Røget helt af Keto-sporet. Sådan kommer du tilbage.


I dag kunne jeg godt tænke mig at skrive om de svære perioder. Du ved, de perioder, hvor ingenting fungerer, og hvor det føles, som om det hele sejler. Hvad gør man i de perioder? Og hvordan kommer man om på den anden side af dem?

Ingen har styr på alting hele tiden!

Jeg har længe haft lyst til at skrive dette, for det kommer så nemt til at lyde, som om alle andre bare har 100% styr på alting hele tiden, og så er det dødirriterende at være den, der lige er i en periode, hvor hver dag føles som en kamp, og der bare ikke er noget, der spiller.

Så lad mig starte med at sige, at de perioder er helt normale. Jeg har dem også, og de irriterer også mig grænseløst. For mig betyder de en (uvelkommen) tilbagevenden af alt fra maveproblemer til sukkertrang til øget appetit og en konstant trang til ‘noget’. 

At vide, hvad der skal til for at løse et problem og at rent faktisk udføre opgaven, er som bekendt to forskellige ting.

Mit bedste redskab og der, hvor jeg starter, er ved helt enkelt at acceptere tingenes tilstand. Okay, så er det sådan her nu. Det er skideirriterende, men det vil ikke vare ved. 

Sådan lyder min indre dialog

Min næste overvejelse går på, om jeg har mest brug for at give mig selv lidt line, eller om jeg har brug for at klemme ballerne sammen og rent ud sagt tage mig sammen.

Her spiller omstændighederne ind. Er jeg bare blevet doven, og er det mit ‘carb creep‘ , så er tiden inde til at stramme ind. Her rydder jeg op i mine dårlige undskyldninger og luger ud i alle de unødvendige ting, der har fået sneget sig ind. Tilbage til det, jeg ved virker. Kød, grøntsager, fedt.

Men det kan også være, jeg er inde i en rædsom periode med alt for meget travlhed eller dumme, private omstændigheder, og hvor jeg faktisk allerede kæmper for at holde mig selv oven vande. Her er løsningen sjældent at påføre mig selv mere pres men snarere at acceptere situationen og fokusere på at komme igennem perioden bedst muligt.

Her benytter jeg mig af gråzonerne. Mine gråzoner er de ting, som jeg ved ikke fungerer optimalt, men som stadig er bedre end at spise chokolade dagen lang. For mig kunne det fx være frugt, yoghurt, brøderstatninger, flere måltider eller hvad jeg nu lige føler for.

Derfor er denne snak vigtig

Denne snak er vigtig, fordi mange har et indtryk af, at deres indsats kun gælder, hvis de kan gøre det 100%. Måske helst 110%. Og når de så mislykkes med 110%, falder de hele vejen ned på 20% i stedet for at lande komfortabelt på 70%. Og det er simpelthen så dumt – og unødvendigt. 

For som vi har talt om mange gange, er det langt mere effektivt at have en ‘nogenlunde god livsstil’ året rundt end at have en perfekt og snorlige livsstil i korte perioder efterfulgt af perioder, hvor der hældes alt muligt skrammel indenbords.

‘Godt nok’ trumfer perfektion – altid.

Hvad har jeg brug for lige nu?

Dette spørgsmål har jeg stor glæde af at bruge selv.

Hvis jeg først begynder dialogen med min misbrugshjerne, om jeg skal spise den chokolade eller ej, så taber jeg som regel. For misbrugshjernen er snedig og den ved præcis, hvad den skal sige for at vinde.

Men når jeg i stedet stiller spørgsmålet: Hvad har jeg brug for lige nu? Så får jeg tit nogle helt andre svar.

Måske har jeg brug for en halv time på sofaen, et varmt bad, en gåtur, at høre høj musik eller noget femte. Nogle gange er svaret chokolade. Men ofte er det faktisk ikke.

Varigt vægttab går langt ud over kalorier, kulhydrat, protein og fedt

Varigt vægttab handler ikke om at have de rette opskrifter eller den rette kostplan, selvom det er der, de fleste lægger deres fokus. Begge dele kan sagtens støtte i processen, men det er tankerne og mestringsstrategierne, der skal omprogrammeres, før ændringen bliver varig. 

