Low carb kernebrød med højt proteinindhold


Inden vi rejste til Kreta, havde vi besøg af min søster og min far til frokost. Vi havde en masse rester af ost og pølse, vi skulle have spist, så jeg bagte et low carb kernebrød med højt proteinindhold til.

Kernebrød med højt proteinindhold, der minder om et godt svampet kernerugbrød - glutenfrit, low carb og high protein. Opskrift her:

Low carb kernebrød med højt proteinindhold

5 fra 2 stemmer
Føj til favoritter Udskriv Pin
30 skiver
|
1 time

Ingredienser

500 g blandede kerner og frø (eksempel på fordeling):

1 kernebrød – ca. 30 skiver

 • 500 g blandede kerner hørfrø, chia, solsikke, græskarkerner, sesam fx som ovenstående
 • 200 g hytteost
 • 4 æg
 • 2 tsk salt
 • 1 tsk frisk rosmarin valgfrit men giver dejlig smag

Sådan gør du

 • Opvarm ovnen til 160 grader varmluft.
 • Bland alle kerner med hytteost, æg og salt i en stor skål og rør det hele godt sammen.
 • Hæld kernedejen i en brødform beklædt med bagepapir.
 • Bag brødet i ovnen i ca. 1 time.
 • Tag ud og lad afkøle.
 • Lad brødet afkøle helt i køleskab og skær det nu i tynde skiver, som du kan opbevare i fryser med madpakkepapir imellem.

Noter

Opbevar brødet i køleskab, hvor det kan holde sig nogle dage, eller gør som jeg: skær brødet i skiver og put det i fryseren med madpakkepapir imellem. Herefter er det drøn-nemt lige at tage en skive eller to op efter behov.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Jeg prøvede en ny variant af low carb brød med hytteost i, og det gav faktisk en rigtig dejlig, lidt svampet og rugbrødsagtig feeling. Ellers er det brød jeg oftest laver Wannabe rugbrød – det bedste kernebrød – som har en virkelig god syrlighed, ligesom almindeligt rugbrød.

Vi spiste på terrassen på en af de der pragtfulde sommer-i-september-dage, og det var så skønt. Og værd at huske på, imens jeg sidder her i køkkenet og kigger ud på det grå og våde efterårsvejr.

Kernebrød med højt proteinindhold, der minder om et godt svampet kernerugbrød - glutenfrit, low carb og high protein. Opskrift her:

Kernebrød med højt proteinindhold, der minder om et godt svampet kernerugbrød - glutenfrit, low carb og high protein. Opskrift her:

Vil du se de andre varianter af low carb brød, så kig med her:

6 mdr. til jeg bliver 40

I dag er der præcis 6 mdr. til jeg bliver 40. Jeg har skrevet om det med alder før og været helt cool med rynkerne og aldringen og alt det, men alligevel sætter det lidt tanker i gang. Ikke så meget pga. tallet 40 men mere det at skifte årti, tror jeg.

Fik jeg det ud af 30’erne, jeg gerne ville? Tjah, helt spildt var det da i hvert fald ikke. Men der var også tumulte år med for meget pres og stress.

Måske er det snarere noget med at være halvvejs i livet? Selvfølgelig satser jeg på den slags alderdom, hvor Søren og jeg bestiger Mount Everest som de første 90-årige men så igen, måske ikke. Kvinder i min familie har ikke en specielt god track record for at leve længe.

Jo ældre jeg bliver, jo mere tydeligt bliver det, at mine udfordringer ofte handler om det samme. De kommer i forskellige forklædninger men i sin rod er det de samme ting, der går igen. Og det er faktisk irriterende. For når jeg nu godt kan se det, burde jeg også være i stand til at håndtere dem og måske få dem smidt på porten en gang for alle? Eller sådan fungerer det måske ikke…?

Men indtil jeg finder ud af det, har jeg tænkt mig at bruge de næste 6 mdr på at blive klar til at sparke røv som 40-årig. Mine unger er alligevel i den alder, hvor de synes, jeg er max pinlig lige meget hvad jeg gør, så på en måde giver et hensyn mindre at tage. Måske jeg skulle starte med at lave en liste over, hvad jeg gerne vil inden jeg bliver 40. Jeg elsker jo lister, så det føles som det eneste rigtige at gøre.

