Saltede citroner smager fortræffeligt i gryderetter, salater og dressinger og de er så nemme at lave, at du ikke må snyde dig selv for denne smagsoplevelse. Prøv den nemme men utroligt velsmagende opskrift her.
Saltede citroner – derfor skal du lave salte citroner
Når du saltsylter citroner, ændrer de fuldstændig smag og duft og det skønne er, at du herefter kan spise hele citronen, inkl. skallen. Det smager skønt både i mellemøstlige eller marokkanske gryderetter som fx denne marokkanske kylling, men de er også fantastiske at bruge som smagsgivere i fx dressinger og dips.
Og så er det så nemt at lave salte citroner, at du kunne sætte dine børn til det!
Ulempe: Det tager lang tid. Eller selve tilberedningen tager ingen tid, men der går en måned, allerhelst to, før de er færdige og klar til brug.
Men det er jo bare endnu et argument for at lave dem i dag – Jo før, du laver dem, jo før er de færdige.
Ingredienser
- 6 øko-citron
- 3 dl havsalt
- kogende vand
Sådan gør du
- Skær et dybt kryds i 5 af citronerne. De skal stadig hænge sammen i bunden.
- Fyld citroner med salt og kom dem i et rent sylteglas med havsalt i bunden.
- Mas citronerne godt ned, så de ligger i spænd.
- Pres saften fra den sidste citron ned i glasset og drys resten af saltet ovenpå.
- Hæld kogende vand over citronerne, til alle er under væske.
- Kom låget på og stil citronerne et mørkt og køligt sted i mindst en måned, to er endnu bedre.
- Brug citronerne til gryderetter, især de mellemøstlige, salater og dressinger. Hele citronen kan spises men husk at skylle eller børste saltet af inden brug.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Hvad kan man bruge saltede citroner til?
Du kan både bruge dine salte citroner i gryderetter, hvor du hakker lidt små tern af de saltede citroner og putter i, som var det et krydderi. Du kan også finhakke eller blende dem og bruge dem i dressinger eller dip.
Den salt-syrlige smag passer ofte godt til retter med kylling eller fisk, synes jeg.
Vær opmærksom på at smagen er ret kraftig så pas på med mængderne og smag dig frem undervejs.
Hvor længe kan de saltede citroner holde sig?
Når du først har saltsyltet dem, er holdbarheden lang. Saltsyltning er jo en gammel konserveringsmetode. Jeg vil gætte på, at de kan holde sig cirka forevigt men i hvert fald et halvt år i et lukket glas i køleskab.
Mit gæt er dog, at du har spist dem længe før det.
Jeg har ikke mine citroner på køl. Kan godt lide at se på dem i køkkenet. De har stået en måned nu uden køl ?
Skal de ikke stå på køl i en måned?
Jo, som der står, men hellere i et køkkenskab fx, hvor de står mørkt og koldt.
Jeg har lige sat en portion til afkøling – men opløses saltet ? Jeg har stået og rørt så godt jeg kunne komme til for citroner, men mon jeg kan vende glasset et par gange, når det er afkølet?
Det ser iøvrigt ret indbydende ud, som det står der, og jeg glæder mig til at smage citronerne i tern i en af de der kålsalater, som Anette Sams har gjort mig fan af :-)
Det tror jeg sagtens du kan. Det bør opløses stille og roligt. Og ja, glæd dig ❤️
“Når du bruger små tern af de syltede citroner er det så med skrald
Ja netop. Med skræl :)
Jeg så i et Jamie Oliver-program, at han brugte syltede citroner i en ret. Jeg har ledt som en gal efter dem men uden held. Det kunne være, at jeg skulle prøve saltede citroner i stedet for :-)
Et spørgsmål … hvorfor skærer du ikke kryds i den øverste citron? Kan den ikke bruges når det hele er færdigt?
Hej Merete
I den sidste citron bruger jeg kun saften. Jeg kan godt se, det var lidt uklart i teksten. Måske kunne man godt kaste den oveni. Det har jeg ikke spekuleret over.