Saltimbocca er en af mine italienske favoritter. I det hele taget elsker jeg det italienske (hverdags-)køkken for at være simpelt og nemt og for at lade råvarerne give den gode smag. Ikke så mange dikkedarer.
Foråret og sommeren (skybrud og torden til side) er jo geniale tidspunkter til at servere nogle helt simple salater, som bare smager forrygende. F.eks. tomatsalat med basilikum og mozzarella. Vendt i god olivenolie og balsamico. Det er svært ikke at synes, at det er en gave til smagsløgene. Og synet:
Ingredienser
- 600 g kalvesteak
- 120 g frisk mozzarella
- 8 skiver parmaskinke
- friske salvieblade
- Hvidvin
- salt og friskkværnet peber
- smør til stegning
Sådan gør du
- Bank kalvekødet fladt, krydr med salt og peber og fold det med en skive parmaskinke og en skive mozzarella.
- Steg det på begge sider på en pande i rigeligt smør. Tilsæt evt. lidt hvidvin til panden (og nu flasken er åben kan man jo lige tage sig et lille glas. Skål!).
- Server med tomatsalat og letkogt broccoli.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Man har næsten lyst til bare at spise det og glemme resten.
Desværre er det sådan, at tomat ikke lige er den mest mættende fødevare, så enten skulle der skrues gevaldigt op for mozzarellaen og for olien, eller også kunne man vælge at servere noget kød til. F.eks. saltimbocca.
0 kommentarer til “Saltimbocca med tomatsalat”