Saltbagt selleri med baconsmør


Saltbagt selleri giver den lækreste saftige, møre og smagfulde søde selleri med noter af nødder. Når sellerien er helt dække af saltet, holdes alt saft og smag inde. Top den med baconsmør og karamelliseret rødløg og så har du det lækreste simple tilbehør. Opskriften her er inspireret af en opskrift fra Meyers.

Jeg har længe haft et godt øje til den saltbagte selleri og det er underligt, at jeg ikke har kastet mig ud i denne opskrift noget før. Jeg tror, det skyldes, at jeg syntes det var lidt skørt – og spild – med alt den salt. Men du kan faktisk godt gemme saltet og fx bruge det i kogevand eller bouillon.

Saltbagt selleri med karamelliseret rødløg og baconsmør

Saltbagt selleri

Føj til favoritter Udskriv Pin
med baconsmør og karamelliseret rødløg
4
|
2 timer 30 minutter

Ingredienser

Karamelliseret rødløg

  • 1 rødløg
  • 1 tsk tørret timian
  • 1 spsk rød balsamico eller alternativ æbleeddike
  • Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Start med at lave baconsmør og kom det på køl.
  • Opvarm ovnen til 170 grader.
  • Vask sellerien grundigt, så den er helt fri for jord.
  • Kom lidt salt i et ovnfast fad fx et højt gratinfad eller gryde.
  • Læg sellerien ovenpå saltet og hæld salt over, så den er helt dækket. Det kan hjælpe at gøre saltet lidt vådt, hvis du ikke kan få det til at blive ovenpå sellerien.
  • Sæt fadet i ovnen og bag i 2-2 ½ time, til sellerien er helt mør.

Baconsmør med karamelliserede rødløg

  • Skær løget i både.
  • Kom løgene på en pande med lidt smør og steg dem ved helt lav varme til de bliver gyldne (karamelliserede).
  • Tilsæt timian, balsamico/eddike, salt og peber og sauter videre til balsamicoen er helt kogt væk.
  • Tag sellerien ud af saltet (og gem det), skær skrællen af og server sellerien i store stykker med en god klat baconsmør, toppet med karamelliserede rødløg.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Tilbehør til saltbagt selleri

Saltbagt selleri er ikke et komplet måltid i sig selv. Du skal have en proteinkilde til også. Men her er det frit valg. Du kan faktisk spise både fisk, fjerkræ, kød eller vildt til den saltbagte selleri. Prøv fx med smørstegt torsk eller en god steak. Kunne også være oplagt tilbehør til nytårsaften sammen med nytårstorsk med sennepssauce eller oksespidsbryst med fransk løgsauce.

Saltbagt selleri til hverdag

Hvis du har tiden til det, er saltbagt selleri også en lækker ret at spise til daglig. Og den tager jo ikke lang tid at lave – men den skal have lang tid i ovnen. Heldigvis passer den sig selv, så du kan lave andre gode ting.

Saltbagt selleri med karamelliseret rødløg og baconsmør

Prøv PLUS gratis i 7 dage

Få adgang til at se energiberegninger på alle mine 2.000 opskrifter, din egen favoritside, hvor du kan gemme opskrifter og lave madplaner med indkøbsliste, velkomst e-bogen Den Store Keto-guide (værdi 149,-) og du kan lytte til min podcast. Du får også adgang til en lukket spørgeside, hvor du kan stille spørgsmål til mig.

Altsammen gratis de første 7 dage.

Ja tak – start prøveperiode nu!

MadbandittenPLUS

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

0 kommentarer til “Saltbagt selleri med baconsmør”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?