Saltbagt selleri giver den lækreste saftige, møre og smagfulde søde selleri med noter af nødder. Når sellerien er helt dække af saltet, holdes alt saft og smag inde. Top den med baconsmør og karamelliseret rødløg og så har du det lækreste simple tilbehør. Opskriften her er inspireret af en opskrift fra Meyers.
Jeg har længe haft et godt øje til den saltbagte selleri og det er underligt, at jeg ikke har kastet mig ud i denne opskrift noget før. Jeg tror, det skyldes, at jeg syntes det var lidt skørt – og spild – med alt den salt. Men du kan faktisk godt gemme saltet og fx bruge det i kogevand eller bouillon.
Saltbagt selleri
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 1 knoldselleri 1 stk = ca. 1 kg med skræl
- 1,5 kg groft salt
- 100 g baconsmør
Karamelliseret rødløg
- 1 rødløg
- 1 tsk tørret timian
- 1 spsk rød balsamico eller alternativ æbleeddike
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Start med at lave baconsmør og kom det på køl.
- Opvarm ovnen til 170 grader.
- Vask sellerien grundigt, så den er helt fri for jord.
- Kom lidt salt i et ovnfast fad fx et højt gratinfad eller gryde.
- Læg sellerien ovenpå saltet og hæld salt over, så den er helt dækket. Det kan hjælpe at gøre saltet lidt vådt, hvis du ikke kan få det til at blive ovenpå sellerien.
- Sæt fadet i ovnen og bag i 2-2 ½ time, til sellerien er helt mør.
Baconsmør med karamelliserede rødløg
- Skær løget i både.
- Kom løgene på en pande med lidt smør og steg dem ved helt lav varme til de bliver gyldne (karamelliserede).
- Tilsæt timian, balsamico/eddike, salt og peber og sauter videre til balsamicoen er helt kogt væk.
- Tag sellerien ud af saltet (og gem det), skær skrællen af og server sellerien i store stykker med en god klat baconsmør, toppet med karamelliserede rødløg.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Tilbehør til saltbagt selleri
Saltbagt selleri er ikke et komplet måltid i sig selv. Du skal have en proteinkilde til også. Men her er det frit valg. Du kan faktisk spise både fisk, fjerkræ, kød eller vildt til den saltbagte selleri. Prøv fx med smørstegt torsk eller en god steak. Kunne også være oplagt tilbehør til nytårsaften sammen med nytårstorsk med sennepssauce eller oksespidsbryst med fransk løgsauce.
Saltbagt selleri til hverdag
Hvis du har tiden til det, er saltbagt selleri også en lækker ret at spise til daglig. Og den tager jo ikke lang tid at lave – men den skal have lang tid i ovnen. Heldigvis passer den sig selv, så du kan lave andre gode ting.
0 kommentarer til “Saltbagt selleri med baconsmør”