Sunde romkugler til fødselsdag


I dag skal jeg lave romkugler – eller trøfler, som de faktisk hedder, når man kommer fra Jylland. Men jeg skal ikke bare lave romkugler. Jeg skal lave SERIØST MANGE romkugler. 50 stk for at være helt præcis. Silas og Vega fylder jo 10 på onsdag, og de har bestemt sig for gerne at ville dele romkugler ud i skolen. Og to klasser med 22 børn i hver + lærere, ja, så må jeg jo i sving!

Opskriften, jeg bruger er en, jeg postede her på bloggen tilbage i 2012, eller faktisk bragte jeg allerede en tilsvarende tilbage i 2011. Det er vildt, som årene er gået, og det skægt nogle gange at læse de gamle indlæg. Bloggen var noget helt andet dengang, og den havde mere karakter af et frirum, hvor jeg kunne lufte frustrationer, bekymringer og glæder. Når ting ændrer sig lidt efter lidt, ser man det ikke. Men når man træder fire år tilbage i tiden og sammenligner med i dag, er det tydeligt, som tingene har ændret sig.

Romkugler – også for de sundhedsskeptiske

Romkuglerne har lavet mange gange siden, og jeg har serveret dem for sundhedsskeptiske mennesker, som aldrig har gættet, at der var tale om en sundere udgave end den, bageren laver af restekager. Vidste I i øvrigt, at jeg arbejdede i en bager, da jeg var meget ung. Hold nu fast, jeg fik sat mange kager til livs! Og brød. Det var som at sætte en alkoholiker bag baren! Selvom jeg ikke spiser (traditionelt) brød og kager i dag, er det lige før, jeg tror, jeg har opfyldt min kvote for et helt liv.

Romkuglerne her indeholder tørret frugt og er ikke low carb. Søger du en romkugle uden tørret frugt, kan jeg anbefale den opskrift på “rigtige romkugler”, der er i MÆT & SLANK med LCHF.

Opskriften på disse nedenfor, finder du her: Romkugler – helt naturligt og de er altså bare virkelig, virkelig gode!

Sunde romkugler - få inspiration til børnefødselsdagen her

Vafler og steak tatare

De to fødselsdagsbørn har bestilt vafler til morgenmad på deres fødselsdag. Fordi det plejer vi at få, lød det. Så sådan starter dagen åbenbart. Planen er, at jeg laver kokosvaflerne dagen før og varmer dem i ovnen om morgenen, og så laver jeg nogle lækre toppings til, som fx bananskiver, mandelsmør, bærsylt og måske en vaniljecreme.

Om aftenen skal vi ud og spise. Jeg tror, det bliver på Paté Paté. Vega, min lille foodie, vil gerne have steak tatare, og de har en megalækker kalvetatar med dukkah og granatæblekerner på Paté Paté. Granatæblekerner ville jeg aldrig have drømt om at putte i en tatar, men jeg lover dig, det smager himmelsk! Silas håber, de har noget med and på menuen. Nogle gange tænker jeg, at kvantitet er vigtigere end kvalitet, når det kommer til drengen og hans appetit.

Drengefødselsdag og pigefødselsdag

I næste weekend står den så på familiefødselsdag, og weekenden efter står den på pigefødselsdag om lørdagen og drengefødselsdag om søndagen.

Jeg elsker at have tvillinger, det er helt sikkert, men lige netop i november måned ønsker jeg nogle gange i mit stille sind, at de var født forskudt. Og helst om sommeren.

Børnefødselsdage i november er altså en udfordring. Vi har inviteret drengene ind på Børnemuséet, hvor de skal deltage i en grafittiworkshop, hvor de skal skrive deres navn med nogle særlige grafittitudser.

Til pigerne er vi ved at få arrangeret en times danseundervisning der hvor Vega går til dans, men om det lykkes, ved jeg ikke endnu. Jeg synes, det er svært at finde en aktivitet, der rammer bredt, og som er indendørs i tilfælde af heldagsregn, og det der med at have dem herhjemme i 3 timer… ja, det tror jeg, vi springer over i år. Sidst, vi gjorde det, kom flere af drengene op at slås, mens et andet barn sad og kastede op ned i alle vinterstøvlerne. Ikke noget, jeg har behov for at gentage… nogensinde.

Man kan godt blive træt helt ind til knoglerne af at bruge alle sine weekender på at fejre fødselsdag. Godt det snart er juleferie. Eller noget…

Nå, men jeg skal i gang med romkuglebageriet. Hvad har I af spændende weekendplaner? Forhåbentlig er de mere spændende end mine…

Bliv klogere på Low Carb og Keto i din sommerferie☀️

Lyt blandt andet til emner som: strategier til vægttab, hvordan du griber vægttab an efter 40, fordele og ulemper ved faste, cravings og sukkerafhængighed, mentale redskaber til motivation og fastholdelse og hvordan du kommer tilbage på sporet efter en periode med for meget af det gode.

Lige nu kan du lytte til hele mit podcast arkiv for bare 49,-

Prøv MadbandittenPLUS her >>

I gang med Keto på en nem og fleksibel måde?

Med min nye Keto kostplan ‘den fleksible’ vælger du frit tre retter pr. dag fra planen og uanset hvilke du vælger, får du den rette mængde kulhydrat, protein og fedt for at gå ned i vægt.

