Dette er en såkaldt salat i glas eller salad in a jar. Det er direkte oversat en salat, der er anrettet i et sylteglas, så den er nem at have med på farten eller som madpakke. Man pakker så dressingen eller den snaskede del i bunden (her blomkålshummus), bygger ovenpå med grøntsager og til sidst proteinkilden.
Salat i glas
Føj til favoritter Udskriv PinUdstyr
Ingredienser
Hvidløgsrejer
- 300 g tigerrejer
- 1 fed hvidløg
- 0,5 tsk chiliflager
- Salt og friskkværnet peber
- smagsneutral kokosolie til stegning
Blomkålshummus – 1 glas
- 400 g blomkål
- 1 spsk tahin
- 2 spsk olivenolie
- 1 fed hvidløg
- 1 tsk stødt spidskommen
- salt og friskkværnet peber
Fyld/salat
- 200 g lilla spidskål
- 100 g broccoli
- 100 g edamamebønner
- 50 g rød peberfrugt
Sådan gør du
Blomkålshummus
- Del blomkålen i mindre buketter og kog dem iletsaltet vand i ca. 10 minutter, til blomkålen er mør.
- Hæld vandet fra og lad blomkålen køle helt af.
- Blend blomkålen med resten af ingredienserne og smag til.
- Lad afkøle og hæld på glas eller i tætsluttende beholder (der er mere end du skal bruge.)
Hvidløgsrejer
- Hak hvidløget fint.
- Fjern evt. halerne fra rejerne, hvis der stadig er hale på.
- Opvarm lidt kokosolie på en pande og steg rejerne i et par minutter ved høj varme
- Tilsæt hvidløg, chili, salt og peber til sidst og lad det stege med i et minuts tid.
Fyld/salat
- Snit spidskålen fint.
- Skær broccolien i mindre buketter og peberfrugten i strimler.
- Overhæld edamamebønner og broccoli med kogende vand og lad dem trække i et par minutter. Hæld vandet fra og lad grøntsagerne køle af.
- Kom et par skefulde blomkålshummus i to glas og fordel grøntsagerne ovenpå.
- Top med rejerne.
- Gem resten af blomkålshumus i køleskab til en anden god gang.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
I min opskrift på salad in a jar eller sylteglassalat (lidt mindre mundret, ikke?) er der blomkålshummus i bunden, kål og edamamebønner i midterstykket og hvidløgsrejer i toppen. Og den kan selvfølgelig anrettes på en helt almindelig dødelig tallerken også og behøver ikke være i glas.
Salat i glas
Denne opskrift er faktisk en, der skulle have været med i KÅLHYDRATER, men da vi var færdige med opskrifterne, opdagede vi, at vi havde lavet fem for mange. Og så kom denne “salat i glas” altså med her på Madbanditten i stedet.
Det kan åbenbart være svært at tælle til 50 – haha! Vi endte, såvidt jeg husker, med at putte 53 opskrifter i bogen (intet galt med at overlevere 😄), selvom omslaget siger, at der er 50, men vi valgte et par stykker fra. Og altså bl.a. denne salad in a jar.
Men derfor kan du jo sagtens få glæde af den alligevel. Sylteglas-idéen er lidt skør, men selve elementerne i retten smager superdejligt.
Madpakkesalat
Hvad enten du anretter denne i sylteglas eller ej, får du en virkelig lækker salat ud af det. Blomkålshummus smager jo superlækkert og det bør jeg helt sikkert lave oftere, der er masser af grønt i og hvidløgsrejer smager jo altid formidabelt.
Du er dog nødt til at opbevare den i køleskab. Den kan ikke klare sig i skoletasken.
Som du kan se på energiberegningen er det ikke en opskrift til dig, der spiser Keto men den kan fint gå til dig, der spiser Low Carb eller som har fokus på at få godt med protein.
Følger du mit tip til at spotte opskrifter til vægttab, er denne også en god prototype.
Jeg er også begyndt på madpakke salat i et glas og det giver faktisk god meni g – det bliver ikke snasket af dressing og man behøver ikke fedte med flere små bøtter. Tricket er så at ved de det på hovedet ud på en tallerken, så dressingen fordeler sig. Jeg synes det fungerer ret fint – så tak for en ny madpakke opskrift der skal prøves. 😊