Saltimbocca alla Romana – skiver af kalv stegt med salvie og parmaskinke – er en superlækker, italiensk opskrift, som jeg kan anbefale dig, hvis du en dag skal imponere nogen med din lækre kogekunst. De møre skiver af kalvekød steges med frisk salvie og sprødstegt parmaskinke, og hvis du er virkelig tjekket, med en lille pandesauce til af Marsala og smør. Jeg siger dig, du bliver populær, når du sætter denne på bordet.
Ingredienser
- 300 g kalveinderlår
- frisk salvie
- 2 skiver parmaskinke
- smør til stegning
Sauce
- 1 dl Marsala vin eller hvidvin
- 25 g koldt smør
Tilbehørsforslag
- 400 g squashpasta
Sådan gør du
- Bank kalvekødet lidt fladere, hvis det er meget tykke skiver, de skal ca. være 1 cm tykke.
- Krydr kødet med salt og peber og læg et stykkeparmaskinke på hvert stykke kød.
- Læg et par salvieblade ovenpå og brug en kødnål eller tandstik til at fæstne skinke og salvie på kødet.
- Varm en pande godt op og smelt en god klat smør. Læg kødet på panden og lad det stege til det har fået en god stegeskorpe og skinken er blevet lidt sprød. Det tager ca. 2 minutter.
- Vend kødet og giv det et minuts tid på den anden side.
- Tag kødet af panden og tilsæt vinen til panden.
- Skær smørret i små tern og rør det godt i til det smelter og tykner saucen en anelse. Smag til.
- Server fx til squashnudler eller dampede grønne bønner.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Saltimbocca alla Romana
Det skønne ved denne opskrift er at det kræver så lidt at få virkelig god smag.
Min far havde serveret den for mig mange gange, dengang han boede i Danmark og det var en af de første retter, jeg serverede for Søren, da jeg gerne ville imponere ham. Ja, det var i slut-90’erne, så det er et par år siden.
Der findes en variant af saltimbocca, der også involverer lidt mozzarella, men jeg har mest spist den uden. En god capresesalat som tilbehør ville dog ikke være helt skidt.
Genial gæstemad (også på en hverdag)
Saltimbocca alla Romana er genial gæstemad – også til hverdagsgæster, for den tager ikke mange øjeblikke at lave og samtidig er der lidt mere elegance i den end i at servere en bøf eller lign.
De tynde skiver kalv tager ikke mange øjeblikke at stege og parmaskinken er hurtigt sprødstegt.
Det er også lækker mad til datenight og perfekt, hvis du skal imponere et nyt bekendtskab. Jamen det skal man jo nogle gange.
Hej Jane – er en af dem der bruger Cronometer og er så glad for den – de har åbnet for en ny mulighed, nemlig at man kan importere sine yndlingsopskrifter og så regner systemet alt ud – so far so good :-) Men når man så vil bruge dine opskrifter, ja så må de altså melde pas hos Cronometer – forstår du det ?:-) (ironi kan forekomme)
Ha! Smart funktion ellers! Jeg er også vild med Cronometer og det er uden tvivl min foretrukne tracker. Jeg tracker dog mest i forbindelse med Keto Udfordringen og der spiser jeg så simpelt, at det er dødnemt.
Vi talte faktisk om at vi(jeg) burde lave en dansk pendant til det. Nok et for stort arbejde men det kunne være fedt med et dansk værktøj til det.
Det ville være helt fantastisk, hvis I (du :-) ) kom i tanke om, at det virkelig ville være det hårde arbejde værd – jeg hepper og giver gerne en hånd