Sandwich med æggesalat er jo en genial frokost, hvis du skulle være så heldig at have en rest af den legendariske æggesalat tilovers fra påskefrokosten. Og har du ingen rest, jamen, så er den heldigvis pivnem at lave.

Ingredienser
Boller (5-6 stk)
- 150 g hytteost
- 4 æg
- 30 g smeltet smør
- 2,5 dl Pofiber
- ½ tsk havsalt
- græskarkerner
Æggesalat (til 2 sandwich)
- 4 æg kogte
- 2 spsk mayonnaise
- 2 spsk cremefraiche 38%
- 1-2 tsk karry
- gurkemeje
- 2 tsk æblecidereddike
- evt. en smule sødning fx Sukrinmelis
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Blend hytteost og æg sammen til en homogen masse.
- Rør smør, Pofiber og havsalt i.
- Læg 5-6 klatter dej på en bageplade beklædt med bagepapir og glat evt bollerne lidt ud med en ske dyppet i vand eller med våde hænder.
- Drys med græskarkerner, eller andre frø/kerner
- Bag ved 190 grader i ca. 15 minutter, til bollerne er gyldne.
- Hak æggene groft.
- Bland alle ingredienserne til dressingen sammen i en skål og smag til
- Rør æggene i
- Lad gerne æggesalaten trække på køl inden servering.
- Halver to boller og kom æggesalat i, pynt med feldsalat eller anden salat. Gem de andre boller i køleskab eller fryser.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Low Carb sandwichboller
Sandwichbollerne her er en variant af de populære fiberboller, og de smager faktisk anstændigt, taget i betragtning af at de ikke indeholder mel. Bollerne er også brugt i opskriften med flæskestegssandwich.
Vil du bruge denne sandwich med æggesalat som madpakke efter påske, kan du pakke dem hver for sig og først samle selve sandwichen før din frokost.
Og gider du slet ikke brød af denne art, smager æggesalaten superdejligt på en bund af grøn salat også.
Jeg er blevet rigtig glad for bollerne, fordi de er lette at lave. Men kan ikke finde et sted, hvor der står, hvor mange kalorier og kulhydrater en bolle indeholder?
Se hvordan du nemt regner det ud her: Energiberegninger
Den æggesalat med fire æg, er det kun frokost til en dag for en person?
Jeg er ved at gå igang med KETOmad, og har bestilt bogen, men vil gerne have æggesalaten med til frokost imorgen ?
Ej ja, det kan jeg godt se var uklart forklaret.
Der findes jo ikke én portionsstørrelse. De afhænger jo af om man spiser 1-2-3 måltider om dagen osv. Baseret på tre måltider (morgen-frokost-aften) ville jeg gå med en bolle og halvdelen af æggesalaten. Jeg har prøvet at gøre det lidt tydeligere i opskriften.
Men det vigtigste i starten er at du er så mæt, at du ikke falder for kulhydratfristelsen.
Hej Jane
Har netop lavet disse boller, de er rigtig gode, dog tilføjede jeg lidt bagepulver for at få dem mere luftige ( dette skete dog Ikke )
Jeg syntes konsistensen er en smule “grynet” gør jeg noget forkert eller er det sådan de skal være?
Jeg vil tro, det er sådan de bare er. Low carb bagværk smager generelt ikke særligt godt :)
Wauw har lige bagt dem i dag, og det er simpelthen nogle af de bedste boller jeg har smagt på LCHF/Keto, de får ikke den der mærkelige gummi konsistens som mange andre brød gør.
Kære Jane, har du læst? Oven på æggehysteriet fornylig :)
https://videnskab.dk/krop-sundhed/forsker-afliver-kolesterolmyten-spis-endelig-masser-af-aeg-til-paaskefrokosten
Ha, nej faktisk ikke. Men hvor befriende med en fornuftens stemme midt i alt det nonsens?