Denne salat med rosmarinkylling, bacon og avokado er en skøn og mættende frokostsalat, som ikke tager mange øjeblikke at lave. Rosmarinen giver en skøn smag til både kyllingen og vinaigretten.
Salat med rosmarinkylling
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 300 g kyllingebryst
- 50 g bacon
- 1 spsk frisk rosmarin
- 150 g små tomater
- 100 g avokado
- salat
- brøndkarse kan udelades
Vinaigrette med rosmarin
- 3 spsk olivenolie
- 1 spsk rødvinseddike
- 1 tsk dijonsennep
- 1 tsk sødning fx Sukrin Gold
- salt og friskkværnet peber
- 2 tsk frisk rosmarin
Sådan gør du
- Steg baconen sprød på en pande og læg den til side et øjeblik.
- Drys kyllingen med salt og hakket rosmarin og steg den på panden ved middel varme i baconfedtet i ca. 10 minutter, til den er gennemstegt.
- Lad kyllingen hvile lidt, inden den skæres ud.
- Bland salaten med brøndkarse.
- Skær avocadoen i skiver eller tern.
- Halver tomaterne.
- Rør eddike, sennep og sødning sammen og rør olien i. Smag til med salt og peber.
- Anret salaten og server med dressingen.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Sammensætning af perfekt salatbowl
At lave sådan en lækker bowl er altid en god frokost. Når jeg skal sammensætte en bowl, vil jeg gerne have noget protein (selvfølgelig), men jeg vil også rigtig gerne have både noget blødt (avokado) og noget sprødt (bacon). Herudover synes jeg, det fungerer rigtig godt, hvis der også er noget, der giver en smule syre (vinaigretten).
Når disse smage og konsistenser blandes oplever jeg at tilfredsstillelsen ved måltidet bliver meget større.
Så nu er du klar til at lave din egen salat med rosmarinkylling. Lad dig gerne inspirere af opskriften her eller tag et kig i alle mine andre salatopskrifter.
Hej Jane
Kan jeg bruge balsamico i stedet for rødvinseddike?
På forhånd tak ?
Ja det kan du sagtens :)