En tynd stribe reduceret balsamico glace over grillede grøntsager eller over en god tomat-mozzarella-salat giver virkelig prikken over i’et. Og det er jo så nemt at lave selv. Har du prøvet?
Ingredienser
- 2 dl rød balsamico
Sådan gør du
- Hæld balsamico eddike i en kasserolle. Brug cirka dobbelt mængde af den mængde, du gerne vil ende med til sidst.
- Lad den koge op, skru ned for varmen og lad småsimre i ca. 8-10 minutter eller indtil den er reduceret godt ind.
- Hæld på skoldet glas og lad den køle ned i køleskab. Nu skulle du gerne have en tyk karamelagtig masse, som du kan bruge til at lave dekorative streger på dine grøntsager – og som smager for vildt lækkert!
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Hvad er balsamicoglace?
Balsamico glace er jo bare balsamico-eddike, der er kogt ind til en tyk, næsten karamel-agtig masse. Karamel-agtig, fordi det jo nærmest er karamel. Balsamico eddike består jo i forvejen af indkogt vindruesaft, og når vi laver glace, koger vi den så yderligere ind. Low carb er den derfor heller ikke, og jeg var derfor også i tvivl, om jeg ville bringe opskriften her på bloggen, men nu får I den altså alligevel.
Vil du hellere have et kulhydratfattigt dryp til din tomat-mozzarellasalat, anbefaler jeg en god pesto eller en god olivenolie.
Hvis du følger med på min Snap-story (janefaerber), ved du, at den stille og rolige grillmiddag, jeg skal lave til venner på lørdag, pludselig er blevet til et middagsselskab med 19 mennesker. At lave mad til 19 er alligevel en del.
At lave ting som balsamicoglace på forhånd, gør det nemt og hurtigt at lave lækre salater.
Hvor længe kan det holde sig?
Nærmest forevigt tror jeg næsten..
Glace blev alt for stiv, og ubrugeligt, hvad gør jeg for at få den blød igen
Godt spørgsmål, gad vide om du lune den op og fortynde den med balsamico, der ikke er kogt ind? Og ellers ville jeg bare i næste forsøg koge den mindre ind.
Den kan ikke laves tyk og karamelagtig uden at man tilsætter brun farin
Sikke noget sludder😅 Det kan den da sagtens. Du indkoger den jo så det naturlige sukkerindhold koncentreres.
Hejsa. Jeg kan ikke lide balsamico, kan jeg bruge æbleeddike i stedet for? Med venlig hilsen Birthe
Det vil jeg tro, du sagtens kan men jeg ved ikke lige hvordan det bliver. Som en slags æblesirup med lidt ekstra syre..? Måske lækkert nok men jo helt sikkert anderledes.
Okay, tak for svar, det kan være jeg prøver
Åh, ok. Tak for svaret. God dag :-)
Den skal bestemt prøves, ser spændende ud. Kunne godt tænke mig at blive lidt klogere på det, så jeg tillader mig at spørge: Hvorfor er balsamico og denne glace ikke low carb? :-)
Balsamico er indkogt druesaft (dvs. en form for sukker) og glacen er jo yderligere kogt ind til næsten karamel. Jeg bruger nu begge alligevel. Mængderne er jo relativt små :)
Jeg er glad for du bragte det! Jeg føler virkelig balsamico glace er prikken over i’et på min tomat og mozzarella salat, og nu kan jeg lave den selv :)
Uhmmm spændende. Syntes du ska poste alt det du vil, vi kan jo sagtens sorterer især når du også lige skriver ikke strikt, så er det jo bare at vælge.
Alt sådan noget ekstra snask er bare mums og luxus. Lavede lige rød peberfrugt dip fra din bog mæt og slank, det var guf. Delte med en kollega der havde givet mig lækre grøntsager fra hendes kolonihave. Hende og hendes meget konservative mand, elskede den også. Lidt sjovt for hun siger han er en sovs og kartoffel mand, men men mange af mine smagsprøver fra dine bøger er gået rent ind. Det er da herligt ???
Ja helt enig, men det er også fint lige at nævne det, synes jeg. Ikke alle er lige begejstrede for at sortere selv :)
Og hvor fedt at grøntsagsalternativerne vækker begejstring :)