+ Guide: Sådan tæller du kulhydrater


Hvordan tæller man kulhydrater på Keto, har du måske tænkt. For mange er det at tælle kulhydrater en ny ting, og det kan virke forvirrende i starten. Men at have styr på kulhydratindtaget er det absolut vigtigste på Keto, så lad os kigge på, hvordan du tæller dine kulhydrater og navigerer udenom de største begynderfælder.

Tjek kulhydratindhold på næringsdeklarationer

Er du helt ny til Low Carb og Keto, er det en død-god idé lige at sætte 15-20 minutter af, næste gang du er i supermarkedet. Brug dem til at gå rundt og læse på næringsdeklarationer på alle mulige forskellige madvarer. Det vil give dig en fornemmelse af, i hvilke madvarer, der er mange kulhydrater, i hvilke der kan have varierende kulhydratindhold og hvilke, der er få kulhydrater i.

En god tommelfingerregel er, at en madvare kun bør indeholde max 5 g kulhydrat pr. 100 g for at være egnet på Low Carb og Keto. Men det er kun en tommelfingerregel og det bringer dig desværre ikke helt i mål med Keto, hvor du max skal spise 20 g kulhydrat om dagen.

Kun for medlemmer - Bliv madbanditten PLUS medlem
Kun for medlemmer - Bliv madbanditten PLUS medlem

Log ind her:

Mangler du inspiration til morgenmad og frokost?

… og har du en airfryer? Så er min nye e-bog lige noget for dig. Her får du 30 nye Keto-opskrifter på morgenmad og frokost, du kan lave i din airfryer. Nemt, hurtigt, lækkert og sundt.

Du sparer 20% lige her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere