Saltede pekannødder


I dag vil jeg gerne tippe om en lækker snack, nemlig saltede pekannødder. For hold nu op, hvor smager de godt.

Saltede pekannødder - min bedste opskrift på lækker low carb snack

Saltede pekannødder

Føj til favoritter Udskriv Pin
10
|
30 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

 • Opvarm ovnen til 130 grader varmluft.
 • Hæld vand og salt i en stor stegepande og kog op.
 • Hæld pekannødderne på, skru ned for temperaturen og lad nødderne simre under omrøring, indtil alt vandet er fordampet, og d begynder at have et hvidt lag i bunden af panden (fra saltet)
 • Hæld pekannødderne ud på en bageplade beklædt med bagepapir og spred dem godt ud. Bag eller ‘tør’ dem i ovnen i ca. 15 minutter, måske lidt mere. Rør i dem et par gange undervejs.
 • Opbevar i lufttæt glas og forbered dig på at de lynhurtigt bliver spist.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Saltede nødder = fantastisk snack

I søndags var jeg en tur i Torvehallerne hvor jeg bl.a. købte nødder hos den der nøddebiks, Exotic Mix, tror jeg, den hedder. Jeg elsker at handle der. Superfriske nødder og altid god service.  Jeg købte nogle saltede pekannødder, og de forsvandt ret så hurtigt, så lækre var de.

Jeg er i forvejen ret vild med pekannødder, selvom de både er dyre og lidt svære at skaffe, men jeg elsker bare den der ahorn-karamel-agtige smag, de har. Men jeg har af en eller anden grund aldrig tænkt på at salte dem.

Lav selv saltede pekannødder

Nu kan jeg jo desværre ikke rende inde i Torvehallerne i tide og utide, så jeg måtte jo lave mine egne saltede pekannødder, og det var heldigvis virkelig nemt.

Jeg lavde dem efter samme opskrift som mine populære saltmandler.

De smager fantastisk som en snack. Udfordringen kan bestå i at stoppe, inden glasset er tomt. Du kan også hakke dem groft og bruge dem som topping på salat. Det er også virkelig lækkert.

Saltede pekannødder - min bedste opskrift på lækker low carb snack

Min udenlandske nøddepusher

Mange af jer har spurgt, hvor jeg køber nødder og det gør jeg faktisk ofte fra udlandet. Størstedelen af mine nødder køber jeg i store partier fra England via webshoppen BuyWholeFoodsOnline (reklamelink).

Jeg køber som regel stort ind 4-5 gange om året og får så fyldt op med nødder, kokosolie, nøddesmør, raw kakaopulver og andre tørvarer, jeg bruger ofte. De leverer gratis til Danmark på ordrer over 1000 kr.

Gør hverdagen nemmere med personlige madplaner

Madplaner er geniale til at holde fast i den sunde livsstil, også når hverdagen rammer. Vi kender alle situationen med at stå med snuden i Nettos køledisk kl. 17.10 og i stedet ende med dyr takeout.

Med et MadbandittenPLUS-medlemskab kan du lave et ubegrænset antal madplaner og få indkøbsliste til at tage med ud og handle.

Du kan simpelthen med få klik lave madplaner med de retter, som du (eller din familie) kan lide. Slut med at smide ud, fordi der altid er ret i planen, man ikke bryder sig om. For du vælger selv retterne!

Det koster 1 krone om dagen – men du kan prøve det GRATIS i 7 dage først.

>> MadbandittenPLUS <<

Herudover får du også:

 • energiberegninger på alle mine 1.900 opskrifter
 • din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter
 • færdige madplaner, jeg laver
 • madlister og visuelle tabeller og grafikker til Low Carb og Keto (perfekt til køleskabet)
 • adgang til eksklusive sundhedsartikler og guides (fx min store guide til protein, min guide til fedt og guiden til at tælle kulhydrat)
 • adgang til at lytte til min podcast

Prøv MadbandittenPLUS her

Kom med ombord og lad mig hjælpe dig. Det har aldrig været nemmere at spise sundt.

Følg med på Instagram

Ved du, at du kan følge Madbanditten.dk på Instagram? Her deler jeg alle nye opskrifter, jeg udgiver.

Du er også velkommen til at følge min private Jane Faerber-profil. Her er mindre mad men mere hverdag, rejser og træning❤️

Skriv dig op til min lørdagsmail og jeg sender dig en madplan for 0 kroner.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

4 kommentarer til “Saltede pekannødder”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Hej Jane,

  Jeg ved ikke lige hvor jeg skal stille mit spørgsmål, men prøver her :)

  Hvordan er det med ristede kastanjer? Jan man spise dem på keto?

  Hilsen Helle Ramsing Fischer

  Svar
  • Hej Helle
   Jeg kender ikke lige kulhydratindholdet i kastanjer, så det skal du lige finde først. Dernæst skal du bare sørge for at dit daglige kulhydratindtag ikke overskrider 20 g. Det er sådan Keto fungerer. Læs evt. denne begynderguide: Begynderguide til Keto

   Svar
 2. Hej Jane.
  Man kan i Netto (mærket Princip) omkring juletid købe nogen pecanødder, der både er saltet og med kanelsmag. Jeg forestiller mig, at de også skal ha noget sødning til at balancere den bitre kanel og salten. Tænker jeg vil prøve at lave den selv efter Keto principperne. Ville du tænke jeg så bruge noget Sukrin eller andet (fx kokossirup). Tænker de må være lækre ovenpå chiagrød. Måske også i en Marrokansk ret eller til en dessert.
  Vh
  Mille

  Svar