Salsa verde er en virkelig lækker aromatisk, grøn sauce, lavet med olivenolie og forskellige krydderurter. ‘Salsa verde’ betyder faktisk grøn sauce på både spansk og italiensk, og der findes også to forskellige udgaver.
Denne opskrift er en italiensk variant, som klassisk er lavet med både krydderurter, kapers, ansjoser, hvidløg og olivenolie. Der er fuld smæk på umami og på de næringsrige urter. Der findes også en mexicansk udgave, den inderholder dog tomatillos (en slags grønne tomater), chili, koriander, hvidløg og lime. Også virkelig lækker.

Udstyr
Ingredienser
- 2 håndfuld frisk basilikum
- 2 håndfuld bredbladet persille
- 1 håndfuld frisk mynte
- 1 øko-citron skal og saft herfra
- 2 fed hvidløg
- 3 ansjosfileter
- 3 spsk kapers
- 1,5 dl olivenolie
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Kom hele balladen i en foodprocessor og blend, til du har en flot grøn og ensartet dip.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Dine egne noter


Energiberegning
PR. GLASHvad spises Salsa verde til?
Denne grønne salsa verde spises som oftest til kød, fisk eller grøntsager. Den fungerer som en kold urtesauce, du drypper ud over enten kødet/fisken eller grøntsagerne. Jeg har fx denne opskrift kulmule med salsaverde som eksempel. Men den ville også være virkelig lækker til fx en langtidssimret ragu eller anden sammenkogt ret.
Den gør sig også godt som salatdressing på enten grønne salater eller råkost. Og sidst men ikke mindst kan du bruge den som pesto på din squashpasta.
Så mange anvendelsesmuligheder og en skøn måde at få både sundt fedt og næringsstoffer i kosten.

0 kommentarer til “Salsa verde”