Input? Hvis du blev 40 om 6 mdr., hvad ville du da gerne have krydset af listen inden?

Sommerabat på Keto kostplan ‘den fleksible’

Få et superfleksibelt værktøj til at spise Keto med henblik på vægttab.

Læs alt om kostplanen her >>
(og spar 18%)

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

42 kommentarer til “Low carb kernebrød med højt proteinindhold”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Jeg kan godt blive lidt forvirret, hvad er forskel på keto og low carb? Da kulhydrat er lav her, og det er low carb 🙈

  Svar
  • Hej Marianne
   Keto ER pr. definition Low Carb, men Low Carb er ikke altid Keto. Det er det samlede kulhydratindtag for dagen, der afgør, om din kost er Keto eller Low Carb. Spiser du så lidt som 20 g kulhydrat om dagen, er din kost Keto uanset om du skulle vælge at bruge de 20 g på vingummibamser.

   Læs her: Forskellen på Keto og Low Carb

   Keto bruges ofte til vægttab. Her er ikke alle ting lige egnede, og brøderstatninger mætter ikke lige så godt pr. kalorie som et måltid af kød og grøntsager.

   Svar
 2. Jeg tror, at jeg har bagt 50 portioner af det her brød alene i 2021. Så lækkert, mega nem opskrift (jeg kan den udenad) og i modsætning til fx stenalderbrød, så bliver det her ikke tørt. Nogle gange tilføjer jeg en smule æblecidereddike, det giver lidt ekstra “rugbrødsvibe”. Tak for en mega god opskrift!

  Svar
 3. 5 stars
  Jeg bytter 100 gr af de 500 gr kerner ud med 100 gr havremel og så tilsætter jeg Ca 2 spsk maltmel. Det giver den rette smag af “rigtig” rugbrød synes jeg.

  Svar
 4. Jeg har bagt brødet et par gange nu, og for mig er det meget tættere på en oplevelse af “rigtigt” brød og med en bedre smag end stenalderbrød.
  Og så er det jo snydenemt, så det er fast i udvalget nu.
  Kæresten er også glad :-)

  Tak for opskriften

  Svar
   • Den har jeg ikke set før.
    Jeg kan også set at du bruger lidt mele i den, og det kunne man vel sagtnes undgå. Jeg kan slet ikke tåle mel, Glutenfrit eller ej. Det gælder faktisk alle kornprodukter. Min mave fungere slet ikke med kornprodukter. Hvilket har været en hård erkendelse da jeg egentlig er den store pastaelsker og holder undeligt meget af en god skive Surdejsbrød med Ost……
    Men well, hellere have det godt :-)

    Svar
    • Ja det kan du fint undgå. Det kan også være værd at undersøge om ikke der findes en bagatelgrænse. Nogle gange er det nemt at få sig selv malet op i et hjørne og det er faktisk lidt svært på den lange bane (taler af erfaring her). Her taler vi fx 3 g mel pr. skive. Det er sandsynligt at selv et sart system slet ikke vil bemærke det.

     Svar
     • Det har du ret i og en smule går an.
      Men den smule reserverer jeg til de situationer hvor jeg ikke selv er i kontrol.
      F.eks forventer jeg at der er mel i frikadellerne når jeg spiser i kantingen på arbejde, men jeg spiser dem alligevel :-)

  • På Keto skal du sørge for at spise så få kulhydrater som muligt, max 20-30 g pr. dag. Hvordan du forvalter dem, bestemmer du helt selv. Jeg ser generelt bedst resultater ved kød, grøntsager og fedt men nogle har glæde af at støtte sig til brøderstatninger i starten.

   Et brød som dette vil fylde i både kulhydrat- og kalorieregnskabet men det kan man jo så bare tage højde for.

   Læs evt. også dette indspark: Er det Keto?

   Svar
 5. Hej Jane.

  Glæder mig til at bage brødet, som forhåbentligt kan få mig nogenlunde gennem juleferien hos min far, der er noget kulhydratfikseret ;-). Bruger du ca 100 gram af hver af ingredienserne, eller er der et særligt blandingsforhold, du følger?

