Saltlakrids-te


Saltlakrids-te er en genial idé til at få løst udfordringen med, at man har brug for mere salt på Keto. Mange bakser sådan med det salt og vil hellere have hovedpine i tusinde dage, lide sig igennem uger med pinefuld forstoppelse og lav energi, end de vil acceptere præmissen om, at deres krop har brug for mere salt i den ketogene tilstand. Jeg forstår ikke den modstand, men det behøver jeg jo heller ikke. Not my circus, not my monkeys, som man siger.

Selv tager jeg bare en skefuld salt i et glas vand og drikker det og 3 sekunder senere er jeg videre med min dag. Jeg drikker også gerne bouillon, hvis jeg har noget.

Jeg har ikke noget problem med det salt. Idéen med at lave saltlakrids-te er derfor heller ikke min egen. Den stammer fra en af mine kursister på Kickstart og jeg synes, det er en genial idé!

Saltlakrids-te – perfekt Keto-drik

I forvejen er der mange, der spørger, om det er ok at drikke lakridste. Det kan jeg ikke forestille mig andet, end at det er.

Mange oplever, at lakridste tilfredsstiller trangen til sødt pga. den naturligt søde smag, og så er det jo en glimrende løsning. Oplever man, at den søde smag trigger lysten til mere sødt, er det selvfølgelig ikke et smart valg, men det er jo tilbage til hele snakken om, at det, du gør, skal fungere for DIG.

Men tilsætter du salt til din lakridste, slår du to fluer med ét smæk. Nu har du saltlakridste, altså en te med smag af saltlakrids, og det lyder da egentlig mere lækkert, end man lige havde forestillet sig. Men samtidig stiller man nu også behovet for salt. Og salt spiller en enorm rolle i appetitreguleringen og i at slippe for trangen til sødt på Keto.

Genialt – og tak for den gode idé♥

Læs også: Salt og Keto
Saltlakrids-te - opskrift på te med smag af saltlakrids - den perfekte Keto drik

Saltlakrids-te

Føj til favoritter Udskriv Pin
1 glas
|
5 minutter

Ingredienser

 • 1 brev lakridste jeg har Pukkas Three Liquorice
 • kogende vand
 • salt

Sådan gør du

 • Bryg din lakridste.
 • Hæld salt i. 0,5 tsk til et stort glas er passende, synes jeg.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem
Saltlakrids-te - opskrift på te med smag af saltlakrids - den perfekte Keto drik

TIP/ADVARSEL: Nogle kan få diarré og enkelte kan endda kaste op, hvis de får for meget salt på én gang. Øg mængden gradvist og prøv dig lidt frem, hvis du er i nervøs for din reaktion.

Mangler du inspiration til morgenmad og frokost?

… og har du en airfryer? Så er min nye e-bog lige noget for dig. Her får du 30 nye Keto-opskrifter på morgenmad og frokost, du kan lave i din airfryer. Nemt, hurtigt, lækkert og sundt.

Du sparer 20% lige her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

22 kommentarer til “Saltlakrids-te”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Kære kære Jane

  Åh, hvor har jeg grinet og følt mig genkendt af at læse dine bøger!
  Jeg er en af de der damer!
  Yo yo vægt – you know the drill!
  Og indtil jeg gik i overgangsalderen, har jeg altid kunnet smide ti kg på to mdr.
  Det kan jeg “sjovt nok” ikke længere.
  Jeg har fulgt din keto på 4 uger i 6 dage nu. Jeg skal vejes i morgen, det bliver SÅ spændende. Jeg kan se og mærke at der sker helt vildt meget i min krop. Det har været næsten for nemt. Jeg har været i top-godt humør og haft masser af energi. Så dejligt. Min appetit er helt i bund – i dag har jeg kun spist et måltid, en snack og to kopper kaffe med æggemælk. Måltidet bestod af din kyllingepizza med bresaola. Årh, den skal min søn prøve at have med i madpakken når skolen starter igen. Den var så lækker. Nå, jeg har en udfordring og et spørgsmål:

  i sidste uge vejede jeg 79kg. Jeg kæmper mig op på 80 g protein dagligt. Men jeg synes ikke (altid at det er nemt at nå derop). Når du skriver, mindst et gram pr kg kropsvægt, kan jeg så være tilfreds med de 80 g, eller skal jeg klemme et æg eller to ned?

