Jeg er helt overvældet over alle de positive tilkendegivelser, jeg har fået på artiklen i Sydsvenskan. Tak for det. Alligevel må jeg indrømme, at jeg blev lidt rød i kinderne, da jeg endelig fik fat i den trykte avis og fandt mit navn og ansigt på forsiden. Og et stort halvsides billede inde i avisen, hvor jeg med et misfornøjet udtryk vurderer en pakke smør. Hmm…
Mange af jer har linket til artiklen, selv Kostdoktorn, Sveriges største sundhedsblog, har sendt sine læsere videre til den. Det er stort, synes jeg.
Men selv på en turbulent dag skal der aftensmad på bordet, og her i huset blev der serveret en lækker elggryde med smørstegte kantareller og rodfrugtchips. Ret så svenskinspireret. Elgkød findes ikke just i danske supermarkeder, og jeg er derfor glad for de leverancer, vi får fra Middagsfred med svenske råvarer. Det kan nemt erstattes af enten kylling eller oksekød.
Ingredienser
- 500 g elgkød eller oksekød
- 100 g løg
- 1 fed hvidløg
- 1 dl bouillon
- 2 spsk koncentreret tomatpuré
- 2 dl rødvin
- 1,5 dl fløde
- Smør til stegning
Sådan gør du
- Steg elgkødet i smør og hæld det herefter over i en skål og stil det til side.
- Steg de hakkede løg og hvidløg i smør og hæld elgkødet oveni, når løgene er blevet bløde og klare.
- Hæld bouillon og rødvin i og lad retten simre i 20 min.
- Lige før servering hældes fløden i, og retten får et hurtigt opkog.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Kantarellerne var lynstegt i smør kort før servering. Vældigt populært både hos voksne og børn.
Det samme var rodfrugtchipsene. De var lavet af 1 pastinak og 5 jordskokker, som var skåret i tynde skiver og vendt i lidt olie og drysset med lidt urtesalt. En halv times tid fik de vist i ovnen ved 225 grader. Herligt!
Hej. Jeg har ledt efter opskrift på elgkød. Har et stykke på 1500 gram, det er et stykke uden ben, står der (fået af svensk familie). Når du i din opskrift på saftig elggryde skriver “Steg elgkødet i smør “, mener du så, at den blot skal brunes. Er det virkelig nok med kun ca. 20 min. simren efterfølgende?
Mange hilsener
Grethe
Elsker elgkjøtt :-D Jordskokk chipsene skal jeg lage!!!! Takk for tips og ha en super lørdag :-D