Sauce à l’échalote – fransk løgsovs


Sauce à l’échalote betyder fransk løgsovs, eller rettere sauce med skalotteløg, og det er en klassisk fransk sauce, som består af skalotteløg, smør, rødvinseddike og oksebouillon. Den er supernem at lave og smager simpelthen så skønt.

Nem opskrift på fransk sauce med skalotteløg

Sauce à l’échalote finder du på de franske menukort serveret til oksekød som fx Bavette (svarer til flanksteak). Bavette à l’échalote ville på dansk være en flanksteak med løgsovs. Det er, som mange ting i det franske køkken, simpelt men godt. Ingredienserne er få og almindelige men smagssammensætningen helt i top.

Skalotteløgsovsen er en storfavorit herhjemme hos mine (løgelskende) børn.

Sauce à l'echalote - fransk løgsovs

Sauce à l’échalote – fransk løgsovs

5 fra 1 stemme
Føj til favoritter Udskriv Pin
4
|
20 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

  • Hak skalotteløgene og skær smørret i små tern.
  • Hæld rødvinseddike i en kasserolle og lad det koge op. Tilsæt de hakkede skalotteløg og lad hele molevitten simre, indtil eddiken er kogt ind.
  • Rør smørternene i et efter et, imens du rører rundt.
  • Tilsæt oksebouillonen lidt efter lidt og lad saucen simre, indtil bouillonen er kogt lidt ind. Det tager 15-20 minutter. Sovsen bliver ikke tyk, medmindre du tilsætter mel/stivelse, hvilket jeg ikke gjorde.
  • Smag til med salt og peber og rør hakket frisk persille ind i sovsen og server.

Noter

Saucen fungerer fint uden jævning, da det ikke er meningen, det skal være en tyk sovs. Men vil du gerne have lidt mere fylde i den, kan du tilføje en smule mel/kartoffelmel sammen med smørret og piske/røre det godt ind.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Prøv sauce à l’échalote til oksekød

Vi har spist den franske løgsovs til forskellige typer oksekød, senest med en lækker grillet nyretap. Det var simpelthen det lækreste måltid, jeg har spist længe.

Jeg synes dog sagtens, at skalotteløgsauce kan serveres til både kylling og kalv også. Den har sådan en skøn, rund smag med masser af umami, og det løfter virkelig en ellers lidt anonym middag at kunne servere sådan en sauce til.

Sauce à l'échalote - fransk løgsovs

Fit efter 40 starter på mandag

Det er ved at være sidste chance for tilmelding til Fit efter 40. Mit nye, store livsstilskursus for kvinder ‘i anden halvdel af livet’.

Læs alt om kurset her
(og benyt dig af intro-rabatten)

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

3 kommentarer til “Sauce à l’échalote – fransk løgsovs”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. 5 stars
    Den er fantastisk. Da jeg smagte den til, synes jeg den var lidt bitter. Men den vandt totalt plads i mine favoritter sammen med nyretapperne.

    Svar
    • Ej hvor godt. Elsker virkelig også den sauce og siær sammen med nyretapper. Så lækkert :)

      Men hvor sært med bitterheden. Jeg synes, min får en næsten sødlig smag fra løgene.

      Svar