  Mvh Sandie

  Svar
 6. hej jeg har en veninde der mener at der skal meget protien til, når hun skal tage på. hun er meget undervægtig og vi snakker mad og kost i tiden. Jeg er jo vant til at kulhydrater feder og protiener hjælper ved vægttab. vi vil gerne spise samme til tider, så hvad skal jeg lave til hende?. jeg lever kulhydrid fattig, men er ikke helt kommet i gennem med opstilling til keto endnu,

  Svar
  • Hej Birgit
   Protein er egentlig altid et god idé, simpelthen af sundhedshensyn. Men når din veninde skal tage på, har hun brug for mange kalorier. Om disse kommer fra fedt eller kulhydrat er uden betydning – eller en kombination, hvilket nok er det, der hjælper mest til at øge i vægt. Når I skal spise sammen kan du lave et Keto-måltid til jer med kød, fedt og grønt og så supplere med en stivelseskilde til hende (kartofler, ris, brød, hvad der nu passer til måltidet)

   Svar
 7. Hej Jane
  Jeg vil gerne bage “Rugbrød” men min mand kan ikke tåle alle de kerner i tarmen, pga. udposninger.
  Kan jeg kværne alle kerner og stadig få et godt brød??
  Mvh Lissi Jacobsen

  Svar
  • Ja det tror jeg godt du kan. Det, du skal være opmærksom på er bare at fedtsyrerne da er mindre beskyttede og de tåler ikke så godt opvarmning. Så måske skal dymu eksperimentere med lavere temperatur og længere bagetid.

   Svar
 8. Hej,

  Min mand og jeg begyndte for 3 uger siden at spise efter keto/lchf og vi har smidt 4 kg hver indtil videre?

  Nu skal vi så til Påskefrokost imorgen og vi har indtil nu været ret strikse, men jeg har bagt ovenstående brød som vi tager med imorgen. Men hvor mange kulhydrater er der i det?

  Tusind tak for en fantastisk blog?

  Svar
  • Hvor er I seje!
   Du kan udregne kulhydratindholdet ved at taste ingredienserne ind i et program som fx madlog.dk, der tillader at taste hele opskrifter ind og kende indholdet fx pr. skive.

   Svar
 9. Hej Jane!

  Jeg vil lige starte med at sige, at jeg er super begejstret for dine opskrifter og benytter mig af dem flere gange i ugen. Så tak for alle de fantastiske og inspirerende opskrifter! Jeg har i weekenden bagt dette lækre brød, men jeg tåler ikke rigtig mælkeprodukter og tænkte at jeg lige ville prøve en enkelt gang og se om dette kunne være anderledes når nu det var i brød. Det fungerede ikke særlig godt for mig, så jeg tænkte på om du har et godt alternativ til hytteosten eller bare en opskrift på noget groft rugbrød uden mælkeprodukter i?

  På forhånd tak og fortsat god aften til dig!

  Svar
 10. Tak for en masse fantastiske og lækre opskrifter!
  Du skriver 500 g kerner.
  Kan jeg købe en 5 korns blanding og bruge den?

  Svar
  • Nej ikke 5-korns. Den indeholder jo korn. Men du kan købe en af de færdigblandede kerneblandinger. De hedder tit “stenalderblanding” og lign. :)

   Svar
 11. Det ser lækkert ud det brød og skal da snarest prøves? Salaten/salsaen i den hvide skål, hvad består den af? Det ser også drønlækkert ud …

  Svar
 12. For mig var 30 og 40 år bare noget der skete i forbifarten. Ingen tid til reflektioner fra min side.
  Men – nu bliver jeg 50 til januar og det er noget helt andet!

  Jeg kan slet ikke se mig selv som 50-årig. For mig er det på den “forkerte” side af stregen. Et sted hvor man begynder at afvikle i stedet for at udvikle.
  Faktisk er det ikke kun noget der foregår i mig, men noget jeg har stødt ind i et par gange i den seneste tid. Man skal agere fornuftigt i pengesager og sørge for at få afviklet gæld, for nu skal man jo snart på pension?!
  Det er i hvert tilfælde hvad vi er mødt med fra bankverdenens side, hvor jeg fil afslag på et nyt projekt jeg ønskede at tage hul på. Ikke fordi økonomien ikke var til det, men fordi det ikke var attraktivt for banken pga min alder??!!

