Roterende flæskesteg på grillen


At lave flæskesteg på grillen giver den lækreste og saftigste steg. Og ja, vi fortsætter i grill-genren her. For et par uger siden, da det var allervarmest, grillede vi nemlig en flæskesteg!

Flæskesteg på grillen

Roterende flæskesteg på grillen

Føj til favoritter Udskriv Pin
8
|
2 timer

Udstyr

Ingredienser

Sådan gør du

  • Gnid stegen godt med flagesalt.
  • Stik spydet i enden (på stegen – høhø) og grill den som en rotisseriekylling.
  • Husk at sætte en bakke under til at opsamle det fedt og saft, der drypper fra stegen. Det kan du bruge til en lækker sovs senere. Vi fik dog ikke sovs til denne sommeraften.
  • Vi holdt temperaturen i grillen lige omkring 200 grader. Stegen skal cirka have 1 time pr. kilo, den vejer. Sværene blev sprøde, uden at vi gjorde noget ekstra for det.
  • Vi brugte stegetermometer og tog stegen af, da temperaturen ramte 71 grader. Herefter fik den lige lov til at hvile, før vi skar den op.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Grillet saftig flæskesteg – sommermad?

Puh, flæskesteg i 30 graders varme, kan du forestille dig det?

Jeg indrømmer, at selve tanken var brutal, men HOLD. NU. OP. det smagte godt! Og jeg er normalt faktisk ikke så vild med flæskesteg. Men flæskesteg er blandt både Sørens og Silas’ livretter, så det måtte naturligvis prøves.

Og flæskesteg på grillen er altså bare lidt lækrere!

Erstat selv vi med Søren  i vejledningen overfor. Selv involverede jeg mig mere i spisningen af den. Jeg siger jer, det var den saftigste flæskesteg, jeg har spist i mit liv. Til jul griller vi sådan en igen! Tænk, så slipper man oven i købet for flæskestegs-os inde i huset. Win-win, siger jeg bare!

Vi spiste den med  syrlige sommersalat til og bønnefritter. Selvom vi havde gæster den aften, havde vi virkelig meget steg tilbage, så jeg spiste flæskesteg til morgenmad og frokost i dagevis efter, til jeg til sidst ikke magtede mere. Men det var godt, så længe det varede.

flæskesteg på grill
flæskesteg på grillen

Og nej, Vega har ikke fået briller. Hun har fundet et par gamle 3D-briller, som hun har pillet glassene ud af, og dem går hun nu rundt med og ligner en sød professormus.

Og ellers står der bare arbejde på programmet herhjemme.

I går havde jeg en rigtig god skrivedag. Sådan en dag, hvor ordene bare væltede ud af mig, og jeg blev helt høj af at se bogens røde tråd tage endelig form. Tænk, at jeg kan få lov til at leve af det, jeg holder allermest af! At skrive! Jeg føler mig ubeskriveligt heldig! I dag står der igen skrivning på programmet sammen med forberedelse af fotoshoot til næste uge + forberedelse af undervisning på lørdag. Jeg skal nemlig en tur til Middelfart og undervise på Helsebranchens Grunduddannelse. Det bliver også rigtig sjovt at prøve! God dag til jer derude!

Bliv klogere på Low Carb og Keto i din sommerferie☀️

Lyt blandt andet til emner som: strategier til vægttab, hvordan du griber vægttab an efter 40, fordele og ulemper ved faste, cravings og sukkerafhængighed, mentale redskaber til motivation og fastholdelse og hvordan du kommer tilbage på sporet efter en periode med for meget af det gode.

Lige nu kan du lytte til hele mit podcast arkiv for bare 49,-

Prøv MadbandittenPLUS her >>

I gang med Keto på en nem og fleksibel måde?

Med min nye Keto kostplan ‘den fleksible’ vælger du frit tre retter pr. dag fra planen og uanset hvilke du vælger, får du den rette mængde kulhydrat, protein og fedt for at gå ned i vægt.

