal være opmærksomme på🙏

Læs og forudbestil her:

Proteinmanifestet

Proteinmanifestet

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

0 kommentarer til “Seekh kebab med myntedip”