Sauce à l’échalote betyder fransk løgsovs, eller rettere sauce med skalotteløg, og det er en klassisk fransk sauce, som består af skalotteløg, smør, rødvinseddike og oksebouillon. Den er supernem at lave og smager simpelthen så skønt.
Nem opskrift på fransk sauce med skalotteløg
Sauce à l’échalote finder du på de franske menukort serveret til oksekød som fx Bavette (svarer til flanksteak). Bavette à l’échalote ville på dansk være en flanksteak med løgsovs. Det er, som mange ting i det franske køkken, simpelt men godt. Ingredienserne er få og almindelige men smagssammensætningen helt i top.
Skalotteløgsovsen er en storfavorit herhjemme hos mine (løgelskende) børn.
Hæld rødvinseddike i en kasserolle og lad det koge op. Tilsæt de hakkede skalotteløg og lad hele molevitten simre, indtil eddiken er kogt ind.
Rør smørternene i et efter et, imens du rører rundt.
Tilsæt oksebouillonen lidt efter lidt og lad saucen simre, indtil bouillonen er kogt lidt ind. Det tager 15-20 minutter. Sovsen bliver ikke tyk, medmindre du tilsætter mel/stivelse, hvilket jeg ikke gjorde.
Smag til med salt og peber og rør hakket frisk persille ind i sovsen og server.
Noter
Saucen fungerer fint uden jævning, da det ikke er meningen, det skal være en tyk sovs. Men vil du gerne have lidt mere fylde i den, kan du tilføje en smule mel/kartoffelmel sammen med smørret og piske/røre det godt ind.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Prøv sauce à l’échalote til oksekød
Vi har spist den franske løgsovs til forskellige typer oksekød, senest med en lækker grillet nyretap. Det var simpelthen det lækreste måltid, jeg har spist længe.
Jeg synes dog sagtens, at skalotteløgsauce kan serveres til både kylling og kalv også. Den har sådan en skøn, rund smag med masser af umami, og det løfter virkelig en ellers lidt anonym middag at kunne servere sådan en sauce til.
Gør hverdagen nemmere med personlige madplaner
Madplaner er geniale til at holde fast i den sunde livsstil, også når hverdagen rammer. Vi kender alle situationen med at stå med snuden i Nettos køledisk kl. 17.10 og i stedet ende med dyr takeout.
Med et MadbandittenPLUS-medlemskab kan du lave et ubegrænset antal madplaner og få indkøbsliste til at tage med ud og handle.
Du kan simpelthen med få klik lave madplaner med de retter, som du (eller din familie) kan lide. Slut med at smide ud, fordi der altid er ret i planen, man ikke bryder sig om. For du vælger selv retterne!
Det koster 1 krone om dagen – men du kan prøve det GRATIS i 7 dage først.
Du er også velkommen til at følge min private Jane Faerber-profil. Her er mindre mad men mere hverdag, rejser og træning❤️
Skriv dig op til min lørdagsmail og jeg sender dig en madplan for 0 kroner.
Mød Madbanditten
Jane Faerber
Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.
0 kommentarer til “Sauce à l’échalote – fransk løgsovs”