Prøv kostplanen her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

18 kommentarer til “Sunde romkugler til fødselsdag”

 1. Har tre børnefødselsdage i starten af november, så kan helt følge “underholdningsproblematikken”. I år satsede vi på Valby Vandkulturhus – og det kan varmt anbefales! Koster en 10’er pr barn, de kan være i vandet lige så længe de orker og er dejligt trætte bagefter. Ovenikøbet er der livreddere ansat, som holder styr på ungerne, mens du sidder med en god bog på kanten af bassinet :-)

  Svar
 2. Tror faktisk kun det er i Aarhus-området det hedder trøfler. Jeg er fra Vensyssel og der hedder det i hvert fald romkugler :-) Det var først da jeg flyttede til Aarhus for 3 år siden at jeg hørte om trøfler.

  Svar
  • Prøv at læse tråden inde på FB-siden. Der er folk fra alle kroge af Jylland, der melder ind med, hvad de kaldes i deres område. ret fornøjelig læsning faktisk :)

   Svar
 3. Hej Jane.
  Super blog du har her. Tak fordi jeg kan følge dig her inde og blive inspireret. I dag har jeg igen været inde og surfe rundt i noget af alt det dun har skrevet. Dejligt.
  Da jeg var inde og læse om det gode fedt og dens eneskaber, stødte jeg på en reklame for en pille lave på en frugt der ligne en græskar. Den skulle kunne fjerne mavefedtet. Kender du noget til denne pille og dens virkning,, siden den er reklameret på dine sider?
  Venligst Anita

  Svar
  • Hej Anita
   Åh nej på ingen måde. Annoncerne er googles og er baseret på hvad denne side handler om krydset med de spor, du har efterladt på nettet. Jeg prøver at luge ud i slankereklamerne, men der kommer hele tiden nye. Et godt tip er ALDRIG at klikke på den type annoncer og bestemt aldrig købe noget derfra. Beklager at du har mødt den her på siden. Jeg skal prøve at se om jeg kan frasortere den slags yderligere.

   Svar
 4. Hvis du føler, at din weekend mangler spænding, så kan du altid sammenligne dig med mig: jeg bruger min lørdag aften på at sidde og glo på et møntvaskeri i Vanløse. Og ikke et fancy “The Laundromat”-et af slagsen med lækker mad! Næ nej, den helt gammeldags, kedelige, grå slags :( Mindre hot bliver det vist ikke! Længe leve flyttekaos og vaskemaskiner, der ikke er blevet installeret endnu! God børnefødselsdag :)

  Svar
  • Ej stakkels dig, Louise! Føler med dig! Først intet køkken og nu møntvaskeri. Begge dele er jo ganske rædsomt! Er der ikke snart bedre tider i udsigt?

   Svar
 5. Det hedder nu også romkugler i Jylland
  ;-P – Det gør det i hvert fald i Aalborg. Egentlig meget sjovt, når “Jylland” bliver omtalt som én stor by..

  Svar
  • Jeg kan forsikre dig om, at det udelukkende var for at tilgodese jyderne, at jeg overhovedet skrev det. Hver gang jeg skriver om romkugler, får jeg kommentarer fra jyder, der skriver “det hedder altså trøfler”. Godt så! Nå ja, og jeg er jo selv fra aarhus, og der hed det faktisk også trøfler. I hvert fald dengang i 90’erne, da jeg boede der sidst.

   Svar
 6. Tvillinge fødselsdage er da slet, slet ikke hårde ? – tænker på mine egne forældre og min bror og mins fødselsdage, da vi var børn Gg ved slet ikke, hvordan de overlevede. Men måske vi skulle hyre dig og dine køkkenkundskaber, til vores næste ??

  Svar
  • Haha, nej ellers tak! At skulle holde fødselsdag for mine egne børn er mere end rigeligt. Hvis jeg derimod kunne leje nogle til at komme og overtage her, ville det være meget velkomment! :)

   Svar
 7. vi holder drengefødselsdag i august/september, så det er lidt nemmere at lave udendørs arrangementer. præcis samme alder. Vi har været til hjemmelavet sportsfest på Hedeland, i den lokale lille let-hal et par gange(forøvrigt i skybrud og det mest sindssyge tordenvejr) hvor der kom en af vores venner og lavede Kids-volley med dem i 45 minutter og sidst en tur i Køge svømmeland.
  mange drenge,masser af krop og bevægelse, luft omkring dem = nul konflikter kun glade, aktive børn.
  man kan leje shelters osv på mange naturskoler og købe sig adgang til hytter osv. selvom vejret er træls, så lægger en skovhytte, bålsted (evt overdækket), små konkurrencer/skattejagter/lege og shelters op til robust på klædning og masser af aktivitet og hygge …

  Svar
 8. Tillykke med ungerne! Vores har fødselsdag i oktober og november, men vi plejer alligevel at satse på noget udendørs. Har lige holdt for drengene med et opgaveløb, det gik fint, men det var også bare gråvejr og ingen regn. Den store fylder 11, og se skal i film x i cinemateket og lave deres egne små film. Men den der grafittiworkshop lyder fantastisk, den vil jeg skrive mig bag øret til næste år.

  Hvilken foodprocessor har du? Jeg vil ønske mig en til jul og vil gerne være sikker på, at den kan mose dadler og den slags udfordrende sager.

  God fornøjelse med konditorgerningen i dag:-)

  Svar
  • Sejt med Cinemateket! Det vil jeg til gengæld huske til næste år!

   Jeg tror, de fleste foodprocessorer kan klare opgaven her, men jeg har en Magimix. Den er genial. Du kan se hele maskinparken her: UDSTYR

   Svar