Saftig elggryde med kantareller og rodfrugtchips


Jeg er helt overvældet over alle de positive tilkendegivelser, jeg har fået på artiklen i Sydsvenskan. Tak for det. Alligevel må jeg indrømme, at jeg blev lidt rød i kinderne, da jeg endelig fik fat i den trykte avis og fandt mit navn og ansigt på forsiden. Og et stort halvsides billede inde i avisen, hvor jeg med et misfornøjet udtryk vurderer en pakke smør. Hmm…  

Mange af jer har linket til artiklen, selv Kostdoktorn, Sveriges største sundhedsblog, har sendt sine læsere videre til den. Det er stort, synes jeg.

Men selv på en turbulent dag skal der aftensmad på bordet, og her i huset blev der serveret en lækker elggryde med smørstegte kantareller og rodfrugtchips. Ret så svenskinspireret. Elgkød findes ikke just i danske supermarkeder, og jeg er derfor glad for de leverancer, vi får fra Middagsfred med svenske råvarer. Det kan nemt erstattes af enten kylling eller oksekød.

Saftig elggryde

Føj til favoritter Udskriv Pin
4
|
30 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

 • Steg elgkødet i smør og hæld det herefter over i en skål og stil det til side.
 • Steg de hakkede løg og hvidløg i smør og hæld elgkødet oveni, når løgene er blevet bløde og klare.
 • Hæld bouillon og rødvin i og lad retten simre i 20 min.
 • Lige før servering hældes fløden i, og retten får et hurtigt opkog.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Kantarellerne var lynstegt i smør kort før servering. Vældigt populært både hos voksne og børn.

Det samme var rodfrugtchipsene. De var lavet af 1 pastinak og 5 jordskokker, som var skåret i tynde skiver og vendt i lidt olie og drysset med lidt urtesalt. En halv times tid fik de vist i ovnen ved 225 grader. Herligt!

Lad mig gøre dit sunde liv ENDNU nemmere!

Med MadbandittenPLUS får du:

 • energiberegninger på alle mine 1.900 opskrifter
 • din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter
 • adgang til værktøj, hvor du kan lave egne madplaner og få indkøbsliste
 • færdige madplaner, jeg laver
 • velkomst e-bog Den Store Keto-guide (værdi 149,-)
 • adgang til at læse eksklusive sundhedsartikler og guides
 • adgang til at lytte til min podcast

OG jeg fjerner alle reklamer fra siden🥳

Det koster 1 krone om dagen – men du kan prøve det GRATIS i 7 dage først.

>> MadbandittenPLUS <<

Kom med ombord og lad mig hjælpe dig. Det har aldrig været nemmere at spise sundt.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

2 kommentarer til “Saftig elggryde med kantareller og rodfrugtchips”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Hej. Jeg har ledt efter opskrift på elgkød. Har et stykke på 1500 gram, det er et stykke uden ben, står der (fået af svensk familie). Når du i din opskrift på saftig elggryde skriver “Steg elgkødet i smør “, mener du så, at den blot skal brunes. Er det virkelig nok med kun ca. 20 min. simren efterfølgende?
  Mange hilsener
  Grethe

  Svar