  Og så salt. Jeg har altid undersaltet min mad, hvilket er en udfordring, da jeg har lavet catering i en del år. Jeg er bare ikke vild med salt. Jeg salter dine opskrifter mindre end du foreslår, men jeg har det perfekt. Bør jeg salte ekstra, selvom jeg ingen keto -flu har, eller har haft? Jeg kan nogle gange mærke en lille bitte smule hovedpine lige efter jeg har spist, men det er næsten ingenting.

  Jeg er så glad! Jeg kommer ALDRIG til at gå tilbage. Der kommer en tid hvor jeg gerne vil have et glas vin fredag aften, og jeg skal også have en skive vandmelon til sommer, men for pokker….havde jeg bare læst dine bøger noget før!

  Allerkærligst – Rikke

  Svar
  • Hvor er du sød, Rikke❤️
   Det er lige netop den oplevelse, du beskriver, jeg elsker at give til folk. De fleste aner ikke at man kan have det så godt.

   Det er svært at sige med protein. Generelt er for lidt et større problem end for meget. Jeg anser de 1g/kilo kropsvægt som et minimumsindtag, hvor det optimale indtag formentlig ligger omkring 1,5-1,6 g/kg kropsvægt. Samtidig synes jeg også det virker pudsigt at skulle spise over mæthedsgrænsen. Prøv evt. i stedet om du kan justere dit daglige indtag, så du måske øger proteinmængden lidt og nedsætter fedtmængden. Eller du kan fortsætte som nu. Det lyder jo helt godt det, du er i gang med allerede :)

   Salt… jeg hælder til at alt er ok, når du har det godt og ikke mærker Keto flu symptomer. Det, der er fjollet er at gå og have det elendigt og nægte at justere saltindtaget. Men det er jo ikke tilfældet her. Jeg tror ikke jeg ville bekymre mig om det i dit tilfælde.

   Fortsat god fornøjelse ❤️

   Svar
   • Kære Jane

    Tusind tak for dit svar.

    De sidste dage, har mit proteinindtag ligget på 80g og mit fedtindtag på 90g.

    Hvis vi eksempelvis tager udgangspunkt i den ovennævnte pizzasandwich lavet af kylling, vil jeg jo sagtens kunne tilføje et par æggehvider og til gengæld skære en anelse ned i osten…Vil det være helt tosset?

    Jeg var på vægten i dag. Der er røget 1,8 kg på en uge. Jeg er så glad. Jeg mangler 10 kg, og er forberedt på, at vægten, som du skriver mange steder, vil stå lidt stille de næste uger. Det er ok. Jeg føler mig så afbalanceret og glad. Det er vigtigst.

    Jeg har siddet så mange gange ved middagsbordet med min 15 årige teenager og spist min fedtfattige smagsløse diætkost. Nu kan vi spise nøjagtig det samme! Velvidende at han (også) får en super mættende nærende kost. Og hvis der er er noget min teenager elsker så er det proteiner og sund fedt.
    Nogle gange er tingene så simple at man må smile. Man skal bare lige opdage det først :)

    Kærlig hilsen Rikke

    Svar
    • Ja sådan små tricks til lidt ekstra protein kan være fint at have i baghovedet.

     Og stort ja til den 15-årige. Vi har 2 x 15 årige herhjemme og jeg synes også det er rart at vide at de få mættende og næringsrig kost til de fleste måltider :)

     Svar
 2. Hej Jane
  Været på Keto siden 20. april og bruger Keto på 4 uger.
  Alt har været fint – næsten ingen Keto flu, vægttab og velbehag. Træner en del og har indtaget ex fedt og salt.
  De sidste 3-4 dage har jeg dog taget 3-4 kg på i væske med hævede ankler og fingre og ubehag. Ved ikke om det er varmen der også spiller ind. Kan ikke undvære ex salt, så får jeg hovedpine og ubehag.
  Hvad gør jeg???
  Bh. Mette

  Svar
  • Åh det er træls. Jeg har selv tendens til væskeophobninger og kan også ophobe 3 kg fra den ene dag til den anden. Det er så generende. Hos mig virker det til at være hormonelt (det er typisk værst omkring ægløsning og i den luteale fase) – ja og varme også. Jeg har desværre ikke en løsning men jeg plejer at stoppe med ekstra salt, indtil væsken er sluppet.

