Denne salatbowl med kylllingedeller og hjemmelavet haydari er en virkelig dejlig og fyldig salat, som kan gøre sig til både frokost og aftensmad. Især i det varme halvår kan en lækker salat sagtens være aftensmad herhjemme, mens vi om vinteren hellere vil have varm mad på bordet.
Salatbowl med kyllingedeller og haydari
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
Kyllingedeller
- 300 g hakket kyllingekød
- 2 fed hvidløg finthakket
- 2 håndfuld krydderurter fx hakket oregano, persille, dild
- 1 stk øko-citron (kun skallen)
- 1 tsk chiliflager
- 1 tsk salt og friskkværnet peber
- 2 spsk sesamfrø
- smør eller kokosolie til stegning
Haydari
- 100 g rød peberfrugt
- 200 g feta eller salatost
- 2 spsk olivenolie
- 1 fed hvidløg
- 0,5 rød chili
- 1 håndfuld bredbladet persille
- 0,5 øko-citron (saften heraf)
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Opvarm ovnen til 200 grader.
Kyllingedeller
- Bland alle ingredienserne sammen og form farsen til små kødboller.
- Varm smør eller kokosolie godt op på en pande og steg kødbollerne, til de er gyldne og gennemstegte.
Haydari
- Fjern kernerne fra peberfrugterne og skær dem i kvarte.
- Læg dem i et ovnfast fad og bag til de begynder at få sorte pletter ca. 15-20 minutter.
- Lad peberfrugterne køle af og fjern skindet.
- Kom alle ingredienserne i en foodprocessor og kør til du har en nogenlundeglat masse. Smag til.
Salat
- Skær grøntsagerne i mindre stykker.
- Anret det hele i to skåle og server en god klat haydari i. Gem eventuelle rester af haydarien i et glas i køleskab.
Noter
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Fyldig frokostsalat med kyllingedeller
Jeg har det altid lidt svært med hakket kylling. Nogle gange så meget at jeg hakker det selv. Men den hurtige løsning er selvfølgelig at købe det.
Og kyllingefrikadellerne her smager superdejligt og fungerer rigtig fint i madpakken også, fordi de ikke bliver tørre på samme måde som almindelige kødboller. Så overvej at lave dobbelt op, så du har rester til nem brug.
Haydarien, som jeg tidligere har bragt opskriften på her, er skøn både i salaten her og som dyppelse til fx grøntsagsstænger.
Opskriften her finder du også i den nye Keto Madplan Sensommer, der byder på nem og hurtig aftensmad i en travl hverdag.
Smager super lækkert
Men jeg har lige en korrektion i forhold til opskriften og de flået peberfrugter.
Jeg vil anbefale at ma sætter dem over som det første, og i stedet for 200 grader, så sæt ovnen på grill. Så er de nemmere at have med at gøre og kam nå at køle lidt af..
Super lækker opskrift 😍
Jeg er simpelthen også nødt til at vide hvor dine smukke salat skåle er fra?
Tak ❤️
Det er forskellige skåle. Den mørkeste er fra Würtz og de to andre er gamle men vist nok fra Housedoktor :)
Nøøøj hvor smager det vildt godt! Det er da vist min nye ynglings ret 😋 Tusind tak for endnu en nem og lækker opskrift ❤️
Rigtig meget velbekomme ❤️❤️