Salat med grillet halloumi og aubergine


Magisk sommeraften i går, hva’? Vi var i Tivoli og høre Marie Key, og hendes musik gik som altid lige i hjertet. At hun kan skrive så enkle tekster med så stor virkning bevæger mig men gør mig også lidt misundelig. Sikke et talent! Vi var sent hjemme, altså i min verden er det omkring midnat, og kom hjem til en datter, der var syg med ondt i maven og… ehreem… dertilhørende.

Grillet halloumi på auberginebund. Lækker LCHF-vegetar frokost. --> Madbanditten.dk

Salat med grillet halloumi og aubergine

Føj til favoritter Udskriv Pin
2
|
15 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

 • Opvarm ovnen til 230 grader.
 • Skær auberginerne i skiver, pensl dem med lidt olie og salt og giv dem 10 minutter øverst i ovnen. Skær Halloumien i skiver og fordel skiverne ovenpå auberginerne og giv dem ca. 5 minutter på grill. Hold øje med dem, så de ikke brænder på.
 • Skyl salaten og halver tomaterne. Anret på et fad. Læg aubergineskiverne ovenpå, drys med persille og stænk evt. ekstra olivenolie over. 

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Jeg ser desværre et lidt kedeligt mønster i det og er nok nødt til at tage hende til lægen snart. Det har jeg egentlig haft lyst til længe, men jeg udskyder og udskyder og udskyder det, fordi jeg altid selv har følt mig totalt hypokonderagtig, når jeg sidder der hos lægen og igen siger, at jeg har skideondt i maven og føler mig fejet af banen med skraldespandsdiagnoser som irriteret tyktarm.

Samtidig har jeg tænkt, at jeg måske har svært ved at skelne mellem mig selv og mine symptomer og hendes, og det har fået mig til at udskyde det endnu mere. Er der mon andre end mig, der kan genkende det? Ondt i maven er bare det værste jeg ved, og hvis jeg tæller sammen, har jeg haft flere dage med ondt i maven end uden i mit liv. Og når man ser sådan på det, er det jo egentlig lidt trist.

Men det, jeg egentlig ville frem til var, at det betød, at Vega og jeg campede i stuen, imens drengene sov ovenpå, og vi sov alt, alt for sent. Så træt forfatter her i dag. Godt det er lørdag!

GRILLET HALLOUMI PÅ AUBERGINEBUND

Dagens opskrift på salat med grillet halloumi og aubergine byder på en virkelig dejlig vegetarisk frokost. Jeg er ret vild med halloumi og er ked af at se, at den bliver sværere og sværere at opdrive. 

Halloumi er en cypriotisk ost lavet på ko-, fåre- og gedemælk. Den minder lidt om feta, men har en mild smag af mynte. Den kan sagtens spises, som den er, men smagen kommer først rigtig til din ret, når den bliver stegt eller grillet.

De fleste versioner, jeg ser i supermarkedet, hedder dog “grillost” og er lavet udelukkende på komælk, og det eneste, de egentlig har tilfælles med halloumi er, at de kan grilles uden at flyde ud.

Grillet halloumi på auberginebund. Lækker LCHF-vegetar frokost. --> Madbanditten.dk

Lad mig gøre dit sunde liv ENDNU nemmere!

Med MadbandittenPLUS får du:

 • energiberegninger på alle mine 1.900 opskrifter
 • din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter
 • adgang til værktøj, hvor du kan lave egne madplaner og få indkøbsliste
 • færdige madplaner, jeg laver
 • velkomst e-bog Den Store Keto-guide (værdi 149,-)
 • adgang til at læse eksklusive sundhedsartikler og guides
 • adgang til at lytte til min podcast

OG jeg fjerner alle reklamer fra siden🥳

Det koster 1 krone om dagen – men du kan prøve det GRATIS i 7 dage først.

>> MadbandittenPLUS <<

Kom med ombord og lad mig hjælpe dig. Det har aldrig været nemmere at spise sundt.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

12 kommentarer til “Salat med grillet halloumi og aubergine”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Håber du finder ud, af hvad der er med din datters mave. Det er jo aldrig rart, at have ondt der. Havde selv så frygtelig ondt igår efter en uge med lidt for meget brød og lidt for meget sukker. Så nu står den på æg, grøntsager, sundt fedt og lækkert kød :D
  Jeg ville egentlig komme med en kommentar, fordi jeg tit køber Halloumi eller grillost, som de kalder det, i Netto. Jeg ved ikke, om du har bestemte preferencer, men jeg synes nu den er ret god, og tager mig tilbage til Cypern hver eneste gang.

  Svar
 2. Hej. Følger som regel din side og dine lækre opskrifter. Dejligt sted og få inspiration. Min søn døjer også en del med mavesmerter og opkast. Undersøgelser viser ingenting. Efter vi nu på 3. uge har fjernet alt animalsk mælk fra kosten er der endelig bedring at se. Nu krydser vi fingre på at det ikke kun er et tilfælde. Det giver lidt udfordringer og fjerne mælken helt, men heldigvis findes der lækre alternativer. Efter at have læst diverse sider om den negative side ved mælk, har man næsten ikke lyst til at indtage det. God bedring med din datter.

