Salat med varmrøget laks og kold blomkålsbearnaise


Vi handler som regel ind online. Når man sidder der og klikker varerne af i stedet for rent faktisk at have dem mellem hænderne, kan man godt miste fornemmelsen lidt med, hvor meget de fylder i virkeligheden. Heldigvis har vi to køleskabe, men nogle gange kigger jeg ind i dem og tænker, at vi aldrig – som i ALDRIG – får spist os igennem alle de grøntsager. Og så går der fire dage, og så begynder køleskabet at se tomt ud igen.

Salat med varmrøget laks og kold blomkålsbearnaise --> madbanditten.dk

Salat med varmrøget laks og kold blomkålsbearnaise

Føj til favoritter Udskriv Pin
1
|
10 minutter

Ingredienser

Dressing

Sådan gør du

 • Skyl salaten og dup den tør. Skær eller riv den lidt fra hinanden og læg den i bunden af en dyb tallerken eller skål.
 • Rør en dressing af olivenolie, æblecidereddike og urtesalt og vend den godt rundt i salatbladene.
 • Skær den varmrøgede laks i grove stykker og anret ovenpå sammen med tern af avokado.
 • Put en god klat blomkålsbearnaise ved og pynt med ærtespirer og brøndkarse.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Jeg spiser jo stort set alle mine måltider hjemme, og det samme gør ungerne i den forstand, at de har madpakker med hjemmefra. Og det er jo pludselig mange måltider i løbet af sådan en uge.

En salat med en rest kød eller noget fisk bliver ofte min frokost. Så længe jeg overordnet spiser grøntsager, kød og fedt (og ikke bagværk, store mængder nødder, mørk chokolade, skåle med mælkeprodukter osv) behøver jeg ikke spekulere i kulhydrater.

Jeg ville i det hele taget ønske, vi kunne tale kulhydratbevidsthed eller kulhydratkvalitet i stedet og åbne op for, at nogle kulhydrater er gode for os, mens andre kan spises sjældnere, i mindre mængder eller aldrig. Der sker noget skævt med perspektivet, synes jeg, når en peberfrugt eller en tomat pludselig bliver afvist pga. kulhydratindholdet. Debatten er bare sjældent så nuanceret.

Salat med varmrøget laks og kold blomkålsbearnaise

Forleden fik jeg lavet den lækreste frokostsalat. Den var i virkeligheden helt enkel, men det, der gjorde den ekstra lækker var, at jeg havde en rest blomkålsbearnaise i køleskabet, og den smager altså næsten guddommeligt koldt også.

Så husk at gemme resterne, næste gang du laver den!

Salat med varmrøget laks og kold blomkålsbearnaise --> madbanditten.dk

Bliv klogere på Low Carb og Keto i din sommerferie☀️

Lyt blandt andet til emner som: strategier til vægttab, hvordan du griber vægttab an efter 40, fordele og ulemper ved faste, cravings og sukkerafhængighed, mentale redskaber til motivation og fastholdelse og hvordan du kommer tilbage på sporet efter en periode med for meget af det gode.

Lige nu kan du lytte til hele mit podcast arkiv for bare 49,-

Prøv MadbandittenPLUS her >>

I gang med Keto på en nem og fleksibel måde?

Med min nye Keto kostplan ‘den fleksible’ vælger du frit tre retter pr. dag fra planen og uanset hvilke du vælger, får du den rette mængde kulhydrat, protein og fedt for at gå ned i vægt.

Prøv kostplanen her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

5 kommentarer til “Salat med varmrøget laks og kold blomkålsbearnaise”

 1. Hej Jane – det er bare rigtigt godt at høre dig gå i forsvar for grøntsagernes berettigelse på LCHF. Jeg følger en del grupper på Facebook af dejlige mennesker der primært gerne vil tabe sig med denne type kost.
  Der udspiller sig desværre en no carb diskurs som jeg dybest set betragter som både usund og ubæredygtig i forhold til livsstilsforandring fremfor vægttab.

  Det er som om der falder strafpoint hvis der er rød peberfrugt på billedet af dagens måltid eller osse oversvømmes den forsigtige nybegynders spørgsmål af bedrevidende eller belærende svar som udelukker fornuftig anvendelse af gode kulhydrater. Ja faktisk kan man få at vide noget er forbudt!!!!

  Desværre er det ofte de samme mennesker der henviser netop til dig som forbillede i forhold til LCHF. Det synes jeg er træls. Måske sker der det, at de med tiden, og i snakken om maksimalt vægttab – glemmer den sunde varierede LCHF kostsammensætning.

  Jeg tror keto-bevægelsen fra USA, herhjemme primært repræsenteret på Pinterest, er med til at skabe den forvrængning af lowcarb som no carb. Tager man en søgning på keto i den sammenhæng – ja så er det påfaldende hvor lidt grønt fylder – til gengæld er der utallige ‘slik og dessert’ keto opskrifter – for ikke at nævne fatbombs i alle afskygninger.

  Det er jo ikke en kost i balance – det er tippet i den helt anden grøft.

  Du har en vigtig stemme i det danske LCHF segment og det er bare SÅ dejligt at du melder ud! Bravo! I øvrigt er der meget få som har lavet SÅ lækre, appetitlige og smukke serveringer som du – om det er striks eller liberal – dine madopskrifter er aldrig uden fravær af grønt på den ene eller anden måde. Lækkert og let at håndtere. Go for it!

  Svar
  • Jeg forstår 100% hvad du mener og er med vilje ikke medlem af de grupper.
   Men er det ikke pudsigt at indlægget her er fra 2015? Det var altså et issue allerede for tre år siden.
   Keto og fatbombs og fravær af grøntsager lever dog i bedste velgående :-/

   Svar
 2. Hej Jane. Tak for god inspiration til lækker mad! Jeg ved ikke om det er noget du har skrevet om tidligere, men jeg er stoppet med at spise laks, fordi der er så meget snak om at de er blevet giftige/fyldt med kemikalier, så jeg vil rigtig gerne høre hvad dine tanker er omkring laks og hvor du køber din laks henne. Mange venlige hilsner fra Berit

  Svar
 3. Hvor er det dog dejligt, at du endnu en gang tager dette low carb-emne op til debat :-) Jeg spiser overvejende LCHF, men jeg kan virkelig ikke få ind i mit hoved, hvordan rodfrugter eller frugt generelt kan være “forbudt”. Jeg er træt-træt-træt af den sort/hvid-tankegang, som præger mange folk i dag. Hvorfor ikke tage alle de grå nuancer med? En gulerod eller knoldselleri har sjældent skadet nogen… hvis alternativet er en skål slik eller chips, er et stykke frugt så ikke bedre? Svaret er højt og rungende JA i min verden! Og så lige en sidebemærkning… den der blomkålsbearnaise skal da så meget afprøves inden længe :-D

  Svar