Det er, derfor mit Kickstart-kursus handler om uendeligt meget mere end om kalorier, kulhydrat, protein og fedt.

Vi starter med at få det med maden på plads, for det er en forudsætning for at kunne arbejde med de andre ting. Men vi skal bygge det ben på, der handler om tanker, vaner og mindset. For det er i sidste ende der, hvor det endelige slag skal stå.

Jeg vil uden at lyde for dramatisk, bare sige tusind tak . Jeg købte dit forløb, Kickstart og det er da det allerbedste, jeg nogensinde har gjort for mig selv. Jeg fik at vide af min læge, at jeg var tæt på, at udvikle diabetes 2  pga min livsstil. Jeg drak mange pepsi Max, og spiste meget slik, rørte mig ikke. Jeg har prøvet 5:2 faste, dukan diæten, sense og alle andre slankekure, men hver gang faldt jeg tilbage, fordi de ikke nævnte livsstilsændringer, som du gør.

Mit forhøjede blodsukker er faldet , mit forhøjede blodtryk er faldet, jeg spiser ikke søde sager mere, jeg har simpelt hen ikke lyst. Jeg kan ikke lide smagen mere. Jeg har for det meste masser af energi.  Jeg startede på 78 kg og er nu på 65 kilo. Jeg vil bare sige tak, det du gør har ihvertfald, om ikke reddet mit liv, så reddet mig fra meget sygdom. Så tusind tak Jane.

Livsstil, vægttab og ro i tankerne

Det er aldrig for sent at erkende, at det spor, man er på, er uholdbart eller fører i en uønsket retning.

Med en livsstilsændring til Low Carb/Keto vil du på ganske kort tid opleve en helt ny følelse af mæthed, tilfredshed og en ro i tankerne, som ALLE beskriver, men som er svær at forklare for dem, der ikke har prøvet det selv.

Det er en følelse af at være sluppet ud af et sukker/madfængsel, en frihedsfølelse og en optimisme om, at det her er en farbar vej, der kan føre hele vejen til målet. 

At man så samtidig spiser mere velsmagende mad, end man har gjort hele sit liv, er jo kun en ekstra bonus ;-)

Det lyder fantastisk – det vil jeg have >>

Gennemtestet og effektiv metode

Og bare lige for at præcisere: 

Mit kursus er ikke en ekstrem kur. Det er en gennemtestet og helhedsorienteret metode til at hjælpe dig til at træffe anderledes og bedre valg, med udgangspunkt i dig og dit liv. Det skal fungere i dit liv. Ellers kan det være ligemeget.

Madmæssigt arbejder vi med kulhydratrestriktion, men vi gør det på en sikker, effektiv og vidensbaseret måde og uden de skøre tiltag, du kan læse om på nettet. Og det virker bedre end noget andet, du har prøvet før.

Og du er holdt i hånden hele vejen igennem den første tid, hvor der er flest ting, der skal falde på plads. 

Rent praktisk får du:

 • en morgenmail hver dag i 6 uger med dagens lektion i både tekst og lyd (ca. 10 minutter)
 • en madliste med røde-gule-grønne madvarer, du kan printe ud og hænge op på køleskabet
 • en måltidsplanlægger, der lærer dig at sammensætte egne måltider ud fra gennemtestede principper
 • mere end 100 opskrifter med angivelse af kalorie, kulhydrat, protein og fedt
 • redskaber til at lave din egen kostplan med udgangspunkt i det mad, du kan lide at spise
 • en fast kostplan, jeg har lavet, hvis du har brug for konkret hjælp til at komme godt i gang

Men det allervigtigste, du får, er viden om, hvordan din krop fungerer og redskaber til, hvordan du lykkes med vægttab, uden at dit liv skal være en daglig styrkekamp mod sult og sukkertrang. 

Smugkig indenfor på kursets lukkede medlemsside her >>

Bliv klogere på Low Carb og Keto i din sommerferie☀️

Lyt blandt andet til emner som: strategier til vægttab, hvordan du griber vægttab an efter 40, fordele og ulemper ved faste, cravings og sukkerafhængighed, mentale redskaber til motivation og fastholdelse og hvordan du kommer tilbage på sporet efter en periode med for meget af det gode.

