Sådan laver du balsamico-glace


En tynd stribe reduceret balsamico glace over grillede grøntsager eller over en god tomat-mozzarella-salat giver virkelig prikken over i’et. Og det er jo så nemt at lave selv. Har du prøvet?

Sådan laver du din egen balsamico glace. Nemt trick, der helt sikkert vil imponere dine gæster. Se opskriften her:

Sådan laver du balsamico-glace

Føj til favoritter Udskriv Pin
1 dl
|
20 min

Ingredienser

Sådan gør du

  • Hæld balsamico eddike i en kasserolle. Brug cirka dobbelt mængde af den mængde, du gerne vil ende med til sidst.
  • Lad den koge op, skru ned for varmen og lad småsimre i ca. 8-10 minutter eller indtil den er reduceret godt ind.
  • Hæld på skoldet glas og lad den køle ned i køleskab. Nu skulle du gerne have en tyk karamelagtig masse, som du kan bruge til at lave dekorative streger på dine grøntsager – og som smager for vildt lækkert!

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Hvad er balsamicoglace?

Balsamico glace er jo bare balsamico-eddike, der er kogt ind til en tyk, næsten karamel-agtig masse. Karamel-agtig, fordi det jo nærmest er karamel. Balsamico eddike består jo i forvejen af indkogt vindruesaft, og når vi laver glace, koger vi den så yderligere ind. Low carb er den derfor heller ikke, og jeg var derfor også i tvivl, om jeg ville bringe opskriften her på bloggen, men nu får I den altså alligevel.

Vil du hellere have et kulhydratfattigt dryp til din tomat-mozzarellasalat, anbefaler jeg en god pesto eller en god olivenolie.

Hvis du følger med på min Snap-story (janefaerber), ved du, at den stille og rolige grillmiddag, jeg skal lave til venner på lørdag, pludselig er blevet til et middagsselskab med 19 mennesker. At lave mad til 19 er alligevel en del.

At lave ting som balsamicoglace på forhånd, gør det nemt og hurtigt at lave lækre salater.

Sådan laver du din egen balsamico glace. Nemt trick, der helt sikkert vil imponere dine gæster. Se opskriften her:

Står der Keto og vægttab på dit 2023?

Keto har den unikke egenskab, at det nedsætter din appetit, hvilket giver mulighed for at gå ned i vægt uden sulten som den konstante og klæbrige makker.

Men det er ikke helt uden betydning, hvordan du griber Keto an. Lad Keto kostplanen guide dig eller overvej, om du ikke skal tage 6 uger med mig som din guide på mit Keto kursus. Kurset starter på mandag.

Vil du have mere ud af Madbanditten?

Se alle de fordele du kan få for bare 1 krone om dagen!

>> MadbandittenPLUS <<

 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

9 kommentarer til “Sådan laver du balsamico-glace”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Den skal bestemt prøves, ser spændende ud. Kunne godt tænke mig at blive lidt klogere på det, så jeg tillader mig at spørge: Hvorfor er balsamico og denne glace ikke low carb? :-)

    Svar
    • Balsamico er indkogt druesaft (dvs. en form for sukker) og glacen er jo yderligere kogt ind til næsten karamel. Jeg bruger nu begge alligevel. Mængderne er jo relativt små :)

      Svar
  2. Jeg er glad for du bragte det! Jeg føler virkelig balsamico glace er prikken over i’et på min tomat og mozzarella salat, og nu kan jeg lave den selv :)

    Svar
  3. Uhmmm spændende. Syntes du ska poste alt det du vil, vi kan jo sagtens sorterer især når du også lige skriver ikke strikt, så er det jo bare at vælge.
    Alt sådan noget ekstra snask er bare mums og luxus. Lavede lige rød peberfrugt dip fra din bog mæt og slank, det var guf. Delte med en kollega der havde givet mig lækre grøntsager fra hendes kolonihave. Hende og hendes meget konservative mand, elskede den også. Lidt sjovt for hun siger han er en sovs og kartoffel mand, men men mange af mine smagsprøver fra dine bøger er gået rent ind. Det er da herligt ???

    Svar
    • Ja helt enig, men det er også fint lige at nævne det, synes jeg. Ikke alle er lige begejstrede for at sortere selv :)

      Og hvor fedt at grøntsagsalternativerne vækker begejstring :)

      Svar