Saltlakrids-mandler


Disse saltlakrids-mandler smager afsindigt godt og de er perfekte til lige at tage den søde trang. Så har du lyst til lidt sofasnacks, når du sidder der fredag aften og ser Vild med Dans (indrøm det nu bare, du ser det også!), er disse saltlakrids-mandler et virkelig godt bud.

saltlakridsmandler - Madbanditten.dk

Saltlakrids-mandler

5 fra 1 stemme
Føj til favoritter Udskriv Pin
10 personer
|
20 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

  • Opvarm ovnen til 150 grader varmluft.
  • Hæld vand, salt og lakridspulver på en pande og lad det koge op, imens du pisker lakridsklumperne væk.
  • Tilsæt mandlerne hertil og rør rundt, indtil vandet er fordampet.
  • Fordel nu mandlerne på en bageplade beklædt med bagepapir og tør dem i ovnen i ca. 20 minutter. Rør evt. lidt i dem undervejs.
  • Tag ud, lad afkøle og drys evt. lidt ekstra lakridspulver på før servering. Opbevar i et tætsluttende glas.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Saltlakrids-mandler – en sød og sund snack

De er også gode, hvis du lige synes, du skal have et eller andet om eftermiddagen, når energien begynder at sætte kurs nedad. De er salte men har også lidt sødme fra lakridspulveret og tilfredsstiller på den måde både den salte og den søde tand.

Jeg er ikke den store fortaler for hverken snacks eller søde sager, men som alt andet i livet, er der tale om en afvejning. Og er alternativet at du spiser noget sukkerholdigt, giver jeg min stemme til saltlakrids-mandlerne i stedet.

Oplever du at vægten står bomstille, er hverken snacks eller mandler din ven.

Idéen – og opskriften – til mandlerne har jeg fået serveret af en læser, der kommenterede her på bloggen for efterhånden længe siden, og jeg syntes, det lød nemt og lækkert. Og det er det virkelig. Fremgangsmåden ligner meget den til saltede mandler – bare tilsat lakrids.

saltlakridsmandler - madbanditten.dk
Opskriften indeholder affiliatelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik

Prøv PLUS gratis i 7 dage

Få adgang til at se energiberegninger på alle mine 2.000 opskrifter, din egen favoritside, hvor du kan gemme opskrifter og lave madplaner med indkøbsliste, velkomst e-bogen Den Store Keto-guide (værdi 149,-) og du kan lytte til min podcast. Du får også adgang til en lukket spørgeside, hvor du kan stille spørgsmål til mig.

Altsammen gratis de første 7 dage.

Ja tak – start prøveperiode nu!

MadbandittenPLUS

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

57 kommentarer til “Saltlakrids-mandler”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Har lige lavet dem og nu står de og afkøler og “popper”…lyder sjovt… hold da op hvor de smager godt! Til kommentarer fra Maria om at bruge dem på Kålsalat; lyder genialt. Kombineret med noget sødt såsom granatæblekerner eller abrikosstykker eller lign. må det bliver godt! Kh Henriette

    Svar
  2. Lækkert!

    Lidt mindre salt og lidt mere lakrids efter min smag.
    Jeg overvejer også at forsøge at erstatte lidt af saltet med salmiak……pas på, meget dårligt kan siges om salmiak, men det smager fantastisk og kan (en smule misvisende) købes i helsekost butikker

    Svar
        • Lakridsrodspulver smager ikke rigtig af lakrids. Det gør rålakridspulver derimod. Du kan jo selvfølgelig bruge lige hvad du vil men smagen bliver markant bedst og mest lakrids-agtig med rålakridspulver.

          Svar
    • Hvis de er helt tørrede, vil jeg gætte på, de holder pænt længe. Jeg skal dog snart lave en ny portion, kan jeg konstatere. Min familie var helt fjollede med dem!

      Svar
  3. Ja, så er jeg i fuld gang med både en portion saltmandler og saltlakridsmandler :) Er sikker på de bliver et hit herhjemme!

    Svar
  4. Uh, hvor lækkert! Jeg lavede en stor portion nødder og kerner i ovnen i går med kanel og stevia med henblik på at nyde det ovenpå skyr som knas… meeeen.. nu bliver jeg vist nødt til at lave en portion mere ala din opskrift her! :D

    Svar
  5. Mums. Det lyder lækkert. Må straks prøves
    Jeg er bare ikke helt sikker på, hvad jeg skal bruge det tætsluttede glas til ;)

    Svar
  6. Selvfølgelig ser man da Vild med Dans fredag aften, hvad skulle man ellers lave? Stå på en fancy cocktailbar ;-)

    Muns filibaba de saltlakrids mandler lyder monster gode!
    Skulle man mod forventning levne nogle, så tænker jeg i bedste stop spild af mad at de vil være geniale at toppe på en kål salat. Kål + lakrids = matchmade in heaven ( sagde grøntsagspassionisten (-; )

    Svar