Sauce à l’échalote betyder fransk løgsovs, eller rettere sauce med skalotteløg, og det er en klassisk fransk sauce, som består af skalotteløg, smør, rødvinseddike og oksebouillon. Den er supernem at lave og smager simpelthen så skønt.
Nem opskrift på fransk sauce med skalotteløg
Sauce à l’échalote finder du på de franske menukort serveret til oksekød som fx Bavette (svarer til flanksteak). Bavette à l’échalote ville på dansk være en flanksteak med løgsovs. Det er, som mange ting i det franske køkken, simpelt men godt. Ingredienserne er få og almindelige men smagssammensætningen helt i top.
Skalotteløgsovsen er en storfavorit herhjemme hos mine (løgelskende) børn.
Ingredienser
- 70 g skalotteløg
- 50 g smør
- 2 spsk rødvinseddike
- 3 dl oksebouillon
- salt og friskkværnet peber
- frisk persille hakket
Sådan gør du
- Hak skalotteløgene og skær smørret i små tern.
- Hæld rødvinseddike i en kasserolle og lad det koge op. Tilsæt de hakkede skalotteløg og lad hele molevitten simre, indtil eddiken er kogt ind.
- Rør smørternene i et efter et, imens du rører rundt.
- Tilsæt oksebouillonen lidt efter lidt og lad saucen simre, indtil bouillonen er kogt lidt ind. Det tager 15-20 minutter. Sovsen bliver ikke tyk, medmindre du tilsætter mel/stivelse, hvilket jeg ikke gjorde.
- Smag til med salt og peber og rør hakket frisk persille ind i sovsen og server.
Noter
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Prøv sauce à l’échalote til oksekød
Vi har spist den franske løgsovs til forskellige typer oksekød, senest med en lækker grillet nyretap. Det var simpelthen det lækreste måltid, jeg har spist længe.
Jeg synes dog sagtens, at skalotteløgsauce kan serveres til både kylling og kalv også. Den har sådan en skøn, rund smag med masser af umami, og det løfter virkelig en ellers lidt anonym middag at kunne servere sådan en sauce til.
Den er fantastisk. Da jeg smagte den til, synes jeg den var lidt bitter. Men den vandt totalt plads i mine favoritter sammen med nyretapperne.
Ej hvor godt. Elsker virkelig også den sauce og siær sammen med nyretapper. Så lækkert :)
Men hvor sært med bitterheden. Jeg synes, min får en næsten sødlig smag fra løgene.
Overvejer om jeg har været lidt for rundhåndet med rødvinseddiken 😅