Asparges med rejer og sauce mousseline


Venlige mængder sauce mousseline henover nye danske asparges og serveret med friske fjordrejer er simpelthen skøn som både forret til gæster eller som et helt måltid. Det er dejlig forårsmad og den perfekte scoreopskrift til date night’en, hvis du skulle gå op i den slags.

Sauce mousseline - asparges med rejer og sauce mousseline - opskrift på elegant forret

Asparges med rejer og sauce mousseline

Føj til favoritter Udskriv Pin
Dejlig og forårsagtig forret – perfekt til gæster eller til påskefrokosten.
4
|
15 minutter

Ingredienser

  • 130 g hvide asparges beregn 2 stk pr person
  • 250 g rejer gerne fjordrejer, eller andre friske små rejer

Sauce mousseline

  • 2 æggeblommer
  • 100 g smør
  • 1 dl fløde
  • 1 øko-citron saften herfra
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • salt og friskkværnet peber

Drys

  • lidt krydderurter fx kørvel, brøndkarse eller dild

Sådan gør du

  • Skræl aspargesene og knæk enderne af.
  • Kog dem i letsaltet vand i ca. 5-7 minutter, så de stadig har bid.
  • Smelt smørret og hæld det over i en lille kande eller skål. Lad vallen (bundfaldet) blive tilbage i gryden og kasser den.
  • Pisk fløden til skum

Sauce mousseline

  • Rør æggeblommerne i en lille gryde med citronsaft, eddike og salt.
  • Sæt gryden med æggeblommerne på komfuret og rør konstant ved lav varme, til blommerne begynder at tykne.
  • Tag gryden af varmen og rør smørret i lidt efter lidt. Gryden kan evt sættes tilbage på pladen på helt lav varme. Tilsæt først mere smør, når det andet er fuldstændig opslugt. Fortsæt til alt smørret er brugt.
  • Smag til med salt og peber.
  • Vend forsigtigt flødeskummet i saucen
  • Server aspargesene med sauce mouseline, rejer og friske krydderurter.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Sauce mousseline

Skulle du sidde og tænke, at du ikke kender sauce mousseline, så kan den måske bedst beskrives som en hollandaise-lignende sauce tilsat flødeskum.

Ja, du læste rigtigt. Æggeblommer, smør og flødeskum udgør de vigtigste ingredienser i denne lækre sauce. Lyder det ikke som en ægte vinder?

Vi skal have gæster i weekenden, og jeg overvejede om jeg skulle lave asparges med rejer og sauce mousseline. Jeg er dog gået lidt fra det igen,  men derfor kan du jo godt få glæde af opskriften.

Flere af jer har efterspurgt lækker gæstemad og det er jeg glad for, for det vil jeg mægtig gerne lave mere af. Jeg elsker at have gæster :) En anden opskrift på en lækker forret, var også de lækre kammuslinger i hvidløgssmør fra forleden. Så nu har du i hvert fald to gode idéer at starte med.

Sauce mousseline - asparges med rejer og sauce mousseline - opskrift på elegant forret

Stor nyhed: Fit efter 40

Stort, nyt livsstilskursus for kvinder ‘i anden halvdel af livet’.

Kurset starter mandag d. 8. oktober.

Læs alt om kurset her

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

2 kommentarer til “Asparges med rejer og sauce mousseline”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?