Shawarma-chili


Hjemmelavet shawarma chili smager så godt og det er en super måde at få den gode chilismag uden samtidig at få de tarvelige olier fra de chilisaucer, der står fremme på bordene på shawarmastederne. Ikke at jeg frekventerer de steder helt vildt ofte, men i mine unge dage gjorde jeg indimellem.

Jeg har holdt min opskrift på shawarmachili ret simpel, men du kan sagtens lege videre med den. Du kan fx tilføje krydderier som fx spidskommen eller garam masalsa samt fx hakket løg og evt. runde den af med lidt sødning. Husk at smage den til, så du får den, som du godt kan lide den.

shawarma chili, ægte kebab chili

Shawarma-chili

Føj til favoritter Udskriv Pin
12
|
10 minutter

Ingredienser

  • 1 dl vand
  • 2 spsk chiliflager
  • 1 fed hvidløg presset eller hakket fint
  • 1 tsk kanel
  • 70 g koncentreret tomatpuré
  • dl olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Kom chiliflagerne i en kasserolle og giv dem et opkog med lidt vand.
  • Spæd vand i nogle gange, indtil du har en tyk grød.
  • Put hvidløg, tomatkoncentrat og krydderier i og giv endnu et opkog.
  • Smag til med salt, peber og evt. flere krydderier.
  • Når massen er kold, hælder du olien over og lader den trække i køleskab.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Hjemmelavet shawarmachili

Men se lige her. Det ligner da meget godt, ikke?

Jeg siger dig, det smager som vaskeægte shawarmachili, men uden at man behøver spekulere over, hvilken tvivlsom olie, der er puttet i. Herhjemme har vi næsten altid et glas i køleskabet og Søren spiser det næsten dagligt.

Når jeg taler om at spise enkel eller nem mad, så mener jeg ikke kedelig eller smagløs mad. Så mener jeg bare mad, der er lavet med få ingredienser og så har man fx en god dressing, dip – eller shawarmachili som man drypper ud over. Voilà, nu har man pludselig et lækkert måltid mad.

shawarma chili, ægte hjemmelavet kebab chili

Smag på hverdagsmaden

På den måde kan man peppe sin hverdagsmad op. Herunder er det en pulled pork burger med grøntsagsbrød, der har fået selskab af en klat fed cremefraiche og lidt chili-olie. Det kalder jeg god frokost! Opskriften på Pulled Pork finder du her.

Vi bruger den dog tit over råkostsalater også. Det smager simpelthen glimerende.

schawarma-chili

Stor nyhed: Fit efter 40

Stort, nyt livsstilskursus for kvinder ‘i anden halvdel af livet’.

Kurset starter mandag d. 8. oktober.

Læs alt om kurset her

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

18 kommentarer til “Shawarma-chili”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Hej Jane.

    Må jeg ikke have lov til at give dig den originale opskrift på Shawarma-chili.

    Giver ca. 1/2 liter.
    3 dl chiliflager
    4 spsk. tomatpuré
    3 spsk. peberpuré (Ajvar) kan laves selv.
    2 1/2 dl olivenolie
    2 spsk. (sukker)
    2 spsk. eddike (jeg bruger æblecider eddike)
    1 fed hvidløg revet.
    1/4 tsk. spidskommen.
    1/4 tsk. røget paprika.
    1 spsk. salt (jeg bruger M****n seasalt)
    Bland alle ingredienserne sammen og opbevar i patentglas på køl.

    Svar
  2. Hej Jane
    TAK for en dejligopskrift på schawarma chili.
    Vi nyder den virkelig hjemme hos os.
    Jeg har dog udviklet den lidt, da jeg synes den mangler lidt syre.
    Prøv at tilsætte 1 tsk. stødt spidskommen og 1-2 spsk. hvid balsamico.
    SÅ sidder den EKSTRA godt i skabet.

    Svar
    • Jeg opbevarer den i køleskab og spiser den til der kommer mug på. – hvilket der går længe før, så længe den er godt dækket af olien.

      Svar
  3. Hej
    Jeg laver en meget forenklet version af shawarma chili, jeg har lært af tyrkisk veninde.
    Varm en dåse tomatpure op – bare lun ikke boble – iblandet så mange chiliflager dine smagsløg kan lide og en masse (oliven)olie….Det smager himmelsk, men forsvinder alt for hurtigt.

    Svar
  4. Hej Jane
    Hvordan laver du mon Tabouli? Bruger du bulgur eller hvad finder du mon på, er det bare ren salat? Det lyder nemlig toplækkert :-)

    Svar
  5. Fantastisk opskrift. Lavede det i en international børneby i sommer og det var et helt klart hit, også hos de 11 årige børn ;-)

    Svar