Lige nu kan du lytte til hele mit podcast arkiv for bare 49,-

Prøv MadbandittenPLUS her >>

I gang med Keto på en nem og fleksibel måde?

Med min nye Keto kostplan ‘den fleksible’ vælger du frit tre retter pr. dag fra planen og uanset hvilke du vælger, får du den rette mængde kulhydrat, protein og fedt for at gå ned i vægt.

Prøv kostplanen her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

22 kommentarer til “Røget helt af Keto-sporet. Sådan kommer du tilbage.”

 1. Jeg oplever, at jeg har meget længere vej tilbage på sporet end min mand … det er godt gammeldags træls (faktisk er det jo snyd!)
  Efter en kalkuleret tur ud af ketose (f.eks. i forbindelse med en rund fødselsdag eller lign) så er min mand tilbage i fuld ketose efter et par dage og jeg bruger en uge …
  Kan hans højere træningsmængde have noget med det at gøre? Han træner til Marathon og jeg løber bare et par ture på 5-10 km 2-3 gange om ugen … eller er han bare heldigere lige der end jeg er?

  Svar
  • Ja træning øger den metaboliske fleksibilitet, hvilket betyder, at kroppen nemmere veksler mellem brændstoftyperne.

   Men jeg er lidt nysgerrig her… Hvorfor det der ’tilbage i ketose’? Det er jo helt ligegyldigt for det, du gerne vil opnå (medmindre du har epilepsi og bruger ketose terapeutisk men det læser jeg ikke lige ud af din kommentar) Spiser du max 20 g kulhydrat pr. dag, er du PR DEFINITION tilbage og alt er godt og du kan være glad og tilfreds.

   Mit gæt er, at du vil opleve bedre resultat og langt større tilfredsstillelse med din livsstil ved at fokusere på de vigtige ting og lade det uvæsentlige passere.

   læs evt. dette indspark: Måling for ketose

   Svar
   • Tilbage i ketose, hvor jeg ikke har cravings og er konstant sulten – det er følelsen af at min krop fungerer bedre – målingen er ligemeget :)
    Men som sagt så ved jeg at en tur ud af ketose træner min viljestyrke den næste uges tid – og det er en kalkuleret og bevidst handling når jeg gør det – jeg er endnu ikke faldet i uden det har været et bevidst valg – og det har ikke været svært (på den måde, at det netop har været til fødselsdage og den slags. Det har ikke været en tilfældig marsbar en eftermiddag ude at handle eller kage på jobbet)

    Svar
    • Ah ja, makes sense. I virkeligheden er det en god øvelse, for det er jo lige netop evnen til at komme hurtigt tilbage på sporet, der gør, at man får resultaterne på den lange bane💪🏼

     Svar
 2. Når man så har sådan en periode – hvad tænker du så om Sukrin Fiberbrød? Kan det gå an i en snæver vending? For mig er det altid lysten til brød, der sender mig i knæ i de der off perioder. Men prøver at lade være med at gøre alt for meget skade…

  Svar
  • Jeg ville helt sikkert synes at det var et bedre alternativ end at spise almindeligt brød. Jeg savner ikke brød, men har wannabe rugbrødet i fryseren og det er netop i disse perioder, jeg bruger det. Det er nemt bare at riste en skive, dænge den til med pålæg og komme videre i dagen.

   Svar
 3. Det som har hjulpet mig at tage fokus fra kostplan og regler “hele tiden”, er at gennem de daglige vejninger se et mønster over længere tid og så sætte mit vægtmål ned så jeg er tilfreds med at det går lidt langsommere med vægttabet. Overraskende nok “synder” jeg ikke ret tit og er mere afslappet og mine valg er meget mere præget af at mærke meget mere efter “har jeg virkelig lyst til det” ?

