Rootza med grillede grøntsager


Rootza er navnet på pizza med rodfrugter. Sødt navn, ikke? Her er det et udtryk for at det er selve bunden, der er lavet af rodfrugter. Vi fik det til aftensmad forleden, og det er bestemt ikke sidste gang. Det er noget af det lækreste, jeg har spist længe!

Rootza

Rootza med grillede grøntsager

Føj til favoritter Udskriv Pin
4
|
30 minutter

Ingredienser

Fyld

Sådan gør du

 • Skræl først knoldselleri og skær den i mindre stykker.
 • Blend den herefter i foodprocessoren sammen med de øvrige ingredienser.
 • Saml dejen til en kugle og klat den ud på et stykke bagepapir. Læg et stykke bagepapir over og rul med kagerullen, hvis du ikke vil have fedtede hænder.
 • Opvarm ovnen til 230 grader varmluft og bag pizzabunden i ca. 13-15 minutter, eller til den har fået farve og er blevet mørk i kanterne.
 • I mellemtiden skærer du peberfrugt i strimler og nipper enderne af asparges, vender dem i olivenolie og griller dem på en grillpande med salt og timian, til de har fået fine striber og dufter af ferie i sydeuropa.
 • Når bunden er færdigbagt, tager du den ud og lader den afkøle lidt, inden du fordeler tomatpuré, ost og grillede grøntsager. Giv den herefter 4-5 minutter tilbage i ovnen og drys med friskhakket oregano eller timian inden servering.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Rootza – blomkålspizzaens lillebror

Rootza er en afart af den populære blomkålspizza, men her er bunden lavet af knoldselleri. Deraf navnet. Knoldselleri er en rodfrugt, og den vokser under jorden.

Vil du gerne spise færre kulhydrater, vil jeg anbefale dig blomkålspizzaen eller pizzaen med broccolibund i stedet. Eller måske den lækre men meget kulhydratfattige kyllingepizza.

Bekymrer du dig ikke om over- og underjordsgrøntsager, vil jeg anbefale dig at prøve denne lækre Rootza. Yummi!

Rootza - pizza på bund af rodfrugter

Portionen rækker til to sultne voksne, medmindre du laver noget tilbehør til. Vi fik kun rootzaen, og jeg blev en lillesmule overmæt, men den smagte simpelthen for godt til at stoppe. Næste gang gemmer jeg et stykke til frokosten næste dag!

Mangler du inspiration til morgenmad og frokost?

… og har du en airfryer? Så er min nye e-bog lige noget for dig. Her får du 30 nye Keto-opskrifter på morgenmad og frokost, du kan lave i din airfryer. Nemt, hurtigt, lækkert og sundt.

Du sparer 20% lige her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

32 kommentarer til “Rootza med grillede grøntsager”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Tak for endnu en god opskrift. Din rootza fra Madglad er fast på menuen hver fredag her hjemme – ungerne på hhv 1 og 5 år skovler ind når den er på bordet :) Tak!

  Svar
 2. Hej Jane :) Kan man fryse denne bund, hvis man vil bruge den fx ligesom grøntsagsfladbrød eller til wraps?

  Faktisk ville det være rigtig dejligt at vide om retterne, især brødene, kan fryses. Når man skal lave mange ting fra bunden, som man jo skal på LCHF, så er det meget rart at man kan lave det lidt i forvejen, eller en større portion, og fryse ned til senere brug :)

  Svar
  • Hej Kristine

   Alle brød og bunde kan fryses. Husk at adskille dem med fx madpakkepapir, så de ikke klistrer sammen!

   Svar