Rucolasalat med gulerod, fersken og appelsinvinaigrette var en lidt spontan hvad-jeg-lige-har-i-mit-køleskabsopskrift. Gulerødderne er bagt møre og søde og netop det søde går rigtig godt sammen med det lidt mere bitre rucola og syren fra appelsinvinaigretten.
Sammensætning af salat
Mange tænker stadig på en salatblanding af iceberg, agurk, rød peberfrugt, majs og gulerødder, når ordet salat nævnes. Og det er ærgerligt, for der findes virkelig mange lækre og mere spændende salater.
Ofte er det ikke ret mange elementer der behøves for at sammensætte en salat, der smager skønt. Som denne her rucolasalat med gulerod og fersken, hvor det er de tre primære elementer. Og så naturligvis en god vinaigrette.
Hvis man tænker lidt i grundsmage, kan man også hurtigt sjusse sig lidt frem til en velsmagende salat. Det ser du her i opskriften, hvor der både er det bitre fra rucola, sødt fra gulerødder og fersken, salt fra saltmandlerne og syre fra vinaigretten. Og husk at salte din salat, man skal ikke undervurdere hvor meget salt kan fremhæve smagen i grøntsagerne.
Ingredienser
- 75 g rucola
- 400 g gulerod
- 200 g fersken
- 30 g saltede mandler
Appelsinvinaigrette
- 1 spsk olivenolie
- 1 spsk appelsinsaft
- 1 tsk grov sennep
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Skræl evt. gulerødderne og skær dem i mindre stykker. Vend gulerødderne med lidt olivenolie og kom dem i et ovnfast fad.
- Bag gulerødderne i 20 minutter, til de har fået lidt fave og er møre.
- Skyl rucola og anret det på et fad.
- Skær fersken i både og kom dem oven på rucola.
- Vend en vinaigrette af olivenolie, appelsinsaft, grov sennep, salt og peber.
- Hak saltmandlerne groft.
- Tag gulerødderne ud af ovnen, lad dem afkøle lidt og anret dem på fadet.
- Kom vinaigretten henover og drys med saltmandler inden servering.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Low Carb rucolasalat med gulerod
Denne her rucolasalat med gulerod og fersken er til dig, der spiser Low Carb. Kulhydratindholdet er simpelthen for højt til dig der spiser Keto.
Den opmærksomme læser har nok bemærket, at jeg skifter lidt mellem Low Carb og Keto henover året og sommeren er typisk en tid, hvor jeg prioritere at spise lidt flere kulhydrater, blandt andet fordi de giver plads til både lidt flere rodfrugter og frugt generelt.
Hvis du er medlem af MadbandittenPLUS kan du hurtigt lure om en opskrift egner sig til Low Carb eller Keto. Under hver opskrift finder du nemlig energiberegningen pr. person/stk./portion. Hvis du spiser Keto bør du gå efter de opskrifter, der ligger lavt i kulhydrat (gerne under 5-10 gram kulhydrat). Du kan fx starte med at orientere dig i de samlinger, jeg har lavet med netop opskrifter med max 5 g kulhydrat og opskrifter med max 10 g.
Den lyder lækker, og jeg ville formodentlig vælge den, hvis jeg stod ved buffen, men man skal ikke undervudere chrisp, hvilkt agurk, iceberg og pebrfrugt har.
En god salat med det er asparges, iceberg og agurk i mormordressing