Denne salat med gedeost, parmaskinke og avokado er god til dig, der er lidt ny til gedeost. Det er jeg nemlig. Og jeg er jo ellers frankofil langt ind i hjertet, men jeg har alligevel navigeret elegant udenom alle deres forsøg på at få mig til at spise chèvre.
Salat med gedeost, parmaskinke og avokado
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 150 g romainesalat
- 40 g rødløg i skiver
- 100 g avokado i tynde skiver
- 100 g parmaskinke kan evt. ristes på panden eller bages sprødt i ovnen
- 100 g gedeost blød ost fx gederulle
- 100 g blåbær
- 30 g mandler ristede fx flager eller splitter, eller bare hakkede hele mandler
- 30 g spirer evt.
Vinaigrette
- 2 spsk olivenolie
- 3 spsk rød balsamico
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Kom olivenolie, balsamico, salt og peber i en lille patentglas og ryst det godt sammen og smag til.
- Rens salaten og bræk eller skær den i mindre stykker. Bland den med rødløg, blåbær og evt. spirer.
- Anret i en skål eller på tallerkner og fordel parmaskinke, gedeost, avokado og ristede mandler ovenpå.
- Server med dressingen.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Jeg holder dog meget af feta – den ægte lavet på får og ged, men ged alene har jeg det lidt stramt med.
Men nu er jeg jo altså +40, og det går ikke at have den slags barnlige mad-aversioner. Slet ikke, når de kommer uden at jeg har smagt ordentligt på varen.
Så udfordring modtaget og jeg håber, du vil dele den med mig. Salat med gedeost – godt kamufleret i mine andre yndlingssmage som parmaskinke og avokado og peppet op med lidt sødt fra blåbær og lidt knas fra ristede mandler.
Virkelig godt sted at starte. Jeg valgte en ‘chèvre doux’, altså en mild gedeost og det gik superfint. Se hvor voksen, jeg er!
Og virkelig god og fyldig salat, som både tilfredsstiller sanser og smagsløg, og som mætter rigtig godt.
Hvad kan bruges i stedet for gedeost?
Og okay, fair nok, kan du bare slet ikke med gedeost, så kan du bare udelade det helt. Måske kan du lide en komælksfeta eller den lækre cremede Puck-ost, som jeg er ret vild med.
I den milde ende af genren er også en frisk mozzarella. Det ville også være super lækkert.
Hej Jane, er denne salat godt for en nybegynder ud i keto, eller vil den ødelægge noget?
I øvrigt tak for dit svar igår.
Glemte dog at spørge om det er rigtig at man får dårlig ånde her i opstartsfasen, mener at have læst det, men kan ikke huske det?
God tur til Paris, det står også på min to do liste, ligesom London og Rom og alle mulige steder. Også lige undskyld jeg overfalder dig med spørgsmål, men er lidt usikker og meget observant her i starten
Hilsen
Pia
No problem :)
Ja, dårlig ånde er et almindeligt overgangssymptom. Det er overskudsketonstoffer, man ånder ud. Når kroppen får tilpasset produktion til behov og lærer at bruge dem som energi, forsvinder det igen.
Salaten her er fin. Tag evt. blåbærene fra (eller halver mængden) for færre kulhydrater. Så lander den ret lavt, vil jeg sige :)