Salt & vinegar nødder – opskrift på lækker og sund snack


Elsker du også chips med salt & vinegar, så vil du kunne lide denne opskrift!

En gang for næsten 100 år siden boede jeg i Paris og havde en engelsk kæreste. Han introducerede mig for salt & vinegar chips (eller crisps som han kaldte dem), og jeg syntes, de smagte totalt mærkeligt. Siden er der jo gået mange, mange år, og jeg har fået smag for denne lidt sære kombination.

Nu er det ikke mig, der holder chipssalget i gang, men jeg tænkte, at jeg kunne prøve at lave en nøddeversion med salt & vinegar. Og de blev faktisk rigtig gode! Smagen er selvfølgelig ikke lige så intens, som den på chipsene, men der var en fin, syrlig og salt eftersmag.

Salt & vinegar snacknødder - Opskrift her: Madbanditten.dk

Salt & vinegar nødder

Føj til favoritter Print Pin
1 portion (200 g)
|
1 time 20 minutter

Ingredienser

  • 200 g nødder (mandler eller cashews er mest egnede, synes jeg)
  • 0,5 dl hvidvinseddike
  • 2-3 tsk salt

Sådan gør du

  • Hæld nødderne i en skål.
  • Hæld hvidvinseddike og salt over. Lad dem ligge og trække i en times tid.
  • Opvarm ovnen til 100 grader varmluft.
  • Fordel nødderne på en bageplade beklædt med bagepapir. Tag gerne rester af hvidvinseddiken og stænk over nødderne. Bag i ovnen i ca. 15-20 minutter, eller indtil de er tørre og gyldne. Drys evt. ekstra salt over. Lad dem afkøle og opbevar i et lukket glas.

Noter

En lille sidebemærkning…
Jeg tænker, at man måske kunne få en endnu mere intens eddike smag ved at riste dem i eddiken (evt. sammen med lidt olivenolie) på panden først, ligesom når vi laver salt-mandlerne, og så tørre dem i ovnen bagefter. Men det prøver jeg næste gang!

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem
Salt & vinegar snacknødder - Opskrift her: Madbanditten.dk

En lille sidebemærkning…

Jeg tænker, at man måske kunne få en endnu mere intens eddike smag ved at riste dem i eddiken (evt. sammen med lidt olivenolie) på panden først, ligesom når vi laver salt-mandlerne, og så tørre dem i ovnen bagefter. Men det prøver jeg næste gang!

Vil du gerne spise flere grøntsager?🥦🥕🥒

… men stadig gerne rimelig Low Carb? Så overvej min Low Carb-kostplan. Den er lavet, så du får mindst 600 g grønt om dagen, godt med protein og moderat med sundt fedt. Det er sund og lækker og let mad – perfekt til foråret🌱

Find den her: Low Carb kostplan

Kan jeg hjælpe dig med noget?

Har du brug for støtte eller hep, input til din kost eller brug for hjælp til at få rettet lidt ind, så du kan få de resultater, du drømmer om? Så hop ind på min lukkede spørgeside og lad mig hjælpe dig.

Som at have en coach ved hånden men uden at det koster tusindevis af kroner hver måned💸

Spørgesiden er til mine PLUS-medlemmer og er du ikke medlem allerede, kan du prøve det gratis her:

Ja tak – det vil jeg prøve!

Udover den lukkede spørgeside får du adgang til at se energiberegninger på alle mine 2.000 opskrifter, din egen favoritside, hvor du kan gemme opskrifter og lave madplaner med indkøbsliste, velkomst e-bogen Den Store Keto-guide (værdi 149,-) og du kan lytte til min podcast.

I Januar 2022 vejede jeg 116 kg og blev medlem hos dig. Det er den bedste beslutning jeg har taget i hele mit liv. Jeg vejer nu 75,4 kg og vægten  går stadig langsomt ned. Jeg har endelig fået et liv, hvor jeg ikke konstant er sulten og kun tænker på mad.”

Start prøveperiode her 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

3 kommentarer til “Salt & vinegar nødder – opskrift på lækker og sund snack”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Oh my…den opskrift er da liiige til mig! Jeg fik det dybeste kærlighedsforhold til salt/vinegar chips under min tid som nursing assistant i England.

    Svar