Rosmarinkylling i fad med citron er supernem og enkel hverdagsmad, der bare stadig smager så skønt. Jeg elsker virkelig, når man kan skabe stor smag ud af små virkemidler.
Rosmarinkylling med citron
Denne lækre opskrift på rosmarinkylling leder tankerne hen på Sydfrankrig. Mand, hvor jeg savner at rejse!
Samtidig er rosmarin bare en virkelig taknemmelig urt at have på køkkenbordet eller i haven. Den, jeg har i haven, har overlevet adskillige vintre og flytninger og den nærmer sig juletræsstatus, hvis jeg ikke snart får brugt af den.
Jeg lavede for noget tid siden en lækker rosmarinkyllinge-salatbowl, som var dejlig til frokost og her kan vi altså få rosmarinkylling til aftensmad.
Ingredienser
- 300 g kyllingebryst
- 2 frisk rosmarin
- 40 g smør
- 1 fed hvidløg revet
- 1 øko-citron skåret i skiver
- 2 tsk citronskal fra økologisk citron
- 2 spsk citronsaft
- frisk persille
- smør til stegning
- salt og friskkværnet peber
Forslag til tilbehør
- 400 g broccoli eller aspargesbroccoli, dampet
- 400 g squashpasta
- salat
Sådan gør du
- Opvarm ovnen til 200 grader.
- Opvarm lidt smør på en pande og brun kyllingefileterne godt af på begge sider. Drys med salt og peber.
- Fordel citronskiver i bunden af et ovnfast fad og læg kyllingen ovenpå.
- Hæld de 40 g smør på panden sammen med rosmarin, hvidløg, citronskal og -saft, lad smørret smelte, rør det hele sammen og hæld det over kyllingen.
- Sæt fadet i ovnen og bag kyllingen, til den er gennemstegt. Det tager ca. 10-15 minutter afhængigt af tykkelsen på kyllingen.
- Tag kyllingen ud og hæld noget af smør-citronsaucen over kyllingen med en ske.
- Server fx med en god salat, squashpasta, broccoli eller lignende.
- Drys med hakket persille ved servering.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Der står der skal bruges 120 gram smør og i opskriften står der ‘de 40’ hvor skal de sidste gram smør bruges?
Ah det er lidt dumt jo. Opskriften er lavet til 2 personer men du har ændret det til 6 personer. Derved ændrer mængden af smør sig fra 40 g til 120 g men det ændres ikke nede i vejledningen. Pokkers.
Men du bruger i så fald den fulde mængde og ikke kun 40 g. Hvis det ikke giver mening så prøv at trække slåen tilbage til 2 personer👍🏼