Sauce à l’échalote – fransk løgsovs


Sauce à l’échalote betyder fransk løgsovs, eller rettere sauce med skalotteløg, og det er en klassisk fransk sauce, som består af skalotteløg, smør, rødvinseddike og oksebouillon. Den er supernem at lave og smager simpelthen så skønt.

Nem opskrift på fransk sauce med skalotteløg

Sauce à l’échalote finder du på de franske menukort serveret til oksekød som fx Bavette (svarer til flanksteak). Bavette à l’échalote ville på dansk være en flanksteak med løgsovs. Det er, som mange ting i det franske køkken, simpelt men godt. Ingredienserne er få og almindelige men smagssammensætningen helt i top.

Skalotteløgsovsen er en storfavorit herhjemme hos mine (løgelskende) børn.

Sauce à l'echalote - fransk løgsovs

Sauce à l’échalote – fransk løgsovs

Føj til favoritter Udskriv Pin
4
|
20 min

Ingredienser

Sådan gør du

  • Hak skalotteløgene og skær smørret i små tern.
  • Hæld rødvinseddike i en kasserolle og lad det koge op. Tilsæt de hakkede skalotteløg og lad hele molevitten simre, indtil eddiken er kogt ind.
  • Rør smørternene i et efter et, imens du rører rundt.
  • Tilsæt oksebouillonen lidt efter lidt og lad saucen simre, indtil bouillonen er kogt lidt ind. Det tager 15-20 minutter. Sovsen bliver ikke tyk, medmindre du tilsætter mel/stivelse, hvilket jeg ikke gjorde.
  • Smag til med salt og peber og rør hakket frisk persille ind i sovsen og server.

Noter

Saucen fungerer fint uden jævning, da det ikke er meningen, det skal være en tyk sovs. Men vil du gerne have lidt mere fylde i den, kan du tilføje en smule mel/kartoffelmel sammen med smørret og piske/røre det godt ind.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Prøv sauce à l’échalote til oksekød

Vi har spist den franske løgsovs til forskellige typer oksekød, senest med en lækker grillet nyretap. Det var simpelthen det lækreste måltid, jeg har spist længe.

Jeg synes dog sagtens, at skalotteløgsauce kan serveres til både kylling og kalv også. Den har sådan en skøn, rund smag med masser af umami, og det løfter virkelig en ellers lidt anonym middag at kunne servere sådan en sauce til.

Sauce à l'échalote - fransk løgsovs

Står der Keto og vægttab på dit 2023?

Keto har den unikke egenskab, at det nedsætter din appetit, hvilket giver mulighed for at gå ned i vægt uden sulten som den konstante og klæbrige makker.

Men det er ikke helt uden betydning, hvordan du griber Keto an. Lad Keto kostplanen guide dig eller overvej, om du ikke skal tage 6 uger med mig som din guide på mit Keto kursus. Kurset starter på mandag.

Vil du have mere ud af Madbanditten?

Se alle de fordele du kan få for bare 1 krone om dagen!

>> MadbandittenPLUS <<

 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

0 kommentarer til “Sauce à l’échalote – fransk løgsovs”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?