Disse saltlakrids-mandler smager afsindigt godt og de er perfekte til lige at tage den søde trang. Så har du lyst til lidt sofasnacks, når du sidder der fredag aften og ser Vild med Dans (indrøm det nu bare, du ser det også!), er disse saltlakrids-mandler et virkelig godt bud.
Ingredienser
- 1,5 dl vand
- 2 tsk salt
- 1 spsk lakridspulver
- 200 g mandler
Sådan gør du
- Opvarm ovnen til 150 grader varmluft.
- Hæld vand, salt og lakridspulver på en pande og lad det koge op, imens du pisker lakridsklumperne væk.
- Tilsæt mandlerne hertil og rør rundt, indtil vandet er fordampet.
- Fordel nu mandlerne på en bageplade beklædt med bagepapir og tør dem i ovnen i ca. 20 minutter. Rør evt. lidt i dem undervejs.
- Tag ud, lad afkøle og drys evt. lidt ekstra lakridspulver på før servering. Opbevar i et tætsluttende glas.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Saltlakrids-mandler – en sød og sund snack
De er også gode, hvis du lige synes, du skal have et eller andet om eftermiddagen, når energien begynder at sætte kurs nedad. De er salte men har også lidt sødme fra lakridspulveret og tilfredsstiller på den måde både den salte og den søde tand.
Jeg er ikke den store fortaler for hverken snacks eller søde sager, men som alt andet i livet, er der tale om en afvejning. Og er alternativet at du spiser noget sukkerholdigt, giver jeg min stemme til saltlakrids-mandlerne i stedet.
Oplever du at vægten står bomstille, er hverken snacks eller mandler din ven.
Idéen – og opskriften – til mandlerne har jeg fået serveret af en læser, der kommenterede her på bloggen for efterhånden længe siden, og jeg syntes, det lød nemt og lækkert. Og det er det virkelig. Fremgangsmåden ligner meget den til saltede mandler – bare tilsat lakrids.
Opskriften indeholder affiliatelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik
Wauw! De smager sindssygt godt!
Har lige lavet dem og nu står de og afkøler og “popper”…lyder sjovt… hold da op hvor de smager godt! Til kommentarer fra Maria om at bruge dem på Kålsalat; lyder genialt. Kombineret med noget sødt såsom granatæblekerner eller abrikosstykker eller lign. må det bliver godt! Kh Henriette
Engelsk lakridspulver kan bestemt godt anbefales!
Kan jeg bruge engelsk lakrids (pulver) – den fra natur drogeriet..??
Det kan du!
Lækkert!
Lidt mindre salt og lidt mere lakrids efter min smag.
Jeg overvejer også at forsøge at erstatte lidt af saltet med salmiak……pas på, meget dårligt kan siges om salmiak, men det smager fantastisk og kan (en smule misvisende) købes i helsekost butikker
Kan man mon bruge helt alm. lakridspulver (købt i Tiger) ?
Det kender jeg desværre ikke, men hvis det er rålakridspulver, så ja. Hvis det er lakridsrodspulver, så nej :)
Jeg troede alt lakrids var fra lakridsrod ? Hvorfor kan det ikke bruges?
Lakridsrodspulver smager ikke rigtig af lakrids. Det gør rålakridspulver derimod. Du kan jo selvfølgelig bruge lige hvad du vil men smagen bliver markant bedst og mest lakrids-agtig med rålakridspulver.
Ved du hvor længe de kan holde sig i glassene? :)
Hvis de er helt tørrede, vil jeg gætte på, de holder pænt længe. Jeg skal dog snart lave en ny portion, kan jeg konstatere. Min familie var helt fjollede med dem!
muums
Mon man kan bruge andre nødder i stedet? -er nemlig løbet tør og ville rigtig gerne prøve dem :)
Ja helt sikkert!
Det skal helt klart prøves når man nu er helt vild med både mandler og lakridspulver.
Ja, så er jeg i fuld gang med både en portion saltmandler og saltlakridsmandler :) Er sikker på de bliver et hit herhjemme!
Lavede dem lige i torsdags:-)g de er altid et hit….
Uh, hvor lækkert! Jeg lavede en stor portion nødder og kerner i ovnen i går med kanel og stevia med henblik på at nyde det ovenpå skyr som knas… meeeen.. nu bliver jeg vist nødt til at lave en portion mere ala din opskrift her! :D
Bliver skallen på?
Enkelte af dem røg af men ellers ja.
Mums. Det lyder lækkert. Må straks prøves
Jeg er bare ikke helt sikker på, hvad jeg skal bruge det tætsluttede glas til ;)
Ha ha! Dangerous stuff! ;-)
Selvfølgelig ser man da Vild med Dans fredag aften, hvad skulle man ellers lave? Stå på en fancy cocktailbar ;-)
Muns filibaba de saltlakrids mandler lyder monster gode!
Skulle man mod forventning levne nogle, så tænker jeg i bedste stop spild af mad at de vil være geniale at toppe på en kål salat. Kål + lakrids = matchmade in heaven ( sagde grøntsagspassionisten (-; )
Sssssjavler bare ved tanken ;-D
Hvor kan man købe lakridspulver?
I de fleste større supermarkeder eller i helsekosten :)
Kan også købes i Matas og måske i søstrene grene eller tiger der kan man være heldig! :)
Lækkert. Hvor mange grader, giver du dem i ovnen?
Kh.
Anne-Marie
150 grader varmluft som det fremgår af opskriften ;-)
Mums, de må bestemt prøves.