  Svar
 4. Og det er så her, jeg er i dag…
  Jeg punkterede på det ene dæk, som man siger men i stedet for at lappe det og komme videre; har jeg ikke bare stukket en kniv i de andre 3 – næh jeg kører full blown Thelma & Louise ud over skrænten. Hvis du har en kategori, der hedder 110 eller 3%, så er jeg 3 og alene på grund af den halve pose flæskesvær, jeg inhalerede mens de halvlange sloges inde i stuen 🤯🥴😳

  Svar
  • Jeg har det på samme måde og ihhh hvor det irriterer mig, hvorfor lader jeg min misbrugshjerne få styringen når det er weekend? I sær hvis jeg skal være social, så kan jeg slet ikke styre det selv. Konsekvens, jeg har ondt i maven om søndagen, dårlig samvittighed og lover aldrig at gøre det igen. Men det sker alligevel næste fredag 😥🤯
   Jeg ønsker mig en sponsor, som kan hjælpe mig også i weekender 🙈

   Svar
   • Kan det måske hjælpe at planlægge det ind i din uge? Simpelthen planlægge hvad det er du vil spise/drikke den fredag, så du kan glæde dig til det i stedet for at ende med et kontroltab? Måske er det en måde at få vendt tankerne om til at det her faktisk er noget, du selv styrer.

    Svar
    • Ja, det tænker jeg godt det kunne, jeg skal bare blive bedre til det, for jeg prøver allerede, men jeg har heller ikke andre end mig selv at drøfte det med, så jeg taber ofte…

     Svar
 5. Hej Jane,
  Jeg købte dit kickstart kursus midt i januar som hjælp til at komme back on track. Jeg havde brug for at få de sunde vaner ind under huden igen. Egentlig ikke pga. behov for vægttab men vægtvedligehold og den gode energi jeg oplever, når jeg spiser LCHF eller KETO. Jeg har virkelig svært ved at modstå kulhydrater (læs kage, is, brød) hvis jeg først er begyndt at slække. Det er alt eller intet for mig. Nå, men der skete så det at jeg simpelthen ikke kunne gennemføre kurset fordi jeg fik corona og blev ret syg tre uger inde i forløbet. Nu vil jeg høre om man kan få genstartet kurset. Ved godt man kan tilgå alle lydfilerne – men det vil være en stor hjælp med de daglige mails.
  Mange hilsner og tak for din måde at formidle på og dine gode opskrifter 😊
  Vera

  Svar
  • Hej Vera
   Helt sikkert – du kan både tilgå det hele inde på Kikcstartsiden og vi kan også starte mails op igen så du kan få en frisk start. Hvad end du foretrækker. For mails skal du lige skrive til support@madbanditten.dk Så sætter de det i gang for dig❤️

   Svar
 6. Hej Jane 🙂
  Jeg har fulgt med i mange år og har forsøgt LCHF/keto af flere omgange – jeg har endda været med på dit “gamle” kick-start forløb 😉
  Du rammer 100% med dit blogindlæg her – for jeg er meget sort/hvid og så kan alt jo være “lige meget” 🙄
  Jeg startede i tirsdags med, at spise efter LCHF principperne igen – jeg skriver ikke keto, da jeg kommer over de 30 gr kulhydrater, men ikke over de 50 gr😉
  Jeg har længe overvejet, at deltage i dit nye kick-start forløb – tænker du, at der er noget, at hente fremfor det tidligere forløb? Der er så vidt jeg kan se en del som er gentagelser 😊
  Tusind tak for både din blog, opskrifter og nyhedsmail ❤️
  Mvh Diana

  Svar
  • Hej Diana
   Så dejligt for dig at være på vej tilbage❤️

   Og ja, jeg synes, der er MASSER at hente i det ‘nye’ Kickstart fremfor det gamle. Jeg synes faktisk slet ikke de to kan sammenlignes. Kickstart 2.0 er væsentligt udbygget, både i den viden, du får i de daglige lektioner og i hele tanke-vane-mindset-delen. Det gamle forløb skrabede jo kun i overfladen og var mest egnet til at få folk til at følge en plan i fire uger. Det her er langt mere helhedsorienteret og med langt mere fokus på egenansvar. Vi har haft mange af de gamle deltagere på og de synes, de får super meget ud af det. Så jeg er slet ikke nervøs for at anbefale -både til folk, der har været på det gamle Kickstart og også til folk, der på egen hånd har masser af erfaring med Low Carb/Keto :)

   Svar