Hjemmelavet shawarma-chili smager så godt og det er en super måde at få den gode chilismag uden samtidig at få de tarvelige olier fra de chilier, der står fremme på bordene på shawarmastederne. Ikke at jeg frekventerer de steder helt vildt ofte, men i mine unge dage gjorde jeg indimellem.
Ingredienser
- 2-3 spsk chiliflager
- 70 g koncentreret tomatpuré
- 1 fed hvidløg presset eller hakket fint
- 1 tsk kanel
- salt og friskkværnet peber
- 1-1½ dl olivenolie
Sådan gør du
- Kom chiliflagerne i en kasserolle og giv dem et opkog med lidt vand.
- Spæd vand i nogle gange, indtil du har en tyk grød.
- Put hvidløg, tomatkoncentrat og kanel i og giv endnu et opkog.
- Smag til med salt, peber og evt. mere kanel.
- Når massen er kold, hælder du olien over og lader den trække i køleskab.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Hjemmelavet shawarmachili
Men se lige her. Det ligner da meget godt, ikke?
Jeg siger jer, det smager som vaskeægte shawarmachili men uden at man behøver spekulere over, hvilken tvivlsom olie, der er puttet i. Genialt!
På den måde kan man peppe sin hverdagsmad op. Her er det en pulled pork burger med grøntsagsbrød, der har fået selskab af en klat fed cremefraiche og lidt chili-olie. Det kalder jeg god frokost! Opskriften på Pulled Pork finder du i Mæt & Slank med LCHF.
Skal hvidløget i helt eller?
glæder mig til at prøve opskriften! Tak :)
Hov det skal presses eller hakkes fint. Retter det lige i opskriften. Tak❤️
super tak – så jeg klar :)
Hej Jane
TAK for en dejligopskrift på schawarma chili.
Vi nyder den virkelig hjemme hos os.
Jeg har dog udviklet den lidt, da jeg synes den mangler lidt syre.
Prøv at tilsætte 1 tsk. stødt spidskommen og 1-2 spsk. hvid balsamico.
SÅ sidder den EKSTRA godt i skabet.
Uh så dejligt et tip. Tusind tak :)
Hej. Hvad med opbevaring, i køleskab eller? Og hvor lang tid kan den holde?
Jeg opbevarer den i køleskab og spiser den til der kommer mug på. – hvilket der går længe før, så længe den er godt dækket af olien.
Hej
Jeg laver en meget forenklet version af shawarma chili, jeg har lært af tyrkisk veninde.
Varm en dåse tomatpure op – bare lun ikke boble – iblandet så mange chiliflager dine smagsløg kan lide og en masse (oliven)olie….Det smager himmelsk, men forsvinder alt for hurtigt.
Hej hvad vil det sige at spæde vand u ?
Det vil bare sige, at man hælder en lillesmule ekstra vand ved, hvis den tørrer ud :-)
Hej Jane
Hvordan laver du mon Tabouli? Bruger du bulgur eller hvad finder du mon på, er det bare ren salat? Det lyder nemlig toplækkert :-)
Jeg laver faktisk som regel taboulé uden noget, men ellers har haft puttet blomkålsris i og det fungerer også fint. Se her: https://www.madbanditten.dk/taboule-med-blomkalsris/
Fantastisk opskrift. Lavede det i en international børneby i sommer og det var et helt klart hit, også hos de 11 årige børn ;-)
Hvor herligt at høre, Susanne, tak for tilbagemeldingen! :-)