Salade Niçoise


Salade Niçoise, den lækre franske salat med frisk tun, æg, bønner og en god vinaigrette, smager jo så forrygende og giver et dejligt let men mættende måltid. Den kan spises til både en fyldig frokost eller en lettere aftensmad og smager dejligt til begge.

Salade Niçoise er en perfekt måltidssalat. fordi den har god fylde, indeholder godt med protein og masser  af fibre fra grøntsagerne.

Salade Niçoise - opskrift på den lækre franske salat med tun, æg og bønner

Salade Niçoise

Føj til favoritter Udskriv Pin
2
|
20 minutter

Ingredienser

Vinaigrette

Sådan gør du

 • Kog æggene til de er smilene, ca 6 minutter
 • Optø bønnerne eller brug friske. Nip enderne af dem. Kog dem i letsaltet vand i et par minutter og overhæld dem herefter med koldt vand.
 • Svits tunen lidt på alle sider, men kun i ganske kort tid. Den skal stadig være rå i midten.
 • Snit salaten og anret det hele på to tallerkner og pynt med tomater, bønner, rødløg og oliven
 • Skær tunen i skiver og kom på.
 • Skær æggene i kvarte og fordel dem på tallerkenen.
 • Server evt med lidt kolde kogte kartofler.
 • Rør ingredienserne til dressingen sammen med en gaffel og smag til med salt og peber. Dryp over salaten inden servering.

Noter

Hvis jeg bruger dåsetun, bruger jeg tun i vand eller tun i olie, hvis jeg kan finde den med olivenolie. Den er lidt dyrere og sværere at finde, men så får jeg til gengæld en bedre olie med i købet.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Salade Niçoise med eller uden kartofler?

En almindelig Salade Niçoise indeholder også kolde kogte kartofler. Dem har vi jo diskuteret flere gange her på bloggen og hvordan er det nu med kolde kogte kartofler og Low Carb?

Kolde kogte kartofler indeholder som bekendt resistent stivelse, hvilket betyder, at en del af stivelsen i kartofler ved nedkøling omdannes til en type stivelse, der ikke optages i fordøjelsessystemet men i stedet passerer ufordøjet ned til tyktarmen,  hvor den fungerer som føde for tarmbakterierne.

Præcis hvor meget af stivelsen, der er resistent, ved jeg ikke, men jeg har set bud, der går på cirka en tredjedel. Det efterlader jo stadig to tredjedele optagelig stivelse.

Kogte nedkølede kartofler går altså ikke magisk fri af kulhydrater, hvor rar den tanke end er. Hvorvidt det kan fungere for dig at spise kolde kartofler i din low carb kost, vil jeg lade være 100% op til dig. Du kan fint lave opskriften herunder både med og uden.

Læs mere om dette fænomen her: Hvad er resistent stivelse?

Spiser du Keto (20 g kulhydrat/dag) går det selvsagt ikke med kartofler.

Salade Niçoise - opskrift på den lækre franske salat med tun, æg og bønner
Salade Niçoise - opskrift på den lækre franske salat med tun, æg og bønner

Skal jeg sørge for din aftensmad?

Jeg har Keto madplaner til hele året – lavet med sæsonens råvarer. Du får fem ugers madplan komplet med indkøbsliste til hver uge. Slip for overvældelse, hovsa-løsninger og dyr takeout.

Se Keto-madplanerne her >>

Keto Madplan forår

 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

4 kommentarer til “Salade Niçoise”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
  • Ja netop. Kartofler indeholder 18-19 g kulhydrat pr. 100 g. Vi har ikke taget højde for at en del af stivelsen er resistent. Men udelader du kartofler, kan du trække den mængde fra👍🏼

   Svar
 1. Hvordan kan du anbefale frisk tun ? Uden at kommentere hvordan farven skal se ud ? der er så meget tun, der i dag er farvet. De store tun, hvorfra skiverne kommer. er nogle af de fisk, der indeholder mange tungmetaller

  Svar
  • Hvis du med ‘anbefale’, mener ‘spise og skrive om’, så kan jeg det, fordi jeg er et frit menneske, der skriver om den mad, jeg spiser. Og her spiste jeg altså tun, hvilket jeg gør ind imellem, fordi jeg synes, det smager fantastisk.

   Hvis det er en trøst, så er jeg meget opmærksom på at skrive advarsler ind omkring børn og gravide i mine bøger ligesom jeg også gjorde det her på bloggen sidst jeg bragte en opskrift med tun men ellers opererer jeg i tillid til at jeg har kloge og oplyste læsere, der godt ved, at man selv skal tage stilling til den store mængde gratis materiale, der findes på internettet.

   Hvis jeg skulle tage højde for alting og tage mig alle forbehold ville denne blog blive svær at skrive og kedelig at læse.

   Svar