  Det har jeg det rigtigt svært med og jeg må indrømme at der af og til popper sætninger ud af min mund, der viser at jeg måske selv tænker sådan….at nu skal der ikke ske nyt. Nu skal man konsolidere og afvikle….?!

  Jeg er ikke ret god til at blive 50, men alternativet er dog værre, så jeg ser alligevel frem til at holde en brag af en fest og fejre at jeg nu forventes at blive voksen….

  Svar
  • Ej ja, det er sådan en ærgerlig tendens. Jeg hører folk i starten af 50’erne, som er nervøse for deres fremtid på arbejdsmarkedet. Og det er jo alt, alt for tidligt! Og det samme gælder i banken, kan jeg høre. Hvor er det trist altså!

   Men god fest alligevel! min erfaring er, at festerne kun bliver sjovere med alderen. Næste dag not so much ;-)

   Svar
 13. Du har ret, årtierne kan noget forskelligt.
  Men hvor ville jeg ønske jeg havde vidst det lidt før i mit liv. Eksempelvis i de lidt kaotiske 20’ere, hvor jeg til tider virkelig ikke kunne se vejen frem! Nu ved jeg lige præcis, at 30’erne var der, hvor jeg fik sat en masse spændende ting igang med job, karriere, rejser, og 40’erne er her, hvor jeg får ro på i mit liv. Finder roen og basen inde i mig selv. Nyder bare at være “mig” og tror på, at jeg godt kan (modsat usikkerheden i 20’erne). Jeg forventer mig meget af 50’erne, men eftersom jeg kun er 41, må jeg vente lidt tålmodigt endnu :-) Men mon ikke 50’erne er der, hvor man kan nyde godt af de tiltag man gjorde i 30’erne? Det tror jeg!

  Men hvis det var mig der havde 6mdr tilbage i 30’erne, ville jeg gå igang med at planlægge min 40-års fødselsdag! Det kan man nemlig godt selvom man er introvert ;-) Jeg ville også sætte mig ned og lave en liste over hvad 30’erne havde givet mig – og det ville formentlig være en del. Det kan måske give ro til at sige “glædeligt farvel og tak” og mentalt være klar til 40’erne.

  Om ikke andet, så glædelig 39,5-års-dag :-)

  Mange hilsner
  Rikke

  Svar
 14. Jane 40 er bare et tal. Glæd dig til at blive 40, du har har da opnået så meget. Skøn familie, sagt farvel til stresset job og goddag til et hverdagsliv du rigtig gerne vill, blog, bøger, fordrage og herlige rejser. Mere end mange ville have nået inde det der runde 40 tal. Jeg syntes det årti er så fantastisk. Der kommer en anden ro på, ungerne kan og vil så meget selv og det manglende overskud/overblik kommer lige så stille over en. Jeg har elsket mine 8 år i det årti og glæder mig nu så meget til et nyt om meget snart, for den eneste ting der ikke har været det bedste er at det går stærkt, så utrolig stærkt.
  Var på Tast-ller her i Barcelona i går og manden min lovede mig at vi ville komme tilbage på min 50 års. Ikke lchf men en af de nydelsesstunder hvor du har lært mig at tænke at nej det er ikke en synd det var et valg og sikke et herligt et, kan varmt anbefales. Tasting menu 8 retter, tre forskellige slags hjemmebagt brød med dertil hørende smør i forskellige smags varianter. Dertil et glas pink cava, hvid og rødvin og afslutningsvis cortado.. Stedet var ikke synligt udefra men nærmest som et privat hjem der max kunne have 15 gæstern alt sammenalt fuldstændig fantastisk en stor oplevelse.
  Jeg bliver lidt i Barcelona endnu, faktisk tilmed tirsdag og som du kan se er du lidt med ?

  Svar
  • Jamen misforstå mig ikke, jeg glæder mig vildt meget! Alligevel sætter det tanker i gang at forlade et årti og gå ind i et nyt. De kan noget forskelligt, tænker jeg, og især det med at børnene er blevet store og man har genvundet en del af friheden, mærker jeg meget herhjemme også.

   Nyd nu Barcelona! Eller, det lyder det ret meget til at du gør allerede :)

   Svar