Salatbowl med teriyakilaks er en frisk og sund salat med masser af grøntsager, som giver en rigtig dejlig mæthed. Den sukkerfrie Teriyakimarinade giver virkelig god smag til laksen og giver på den måde et lille ekstra pift til hele salaten.
Ingredienser
- 300 g laks
- 2 spsk hjemmelavet teryakisauce
- 200 g blomkålsris
- 100 g avokado skåret i tern eller skiver
- 200 g edamamebønner
- 200 g agurk skåret i tern
- 70 g forårsløg snittet
- 1 spsk sesamfrø
- smør eller kokosolie til stegning
- dip/dressing fx ekstra teriyaki eller chilimayo eller bare lidt sojasauce/Tamari
Sådan gør du
- Fjern skindet på laksen og skær den i tern.
- Kom laksen i en bøtte eller pose med teriyakisauce og lad det gerne marinere et øjeblik.
- Steg laksen på en pande eller i ovnen med lidt kokosolie, til den er akkurat gennemstegt.
- Overhæld edamame bønnerne med kogende vand og lad dem ligge der lidt. Dræn herefter vandet fra i en si.
- Fordel blomkålsrisene i to skåle og anret resten af ingredienserne ovenpå.
- Drys med sesamfrø og server evt. med dip eller soja.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Salatbowl med laks i Teriyaki
Især når det bliver varmere, er det rart med lettere måltider. Denne salat med teriyakilaks kunne vi både finde på at spise til frokost eller til aften. Den er en smule inspireret af de lækre sushibowls med den ret store forskel, at laksen her er tilberedt.
Jeg er ret vild med smagen af Teriyaki, som jo desværre er fuld af sukker. Da vi var på Keto konference fik vi nogle sukkerfrie/Keto-venlige Teriyaki-saucer med i en goodie bag og det var dem, der inspirerede mig til at lave min egen.
Edamamebønnerne giver lidt ekstra carbs til denne salat, så spiser du Keto, skal du være opmærksom på det. Læs gerne: Er det Keto?
0 kommentarer til “Salatbowl med Teriyakilaks”