   Du kan også eksperimentere med kalium. Kalium/salt skal være i balance men det er svært og bøvlet at regne ud. Normalt får vi kalium nok, når vi spiser spinat, avokado, champignon, laks, kød (inkl. stegesaft), drikker kyllingebouillon og den slags. Kalium er dog ikke helt risikofrit at tage i tilskud, så man skal vide hvad man begiver sig ud i.

   Jeg har desværre ikke nogen god løsning. Måske øge kulhydratindtaget og mindske saltindtaget, indtil væsken slipper? Egentlig synes jeg at den slags er en sag for lægen men min egen læge virker ikke til at synes at det er noget særligt, så længe mit blodtryk er normalt. Men jeg synes altså ikke det er spor normalt…:-/

   Svar
 3. Hej Jane
  Er super glad for at være på keto, det gir ro i systemet og inflamtion i div. Led er pist væk ?
  Startede på low carp i januar og hoppede på keto da din skønne bog udkom, mennnn
  Det der salt har jeg slet ikke været god nok til og det gir hovedpine osv, så det her te tips virkede hurra ????

  Svar
 4. Hej Jane. Tusind tak for tip! Jeg er en af dem, som du beskriver: Har levet efter Keto principperne i snart fem uger, dødtræt og udmattet og forstoppelse. Din artikel fik mig ud i køkkenet for at lave en kop saltlakridste – så nu er jeg spændt om det kommer til at virke over de næste dage. Et spørgsmål: Mange anbefaler himalaya salt – er det virkelig nødvendigt eller er helt almindelig alt ok? Mvh Louise, trofast læser af både blog og bøger!

  Svar
  • Det er bedst at bruge uraffineret salt (havsalt, himmalayasalt etc) og ikke billigt bordsalt, som er kemisk renset og ikke længere indeholder mineraler. For selve natrium-indholdet er det dog lige meget. Men jeg ville stadig vælge det uraffinerede.

   Hvis du stadig slæber dig igennem dagen efter fem uger på Keto, ville jeg øge saltindtaget med 2-3 tsk pr. dag, foruden det, du putter på din mad. Det er altid lidt anderledes at skulle rette op på en ubalance, der allerede er der end at sikre at den ikke opstår. Og husk at spise kaliumrige madvarer som spinat, avokado, laks, kød og at hælde stegesaften fra dit kød over din mad.

   Svar
 5. Jeg plejer at komme 1 tsk salt i ca. 1/2 liter vand. Så smager det slet ikke grimt.
  På den måde kan jeg også smage om jeg mangler salt. Nogen dage smager det af ingenting, andre gange af havvand. De dage det smager af havvand drikker jeg det ikke, fordi jeg tænker at jeg så ikke mangler salt.

  Svar
 6. Jeg er helt enig i, at det er en genial måde at få salt på. ?

  Prøv den også som is-te.

  Jeg brygger en liter te af gangen, drikker noget af det varmt og hælder resten på en flaske sammen med salt, flasken ryger i køleskabet, så har jeg te til et par dage.

  Svar
 7. Kunne man evt. købe lidt salmiaksalt/ammoniumklorid og tilsætte lidt af det også, eller tror du det er en dårlig idé? ?

  Svar
 8. Mangel på salt og forstoppelse – der kan åbenbart være en sammenhæng? Meget interessant. Har du skrevet mere deltaljeret om dette end i KETO begynderfejl?

  Svar
 9. Ha ha til den løse mave. Jeg bruger nemlig at drikke lidt over halv liter vand på tom mave – bare tilsat lidt pink himalayasalt, hvis min mave har været lidt usamarbejdsvillig… det virker i ni ud af ti tilfælde :-)

  – man skal bare ikke gøre det, hvis man er på vej ud af døren :-D

  Svar
 10. Super fin idé!
  Vi har det selv lidt stramt med de der glas med rent saltvand, der fremkalder kedelige minder om dengang man som barn var ved stranden og kom til at sluge en god mundfuld havvand – som dog også havde bismag af rådden tang :)

  Jeg kan sige at opskriften også fungerer fint med Fredsteds Lakrids/Mint-te.

  Svar
  • Haha ja, det er sandt. Jeg tror, jeg har vænnet mig til det. Man kan åbenbart vænne sig til meget :)

   Svar