Seekh Kebab er de lækreste grillspyd fyldt med smag fra indiske krydderier. De smager virkelig dejligt og er perfekte sammen med noget let tilbehør og den smagfulde myntedip. Spyddene kan laves med både oksekød, lam eller kylling.
Seekh Kebab er en populær ret fra det sydasiatiske køkken, og spises især i lande som Pakistan, Indien og Bangladesh. Navnet “seekh” henviser til det spyd, som kebaberne bliver grillet på, og “kebab” betyder generelt grillet eller stegt kød. Egentlig skal de grilles over åben ild, men jeg har taget min almindelige grill i brug og fået lidt ekstra ild med hjælp fra olivenolien.

Seekh Kebab
Føj til favoritter Print PinUdstyr
- Grillspyd helst af metal
Ingredienser
- 600 g hakket oksekød eller lam
- 2 tsk spidskommen
- 2 tsk garam masala
- 1 tdk koriander
- 1 tsk chiliflager
- 3 fed hvidløg revet
- 2 tsk frisk ingefær revet
- 1 spsk olivenolie + ekstra til at pensle
- Salt og friskkværnet peber
Mynteyoghurt
- 100 g græsk yoghurt 10%
- 1 fed hvidløg revet
- 1 håndfuld frisk mynte hakket
- 1 spsk citronsaft
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Riv hvidløg og ingefær fint.
- Vend alle ingredienserne til farsen sammen. Jeg brugte min hånd for at få krydderierne godt vendt rundt i kødet.
- Lad det gerne hvile lidt på køkkenbordet. Imens kan du lave myntedippen og tænder for grillen.
- Form ca. 7-8 aflange pølser og stik spyddet i. Pres dem gerne lidt flade, så er de nemmere at grille og vende. Pensl dem med lidt olivenolie.
- Når grillen er varm, steger du spyddene ca. 3-4 minutter på hver side.
Mynteyoghurt
- Hak mynten fint og riv hvidløget. Vend alle ingredienserne til dippen sammen.
- Server spyddene med myntedippen og evt. en grøn salat og masser af rødløg.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter


Tilbehør til Seekh Kebab
Seekh kebab serveres ofte med naanbrød, chutney (f.eks. mynte eller tamarind), løg og citron. Jeg har her serveret grilspyddene med en cremet myntedressing rørt på græsk yoghurt.
Du kan også sagtens servere dem med andet klassisk indisk tilbehør og som en del af et større tag-selv-bord med fx raita, måske den lækre indisk salat med appelsin, koriander og birkes og blomkålsris med gurkemeje …

0 kommentarer til “Seekh kebab med myntedip”