Salatbowl med kyllingedeller og haydari


Denne salatbowl med kylllingedeller og hjemmelavet haydari er en virkelig dejlig og fyldig salat, som kan gøre sig til både frokost og aftensmad. Især i det varme halvår kan en lækker salat sagtens være aftensmad herhjemme, mens vi om vinteren hellere vil have varm mad på bordet.

Salatbowl med kyllingedeller og haydari

Salatbowl med kyllingedeller og haydari

5 fra 2 stemmer
Føj til favoritter Udskriv Pin
3 personer
|
30 minutter

Ingredienser

Kyllingedeller

  • 300 g hakket kyllingekød
  • 2 fed hvidløg finthakket
  • 2 håndfuld krydderurter fx hakket oregano, persille, dild
  • 1 stk øko-citron (kun skallen)
  • 1 tsk chiliflager
  • 1 tsk salt og friskkværnet peber
  • 2 spsk sesamfrø
  • smør eller kokosolie til stegning

Haydari

Salat

  • 100 g salat (jeg har brugt spinat og hjertesalat)
  • 200 g agurk
  • 200 g tomat
  • 50 g rødløg i tynde skiver evt. syltet

Sådan gør du

  • Opvarm ovnen til 200 grader.

Kyllingedeller

  • Bland alle ingredienserne sammen og form farsen til små kødboller.
  • Varm smør eller kokosolie godt op på en pande og steg kødbollerne, til de er gyldne og gennemstegte.

Haydari

  • Fjern kernerne fra peberfrugterne og skær dem i kvarte.
  • Læg dem i et ovnfast fad og bag til de begynder at få sorte pletter ca. 15-20 minutter.
  • Lad peberfrugterne køle af og fjern skindet.
  • Kom alle ingredienserne i en foodprocessor og kør til du har en nogenlundeglat masse. Smag til.

Salat

  • Skær grøntsagerne i mindre stykker.
  • Anret det hele i to skåle og server en god klat haydari i. Gem eventuelle rester af haydarien i et glas i køleskab.

Noter

Gem resterne af haydarien i et tætsluttende glas i køleskab, hvor den kan holde sig en lille uges tid.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Fyldig frokostsalat med kyllingedeller

Jeg har det altid lidt svært med hakket kylling. Nogle gange så meget at jeg hakker det selv. Men den hurtige løsning er selvfølgelig at købe det.

Og kyllingefrikadellerne her smager superdejligt og fungerer rigtig fint i madpakken også, fordi de ikke bliver tørre på samme måde som almindelige kødboller. Så overvej at lave dobbelt op, så du har rester til nem brug.

Haydarien, som jeg tidligere har bragt opskriften på her, er skøn både i salaten her og som dyppelse til fx grøntsagsstænger.

Opskriften her finder du også i den nye Keto Madplan Sensommer, der byder på nem og hurtig aftensmad i en travl hverdag.

Salatbowl med kyllingefrikadeller og haydari

Er du klar til (Low Carb) jul?

Indrømmet, min jul er ikke 100% Low Carb. Men den er ret Low Carb. Jeg har enkelte ting, jeg ikke vil gå på kompromis med og så spiser jeg Low Carb julemad og -godter for resten. Det gode ved den model er, at jeg slipper for at december bliver én lang sukkerfest, hvor jeg hele tiden har en sukkerdjævel siddende på skulderen. Det er så udmattende!!

Har du brug for Low Carb juleopskrifter på både al den traditionelle julemad og på de lækre julegodter, kan du lade Madbandittens Juleopskrifter hjælpe dig🌲

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

5 kommentarer til “Salatbowl med kyllingedeller og haydari”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Smager super lækkert
    Men jeg har lige en korrektion i forhold til opskriften og de flået peberfrugter.

    Jeg vil anbefale at ma sætter dem over som det første, og i stedet for 200 grader, så sæt ovnen på grill. Så er de nemmere at have med at gøre og kam nå at køle lidt af..

    Svar
    • Tak ❤️
      Det er forskellige skåle. Den mørkeste er fra Würtz og de to andre er gamle men vist nok fra Housedoktor :)

      Svar
  2. 5 stars
    Nøøøj hvor smager det vildt godt! Det er da vist min nye ynglings ret 😋 Tusind tak for endnu en nem og lækker opskrift ❤️

    Svar