Nakkefilet lavet på grill er bare så lækkert! Kødet er mørt og saftigt og det er lækkert at gå og dufte til det, imens det roterer på grillen.
Rôtisserie nakkefilet til lune sommeraftener
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 2 kg nakkefilet
Rub
- 2 spsk havsalt jeg brugte en røget Maldon-salt hjembragt fra Barcelona
- 1 spsk kokossukker eller anden sødning
- 1 spsk røget paprika
- 1 spsk frisk oregano
- 3 spsk kokosolie flydende
Sådan gør du
- Rør din rub sammen til en grødet masse i en lille skål. Gnub den ind i nakkefileten og lad den trække, hvis du har tid til det. Jeg gik bare straks videre.
- Stik spyddet igennem nakkefileten og lås den i begge ender.
- Sæt den på grillen på lavest mulig varme, luk låget og lad den rotere i 1,5 time. Hold evt. øje med, at temperaturen (grillens) ikke bliver for høj. Vi havde travlt med alt muligt andet og fik ikke holdt så nøje øje, så vores startede med en temperatur på ca. 150 grader og bevægede sig opad til 200-250 grader, hvorefter vi prøvede at styre den lidt ned igen.
- Når der er gået 1,5 time, kan du skrue op for den direkte varme, hvis du vil have en sprødere overflade.
- Tag kødet af, når kødets centertemperatur er ca. 70 grader (vores fik i alt ca. 2 timer) og lad den hvile 20-30 minutter. Skær den i skiver, anret på fad og server.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Nakkefilet på grill – perfekt gæstemad til mange
I går havde vi semi-spontane gæster til spisning, og vi fik virkelig bare det lækreste kød på grillen. Jeg er jo ikke den store grillmester, så jeg sørgede for klargøring af kødet og tilbehør, mens Søren havde ansvaret for grillen.
Det ansvar forvaltede han, imens han lagde tag på vores skur, hvilket betød, at han stort set ikke nærmede sig grillen i den periode, nakkefileten var på. Jo, han er rimelig tjekket og multitaskende, men det er også et udtryk for, at nakkefilet på grill kræver minimal indsats.
Og elsker vi ikke bare allesammen lækker mad, der kræver minimal indsats? Jeg gør, det er helt sikkert.
Faktisk smagte kødet her så lækkert, at jeg har spist rester til morgenmad. Og har besluttet at drøne i Irma efter endnu en nakkefilet, som vi kan lave i aften, så jeg har gode rester at gå ugen i møde med. Det er nemlig den anden ting, jeg elsker ved at tilberede store stykker kød i weekenden. Rester!
Nakkefileten her er lavet på vores gasgrill, som har en rôtisserie-indsats.
Overlækker grillmiddag med minimal anstrengelse!
det ser så lækkert ud at jeg inviterer vore børn og børnebørn til grillet nakkefilet søndag inden farsdag;-)
Det lyder hyggeligt! Og tak for reminderen om fars dag :)
Er der tale om direkte eller indirekte varme? og hvordan får du termometer til at køre med rundt?
Skal lave den i aften, så håber på hurtigt svar ;) Tak for en fed blog!
Hej Kenneth. Sorry, jeg nåede det ikke. Er i Thailand i øjeblikket :)
Til en anden gang får nakkefileten indirekte varme undtagen til sidst hvor den får en tur med direkte for overfladens skyld. Og termometret tager jeg bare ud når jeg har tjekket :)
Hej
Sådan en lækker og let opskrift er lige hvad jeg leder efter?
Har bare et enkelt spørgsmål; startede du ud med indirekte varme og sluttede med 30 min. direkte varme, eller var det lavt blus på direkte varme hele vejen igennem?
Venlig hilsen
Og så for os der ikke må grille på altanen ;)
og i øvrigt tak for din gennemarbejdede post :)