LCHF-sandwich med sesam-oopsies


Da jeg først lagde kosten om til LCHF, spiste jeg oopsies, når jeg savnede noget at lægge mit pålæg på. Der gik lang tid, før jeg begyndte at bage brød og knækbrød af nødder og kerner, og måske var det meget fint, for det gav mig hurtigt en følelse af at LCHF gjorde noget ret specielt ved min krop.

Oopsies er jo et ægte low carb brød, om man vil. Brød er måske så meget sagt, men det giver alligevel lidt sandwich-feeling at spise sådan et blødt brød med dressing og pålæg. Fx kan man så en dag sidde og spise denne beskedne LCHF-sandwich med laks og avokado og godt med hjemmelavet pesto. Og det ligner da virkelig noget, jeg kunne have spist i mit tidligere brødspisende liv.

Her får du opskriften på disse sesam-oopsies. Sesam-melet er relativt nylanceret produkt fra Funktionel Mad, og det kan ikke sammenlignes med kværnede sesamfrø. Dette sesam-mel indeholder 6 g kulhydrat pr. 100 g, 46 % protein og 15 % fibre.

Modsat mandelmelet, som giver en sødlig smag i bagværk, er smagen her mere henad tahin, og det egner sig derfor bedre til sandwichbrød. Smagen vil dog blive dominerende, hvis man brugte det i store mængder, tror jeg.

LCHF-sandwich med oopsies

Sesam-oopsies

Føj til favoritter Udskriv Pin
6 stk
|
30 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

 • Opvarm ovnen til 150 grader.
 • Del æggeblommer og hvider i to skåle.
 • Pisk hviderne stive.
 • Pisk Philadelfiaost sammen med æggeblommerne.
 • Tilsæt de øvrige ingredienser hertil og pisk, indtil alle klumper er væk.
 • Vend forsigtigt æggeblommemassen i hviderne, til du har en ensartet dej.
 • Med en grydeske fordeler du nu dejen på en bageplade beklædt med bagepapir. Drys med sesamfrø og bag i ovnen i 25-30 minutter.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem
LCHF-sandwich

Vil du have flere oopsies? Så finder du dem også naturel, med mandel og kokos, med kanel og med hindbær og oven i købet også i en version uden mælkeprodukter.

Indlægget indeholder affiliatelinks.

Mangler du inspiration til morgenmad og frokost?

… og har du en airfryer? Så er min nye e-bog lige noget for dig. Her får du 30 nye Keto-opskrifter på morgenmad og frokost, du kan lave i din airfryer. Nemt, hurtigt, lækkert og sundt.

Du sparer 20% lige her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

51 kommentarer til “LCHF-sandwich med sesam-oopsies”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Hej Jane.
  Istedet for sesam mel, hvad kan jeg bruge istedet for. Jeg har fiber husk og mandelmel .
  Hilsen Helle P

  Svar
  • Jeg har fundet svaret, jeg læste bare nogle af de andre kommentarer. Jeg puttede lidt ekstra loppefrøskaller i. Det er de mærkeligste boller jeg har set til dato, men de var udemærket til en sandwich med ost og skinke. Næste gang prøver jeg grøntsags fladbrødene. Hilsen Helle P

   Svar
 2. hej Jane

  Dejligt med LCHF, jeg er ny i faget, men er meget optaget af at prøve dine opskrifter, der sniger sig lige et par spørgsmål frem, og det er som følger:
  kan man ikke bruge majsmel i stedet for mandelmel?
  hvad er grunden til at du ikke bruger gær i stedet for bagepulver?
  du beskriver mængden af sukrin i dine opskrifter, hvad svarer det til i forhold til alm. sukker/stevia, som det har været muligt at få til fornuftig pris, jeg er kun en fattig førtidspensionist.
  Hilsen Kirsten

  Svar
 3. Hej :)
  Jeg er i tvivl om, hvor jeg kan finde både loppefrøskaller og sesammel. Jeg bor i København, men er endnu ikke stødt på dem. Jeg har også kigget på nettet, men der finder jeg kun loppefrøskaller som kosttilskud – kan man godt bruge det?
  Hjæælp! :)

  Svar
  • Loppefrøskaller som kosttilskud er det samme (den grønne husk). Loppefrøskaller ikke som kosttilskud er som regel billigere. Den store helsemin over for hovedbanen har et fint sortiment. Sesammel køber jeg dog som regel online..

   Svar
 4. Tak for en dejlig blog! Nyder virkelig al inspirationen :D

  Forleden forsøgte jeg mig med sesam-oopsies, som bare blev helt pandekageflade, selvom jeg var meget forsigtig med at vende æggemassen i :(

  Hvordan får du dine til at være så luftige?

  Svar
  • Måske et spørgsmål om at piske hviderne stive nok..? Det er det eneste, jeg kan komme på. Men mine er nu også pænt flade, synes jeg.

   Svar
   • Så må jeg prøve at give hviderne lidt ekstra i næste forsøg :)
    Dine på billedet er nok 3 gange så tykke som mine, så forhåbentligt hjælper det.

    Svar
 5. Hej Jane, jeg er vild med dine opskrifter, og skal helt sikkert i gang med disse “boller”. Jeg har dog lige et spørgssmål: Har set, at loppefrøskaller indgår i en lang række opskrifter. Hvad er det helt præcist, de gør? Er det bare for at tilsætte flere fibre? Kan bollerne bages uden loppefrøskaller, eller gør loppefrøskallerne noget særligt ved opskriften? :-)
  Mvh Maria

  Svar
  • Loppefrøskaller giver struktur og brødfornemmelse i bagværk uden mel. Og så binder de bagværket sammen, idet fibrene suger en del væske. Nogle gange kan de udelades, andre gange er de ret nødvendige… :-/

   Svar