Sauce Royale


Sauce Royale er måske verdens nemmeste sovs at lave. Det er vitterligt en sovs, hvor alle kan være med. Jo, også dig, der stadig ikke har fanget, hvordan man laver en klassisk bearnaise eller hollandaisesovs.

Sauce royale - opskrift på verdens nemmeste sovs

Sauce Royale

Føj til favoritter Udskriv Pin
4
|
10 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

 • Skær smør i tern og hak skalotteløg fint.
 • Kom alle ingredienser i en kasserolle.
 • Kort før spisning tænder du for blusset og lader sovsen varme op til kogepunktet imens du rører rundt.
 • Når den når kogepunktet, slukker du for blusset og tager sovsen af varmen.
 • Det var det!  Nemt, ikke?

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Sauce royale – den nemmeste sovs til hverdag og gæster

Sauce Royale findes angiveligt i mange forskelige varianter. Den opskrift, jeg vil give dig her, er en, som en af mine læsere, der er bosat i Belgien, hvis jeg ikke husker forkert, har sendt mig for længe siden, og som jeg endelig har fået prøvesmagt.

Og jeg siger dig, det er en dejlig sovs. Den har masser af fedme og dejlig smag fra skalotteløg og persille, men er stadig mild i smagen. så den ikke overdøver hele retten.

Vi har især spist den til hvid fisk. I går fik vi fx torsk med broccoli og sauce royale. Du kan måske godt fornemme, hvordan det var sovsen, der løftede det måltid.

Hvid fisk bliver jo hurtigt lidt anonymt i det, og det kan derfor godt bære en god sauce. Vi har tit spist hollandaise til, men nu har den altså fået konkurrence af sauce royale.

Sauce royale er meganem at lave. Alle ingredienser i kasserollen og varm op til kogepunktet under omrøring. That’s it. Og har du noget tilbage, kan du endda genopvarme den næste dag. Bare den ikke kommer over kogepunktet.

Sauce royale - opskrift på verdens nemmeste sovs

Mangler du inspiration til morgenmad og frokost?

… og har du en airfryer? Så er min nye e-bog lige noget for dig. Her får du 30 nye Keto-opskrifter på morgenmad og frokost, du kan lave i din airfryer. Nemt, hurtigt, lækkert og sundt.

Du sparer 20% lige her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

21 kommentarer til “Sauce Royale”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Den må jeg afprøve. Lige nu hælder jeg mest til en grundsovs, hvor jeg putter noget piskefløde i en gryde, tilsætter kraft, bouillon (eller hvad jeg nu vil) og masser af flødeost naturel. Sovsen smages til med krydderi og serveres. Den er ikke for tynd og så smager den fantastisk.

  Svar
 2. Er du da sunshine… hvor ER det en god sauce.. kan drikke det rent.
  Perfekt fremgangsmåde for at lave en god solid sauce.

  Svar
 3. Hej Jeg har købt Keto madplan .Der er bare noget jeg ikke helt er med på .Der jo kun opskrifter til fire dage i ugen.Hvordan hænger det lige sammen .

  Svar
  • Hej Jette

   Konceptet med madplanen er grundigt og meget detaljeret beskrevet her: https://www.madbanditten.dk/keto-madplan/

   Hvis jeg skal referere det hurtigt her, er det, at keto-madplanen byder på aftensmad i hverdagene. En dag i ugen laver man dobbelt op, så man har til to dage. Hensigten er at gøre Keto så nemt og realistisk som overhovedet muligt.

   Svar
 4. Hej
  Har prøvet sovsen her til aften – dog uden persille. Var ikke så begejstret. Tænker at den ville være bedre hvis jeg svitsede løget i smørret inden de andre ting kommer i. Kan ikke rigtig finde ud af om det var meningen eller ej?
  Venlig hilsen Kirsten

  Svar
 5. Hej Jane ?
  Kan man bruge rosmarin i sovsen ?
  Jeg tænker at lave kalvemørbrad med rødlød
  & champignon, til retten. Det skal stå i ovnen ved 200c i 2 timer. Hvad syntes du ?

  Svar
  • Jeg bruger bare helt almindelig. Jeg bruger aldrig pasteuriserede æggeblommer. Der er ingen salmonellarisiko i danske æg (den advarsel blev fjernet for mange år siden) ??

   Svar
  • Magre syrnede mælkeprodukter skiller ved opvarmning, når de bruges i sauce. Så til varm sauce duer 5 % fraiche ikke. Man kan dog røre lidt hvedemel i, så skiller den ikke, når saucen opvarmes, men så er det jo en helt anden sauce, og der er jo stadig det med smagen.

   Svar