Prøv kostplanen her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

18 kommentarer til “Roterende flæskesteg på grillen”

  1. Et spørgsmål: kan man lave stegen på rotisseri uden at have et låg på grillen, dvs. jeg har ikke en ovnfunktion, så stegen skal bare stege direkte over kullene. Er det muligt, eller skal man have ovnmulighed, så man kan få de 200 grader?

    Svar
    • Det aner jeg faktisk ikke. Jeg tænker, at den vil skulle have meget, meget lang tid uden låget, men jeg er ingen mestergriller, må jeg indrømme… :-/

      Svar
  2. Vi griller næsten alt vores kød netop på grund af svineriet i ovnen. Grillet flæskesteg har været fast på menuen til jul de snart sidste 20 år. Vel at mærke på WEBER :)

    Jeg savner dog et forslag til julemenuen, hvis det skal være rigtig LCHF og ikke med kartofter og sukker rødkål :)

    Svar
  3. Den ser SÅ lækker ud. Vi overtog en fin weber i foråret, og jeg har haft lyst til at prøve kræfter med flæskesteg på grillen, men er ikke nået længere end til tankerne. Men du fik da lige pirret lysten :-)

    Svar
  4. Øj, sådan en steg kunne jeg godt spise! Men det bliver nok en lidt lang aften, hvis jeg skal sidde og dreje et grillspyd manuelt over vores lille BabyQ-grill ;) Jeg må vist fedte mig ind hos mine forældre eller nogle andre med stor grill og rotisseri-spyd! Det bedste ved flæskesteg er jo i øvrigt flæskestegssandwich på andendagen, på grøntsagsfladbrød el.lign.! Mmm…

    Svar
  5. Flæskesteg om sommeren er helt outstanding. Med sprøde salater og grønt i sæson bliver det altså ikke bedre. Jeg lavede en nakkesteg med sprøde svær forleden – også på grill med routisserie, det kan også anbefales hvis du vil have saftig steg.
    Tak for lækker inspiration
    Thomas Madfar

    Svar
  6. Det er nemlig bare det lækreste kød på grill… Vi har lavet det så mange gange her i løbet af sommeren. Dog har vi lavet tilbehør a la stuvet hvidkål; nemlig din fede grundsovs med fintskåret spidskål. MUMS siger jeg bare.

    Svar
  7. Nej, men altså Jane! Nu fik jeg jo lyst til flæskesteg! Og det er ikke helt så let at få fat i, når man bor et stykke oppe i Sverige. Man kan somme tider være heldig, at den lokale Netto har tilbud på (dansk) ribbenssteg. Og normalt foretrækker jeg egentlig også det, da der er mere fedt og mindre kød, og så bliver den ikke så tør, som en flæskesteg ellers godt kan blive.

    Men med en grill stiller det sig nok noget anderledes. Vi har en “almindelig” Webergrill, til kul/briketter, og der ved jeg af erfaring, at en steg lavet i den bliver meget mere mør og saftig, end hvis man laver den i ovnen. (Eller hvis man griller en hel kylling, på Webers originale “kyllingetrone”. Mørere og saftigere kylling skal man lede længe efter!)

    Jeg har længe ønsket mig en gasgrill (Weber selvfølgelig). For det er ikke altid man gider at stå der og fumle med aske og briketter, bare for at grille noget småt. Jeg tror vi ville grille lidt oftere, hvis vi havde en gasgrill. Tillykke med jeres!

    Svar
    • Rôtisserie kyllinger er også på ugemenuen herhjemme. Hidtil har det været noget, vi fik når vi besøgte min far, men nu har han fået kamp til stregen. “Den er lige så god som morfars”, var dommen sidst ;-)
      Vi er rigtig glade for skiftet til gasgrill. Som du selv siger, gør det, at vi bruger den flere gange om ugen i stedet for kun i weekenden.

      Svar
  8. Jo, det kan du sige. Byen jeg er født og opvokset i og i dag besøger dagligt pga. arbejde i byen.
    Lækkert sted, det kan du godt glæde dig til – har du chauffør på? Det er vel en heldags-seance, du skal til?
    KH
    – frk. sveske

    Svar