Salt & vinegar nødder – opskrift på lækker og sund snack


Elsker du også chips med salt & vinegar, så vil du kunne lide denne opskrift!

En gang for næsten 100 år siden boede jeg i Paris og havde en engelsk kæreste. Han introducerede mig for salt & vinegar chips (eller crisps som han kaldte dem), og jeg syntes, de smagte totalt mærkeligt. Siden er der jo gået mange, mange år, og jeg har fået smag for denne lidt sære kombination.

Nu er det ikke mig, der holder chipssalget i gang, men jeg tænkte, at jeg kunne prøve at lave en nøddeversion med salt & vinegar. Og de blev faktisk rigtig gode! Smagen er selvfølgelig ikke lige så intens, som den på chipsene, men der var en fin, syrlig og salt eftersmag.

Salt & vinegar snacknødder - Opskrift her: Madbanditten.dk

Salt & vinegar nødder

Føj til favoritter Udskriv Pin
1 portion (200 g)
|
1 time 20 minutter

Ingredienser

  • 200 g nødder (mandler eller cashews er mest egnede, synes jeg)
  • 0,5 dl hvidvinseddike
  • 2-3 tsk salt

Sådan gør du

  • Hæld nødderne i en skål.
  • Hæld hvidvinseddike og salt over. Lad dem ligge og trække i en times tid.
  • Opvarm ovnen til 100 grader varmluft.
  • Fordel nødderne på en bageplade beklædt med bagepapir. Tag gerne rester af hvidvinseddiken og stænk over nødderne. Bag i ovnen i ca. 15-20 minutter, eller indtil de er tørre og gyldne. Drys evt. ekstra salt over. Lad dem afkøle og opbevar i et lukket glas.

Noter

En lille sidebemærkning…
Jeg tænker, at man måske kunne få en endnu mere intens eddike smag ved at riste dem i eddiken (evt. sammen med lidt olivenolie) på panden først, ligesom når vi laver salt-mandlerne, og så tørre dem i ovnen bagefter. Men det prøver jeg næste gang!

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem
Salt & vinegar snacknødder - Opskrift her: Madbanditten.dk

En lille sidebemærkning…

Jeg tænker, at man måske kunne få en endnu mere intens eddike smag ved at riste dem i eddiken (evt. sammen med lidt olivenolie) på panden først, ligesom når vi laver salt-mandlerne, og så tørre dem i ovnen bagefter. Men det prøver jeg næste gang!

Sommerabat på Keto kostplan ‘den fleksible’

Få et superfleksibelt værktøj til at spise Keto med henblik på vægttab.

Læs alt om kostplanen her >>
(og spar 18%)

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

3 kommentarer til “Salt & vinegar nødder – opskrift på lækker og sund snack”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
  1. Oh my…den opskrift er da liiige til mig! Jeg fik det dybeste kærlighedsforhold til salt/vinegar chips under min tid som nursing assistant i England.

    Svar