Venlige mængder sauce mousseline henover nye danske asparges og serveret med friske fjordrejer er simpelthen skøn som både forret til gæster eller som et helt måltid. Det er dejlig forårsmad og den perfekte scoreopskrift til date night’en, hvis du skulle gå op i den slags.
Asparges med rejer og sauce mousseline
Føj til favoritter Print PinIngredienser
- 130 g hvide asparges beregn 2 stk pr person
- 250 g rejer gerne fjordrejer, eller andre friske små rejer
Sauce mousseline
- 2 æggeblommer
- 100 g smør
- 1 dl fløde
- 1 øko-citron saften herfra
- 1 spsk hvidvinseddike
- salt og friskkværnet peber
Drys
- lidt krydderurter fx kørvel, brøndkarse eller dild
Sådan gør du
- Skræl aspargesene og knæk enderne af.
- Kog dem i letsaltet vand i ca. 5-7 minutter, så de stadig har bid.
- Smelt smørret og hæld det over i en lille kande eller skål. Lad vallen (bundfaldet) blive tilbage i gryden og kasser den.
- Pisk fløden til skum
Sauce mousseline
- Rør æggeblommerne i en lille gryde med citronsaft, eddike og salt.
- Sæt gryden med æggeblommerne på komfuret og rør konstant ved lav varme, til blommerne begynder at tykne.
- Tag gryden af varmen og rør smørret i lidt efter lidt. Gryden kan evt sættes tilbage på pladen på helt lav varme. Tilsæt først mere smør, når det andet er fuldstændig opslugt. Fortsæt til alt smørret er brugt.
- Smag til med salt og peber.
- Vend forsigtigt flødeskummet i saucen
- Server aspargesene med sauce mouseline, rejer og friske krydderurter.

Sauce mousseline
Skulle du sidde og tænke, at du ikke kender sauce mousseline, så kan den måske bedst beskrives som en hollandaisesauce tilsat flødeskum.
Ja, du læste rigtigt. Æggeblommer, smør og flødeskum udgør de vigtigste ingredienser i denne lækre sauce. Lyder det ikke som en ægte vinder?
Vi skal have gæster i weekenden, og jeg overvejede om jeg skulle lave asparges med rejer og sauce mousseline. Jeg er dog gået lidt fra det igen, men derfor kan du jo godt få glæde af opskriften.
Flere af jer har efterspurgt lækker gæstemad og det er jeg glad for, for det vil jeg mægtig gerne lave mere af. Jeg elsker at have gæster :) En anden opskrift på en lækker forret, var også de lækre kammuslinger i hvidløgssmør fra forleden. Så nu har du i hvert fald to gode idéer at starte med.
Kan sauce mousseline laves i forvejen?
Som udgangspunkt nej, en sauce mousseline skal helst laves lige inden servering. Hollandaise tåler dårligt at stå længe, da den kan skille og bliver tung. Når man vender flødeskum i, bliver den endnu mere skrøbelig og luftig – den skal helst serveres straks.
Du kan godt lave en hollandaise lidt tid i forvejen og evt. holde den lun i et vandbad i kort tid. Men jeg vil ikke anbefale at lade den stå for længe.
Du kan evt. vente med selve mousseline-delen (altså at vende den piskede fløde i) til lige før servering, så den stadig er fluffy og lækker. Ellers vil jeg være bange for at den falder sammen eller skiller.
En helt forrygende sauce! ??
1 fløde ? Hvor meget er det ? :-)