Salte æbleskiver med rogn og cremefraiche


Salte æbleskiver toppet med rogn og cremefraiche og dild er en superlækker og elegant appetizer eller forret, som du kan servere for dine forårsgæster. Æbleskiverne i salt version er en dejlig variant til de ellers populære blinis eller vafler, som jeg tit serverer den slags på.

Æbleskiver i salt version

Opskriften på de salte æbleskiver er næsten identisk med dem, jeg laver til jul – men jo altså salte i stedet for søde. De er nemme nok at lave, men man skal være en anelse mere forsigtig med dem, end når man laver almindelige æbleskiver, for de brænder lidt nemmere på.

Ved du, at æbleskiver slet ikke kommer til at gå hos dig, laver du bare blinis eller vafler i stedet.

Vil du gerne servere stenbiderrogn på en anderledes men virkelig lækker måde, så prøv avokadotatar med stenbiderrogn. Superlækker!

Salte æbleskiver med creme fraiche og rogn

Salte æbleskiver med rogn

Føj til favoritter Udskriv Pin
Hapser toppet med cremefraiche og dild
10 stk.
|
30 minutter

Ingredienser

Tilbehør

  • 200 g cremefraiche 38%
  • 100 g stenbiderrogn eller andre rogn fx laks eller ørredrogn
  • dild

Sådan gør du

  • Del æggene i blommer og hvider i to skåle.
  • Pisk æggehviderne stive med en elpisker.
  • Rør æggeblommer sammen med pofiber, mandelmel, bagepulver, mælk og salt godt sammen.
  • Vend forsigtigt de stive æggehvider deri.
  • Kom evt. dejen i en sprøjtepose.
  • Opvarm æbleskivepanden til middelvarme og smelt lidt smør i hvert hul.
  • Fyld alle hullerne ¾ op med dej.
  • Vend æbleskiverne en kvart omgang med et grillspyd el. lign, når de har sat sig og fået noget farve, fyld lidt ekstra dej i og vend så æbleskivernehelt om.
  • Lad æbleskiverne stege færdigt og gentag med resten af dejen.
  • Anret æbleskiverne på et fad og fordel en klat creme fraiche på hver.
  • Pynt med rogn og frisk dild.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Forårsopvågningen

Det fine ved foråret er den måde, det hele vågner op på. Ikke bare skyder der ting op i haven i en grad, at jeg næsten kan se tingene gro fra dag til dag. Men det samme gælder med mig selv.

Vinteren er bare ikke min bedste tid, og jeg bliver indelukket og mut og forpupper mig i mit hjem. Men når lyset kommer tilbage, liver jeg op igen og jeg får lyst til at lave mere mad, se flere venner, gå mere ud, hygge mere. Ud af puppen og ud i livet igen.

Det er dejligt at opleve den forskel (men jeg ville gerne slippe for den lange vinter alligevel)

Salte æbleskiver som forret

Vi skal holde forårsfest midt i maj, og jeg er i fuld gang med at planlægge menu. De salte æbleskiver var i tankerne, men jeg tror, jeg er gået i en anden retning. Men nu må vi se…

Håber, du får glæde af denne lækre opskrift på salte æbleskiver med stenbiderrogn og cremefraiche. Og vil du spise dem uden for stenbiderrogn-sæsonen (eller bryder du dig ikke om stenbiderrogn), så top dem i stedet med lidt røget laks eller med rejer. Begge dele vil være super lækkert også.

Salte æbleskiver med creme fraiche og rogn

Er du klar til (Low Carb) jul?

Indrømmet, min jul er ikke 100% Low Carb. Men den er ret Low Carb. Jeg har enkelte ting, jeg ikke vil gå på kompromis med og så spiser jeg Low Carb julemad og -godter for resten. Det gode ved den model er, at jeg slipper for at december bliver én lang sukkerfest, hvor jeg hele tiden har en sukkerdjævel siddende på skulderen. Det er så udmattende!!

Har du brug for Low Carb juleopskrifter på både al den traditionelle julemad og på de lækre julegodter, kan du lade Madbandittens Juleopskrifter hjælpe dig🌲

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

5 kommentarer til “Salte æbleskiver med rogn og cremefraiche”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Hej Jane
    Ville det være helt skørt at lave dem som små tykke pandekager? I mangel på æbleskivejern. Sådan lidt blinis-agtigt.

    Svar