Sådan laver du balsamico-glace


En tynd stribe reduceret balsamico glace over grillede grøntsager eller over en god tomat-mozzarella-salat giver virkelig prikken over i’et. Og det er jo så nemt at lave selv. Har du prøvet?

Sådan laver du din egen balsamico glace. Nemt trick, der helt sikkert vil imponere dine gæster. Se opskriften her:

Sådan laver du balsamico-glace

3 fra 2 stemmer
Føj til favoritter Udskriv Pin
1 dl
|
20 minutter

Ingredienser

  • 2 dl rød balsamico

Sådan gør du

  • Hæld balsamico eddike i en kasserolle. Brug cirka dobbelt mængde af den mængde, du gerne vil ende med til sidst.
  • Lad den koge op, skru ned for varmen og lad småsimre i ca. 8-10 minutter eller indtil den er reduceret godt ind.
  • Hæld på skoldet glas og lad den køle ned i køleskab. Nu skulle du gerne have en tyk karamelagtig masse, som du kan bruge til at lave dekorative streger på dine grøntsager – og som smager for vildt lækkert!

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Hvad er balsamicoglace?

Balsamico glace er jo bare balsamico-eddike, der er kogt ind til en tyk, næsten karamel-agtig masse. Karamel-agtig, fordi det jo nærmest er karamel. Balsamico eddike består jo i forvejen af indkogt vindruesaft, og når vi laver glace, koger vi den så yderligere ind. Low carb er den derfor heller ikke, og jeg var derfor også i tvivl, om jeg ville bringe opskriften her på bloggen, men nu får I den altså alligevel.

Vil du hellere have et kulhydratfattigt dryp til din tomat-mozzarellasalat, anbefaler jeg en god pesto eller en god olivenolie.

Hvis du følger med på min Snap-story (janefaerber), ved du, at den stille og rolige grillmiddag, jeg skal lave til venner på lørdag, pludselig er blevet til et middagsselskab med 19 mennesker. At lave mad til 19 er alligevel en del.

At lave ting som balsamicoglace på forhånd, gør det nemt og hurtigt at lave lækre salater.

Sådan laver du din egen balsamico glace. Nemt trick, der helt sikkert vil imponere dine gæster. Se opskriften her:

Er du klar til (Low Carb) jul?

Indrømmet, min jul er ikke 100% Low Carb. Men den er ret Low Carb. Jeg har enkelte ting, jeg ikke vil gå på kompromis med og så spiser jeg Low Carb julemad og -godter for resten. Det gode ved den model er, at jeg slipper for at december bliver én lang sukkerfest, hvor jeg hele tiden har en sukkerdjævel siddende på skulderen. Det er så udmattende!!

Har du brug for Low Carb juleopskrifter på både al den traditionelle julemad og på de lækre julegodter, kan du lade Madbandittens Juleopskrifter hjælpe dig🌲

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

15 kommentarer til “Sådan laver du balsamico-glace”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




    • Godt spørgsmål, gad vide om du lune den op og fortynde den med balsamico, der ikke er kogt ind? Og ellers ville jeg bare i næste forsøg koge den mindre ind.

      Svar
    • Sikke noget sludder😅 Det kan den da sagtens. Du indkoger den jo så det naturlige sukkerindhold koncentreres.

      Svar
  1. Den skal bestemt prøves, ser spændende ud. Kunne godt tænke mig at blive lidt klogere på det, så jeg tillader mig at spørge: Hvorfor er balsamico og denne glace ikke low carb? :-)

    Svar
    • Balsamico er indkogt druesaft (dvs. en form for sukker) og glacen er jo yderligere kogt ind til næsten karamel. Jeg bruger nu begge alligevel. Mængderne er jo relativt små :)

      Svar
  2. Jeg er glad for du bragte det! Jeg føler virkelig balsamico glace er prikken over i’et på min tomat og mozzarella salat, og nu kan jeg lave den selv :)

    Svar
  3. Uhmmm spændende. Syntes du ska poste alt det du vil, vi kan jo sagtens sorterer især når du også lige skriver ikke strikt, så er det jo bare at vælge.
    Alt sådan noget ekstra snask er bare mums og luxus. Lavede lige rød peberfrugt dip fra din bog mæt og slank, det var guf. Delte med en kollega der havde givet mig lækre grøntsager fra hendes kolonihave. Hende og hendes meget konservative mand, elskede den også. Lidt sjovt for hun siger han er en sovs og kartoffel mand, men men mange af mine smagsprøver fra dine bøger er gået rent ind. Det er da herligt ???

    Svar
    • Ja helt enig, men det er også fint lige at nævne det, synes jeg. Ikke alle er lige begejstrede for at sortere selv :)

      Og hvor fedt at grøntsagsalternativerne vækker begejstring :)

      Svar