  Svar
  • Hvor er det fedt at høre! Min søn døjede utroligt meget med mellemørebetændelse, da han var helt lille og han fik den ene penicilinkur efter den anden og han fik lag dræn i ørerne og alt det der. Ingen af delene hjalp. Der stod bare store tykke stråler betændelse ud af hans ører i måneder i træk. Da vi stoppede med at give ham komælk, forsvandt det fuldstændigt og gav vi ham komælk igen, var det som at trykke på en knap og betændelsen kom tilbage. Så kosten spiller bare en kæmpe rolle. I mange år fravalgte han selv mejeriprodukter (kunne ikke lide dem, sagde han) men i dag har han ingen problemer med dem.
   Min datter har ikke ondt i maven til daglig, men bliver utroligt syg, når hun spiser større mængder brød som fx efter en børnefødselsdag med boller og lagkage. Jeg ved sgu næsten ikke om man kan teste for det, men i dit tilfælde har det jo heller ikke gjort nogen forskel. Sejt gået at I tager sagen i egen hånd!

   Svar
 3. Jeg er 26 og har i mange år døjet med ondt i maven. I gymnasiet var jeg til utallige skanninger og kikkertundersøgelser – diagnosen var irriteret tyktarm. Nu undgår jeg komælk + brød (med undtagelse af rugbrød) + ris og pasta. Det gør min hverdag meget lettere, og jeg ligner ikke længere en gravid. Dog bliver jeg til tider lokket i fælden af pizza, risengrød og lagkager, som resulterer i, at jeg ligner en højgravid og efterfølgende kaster op. Min læge har dog aldrig kunne konstatere, at jeg er gluten eller laktose intolerant. Jeg håber, at din datter finder ud af, hvad der skal til for, at hun kan få det bedre. Det er frustrerende at have så ondt – især, hvis det er selvforskyldt på grund af fødevarer, som man kunne have undgået.
  Og så lige et tak for verdens bedste bøger! Efter en hård personalefest i går, og ondt i håret i dag, er det lækkert med din opskrift på både ostetærte og kokostoppe. De har reddet dagen – uden ondt i maven ;)

  Svar
 4. Kære Jane. Hvor er det synd for din datter at hun skal kæmpe med mavesmerter, men en kæmpe gevinst for hende med en mor, som dig. Du er jo opmærksom på det, og hvis det viser sig at hun har samme skavanker som dig (os) er hjælpen nær.
  Jeg har, som dig, været igennem diverse undersøgelser blot for at få skraldespandsdiagnosen, irriteret tarm.
  Jeg var 44 år før jeg fandt din side og derigennem fandt en lækker og smagfuld kost som IKKE gav ondt i maven. Jeg måtte undersøge alt selv men Vaga har dig, og er heldig at du har så stor og god baggrundsviden !
  Jeg håber hun har det bedre i dag ?
  Helbredende knus til Vaga og jeg krydser fingre for hende ?
  Og ja, jeg kender følelsen og tanken om at overføre sine egne symptomer til sit barn. Herhjemme er vi alle sammen “mave” ramt på den ene eller anden måde. Op til lægen med lillepigen og tag den så derfra. Det skal nok gå ! ?☺️

  Svar
 5. Huff ikke godt med magevondt! God bedring til din datter! Det tok lang tid før jeg smakte hallumi, men det er jo kjempe godt. Finner ikke så mye av det i Norge men kommer over økologisk hallumi i Sverige lagd på fåremelk. Jeg grillet det i går og jeg elsker det! Frokosten din ser fantastisk ut og takk for tips om bruk av hallumi?

  Svar
  • Stakkels Vega! God bedring til hende. Mon ikke det er sandsynligt, at hun har arvet din glutenintolerance?
   Halloumi blev jeg hooked på på en ferie til Cypern for snart 20 år siden – dengang slæbte mine forældre det med hjem i vakuumpakninger og køletasker. Så jeg er bare så begejstret for, at man overhovedet kan få det herhjemme nu :)
   Kh Louise

   Svar
   • Tak Louise. Jeg ved det ærligt talt ikke. Hun reagerer kun negativt ved stort indtag. Til daglig hvor hun kun får gluten fra det rugbrød, hun spiser, er der ingen problemer. Og hun er jo en pige i trivsel ellers med høj energi, humør, normal vækst etc. Men når hun spiser store mængder hvede, bliver hun så syg, så syg. Måske er det bare hvede, måske er det bare nedsat tolerance, måske ser jeg bare spøgelser, jeg aner det ikke… :-/ Hos Silas ser vi ingenting af den slags. Intet overhovedet.

    Svar
 6. Jeg tror jeg var 27 inden jeg oplevede ikke at have ondt i maven flere gange om ugen. Efter flere års sygdom og ulykkelighed læste jeg om gluten og spurgte min læge om det ku være det… Det var det! Det var helt vanvittigt at finde ud af man ikke skulle ha ondt. Men jeg ved du kender alt til det.
  Men jeg husker stadig barndom og ungdom hvor alt blev ødelagt og afbrudt af mavepine, opkast og diarre. Ferier og lejrture husker blot pga det.

  Svar
  • Åh ja, hvor jeg kender det og hvor er det vildt! Min datter oplever netop dette: diarré og opkast, kvalme og mavepine efter hun har spist brød – men kun i større mængder, er mit indtryk, som fx i går, hvor hun fik halifaxburger til aftensmad… :-/

   Svar