Romkugler – helt naturligt!


Disse romkugler smager helt afsindigt godt. De har lige netop den rigtige søde smag med et snert af rom og så er de oven i købet fyldt med gode sager. De er uden raffineret sukker og så er de glutenfri.

Romkugler fyldt med gode sager (og uden kagerester)

Disse er både nemme at lave og smager så godt, at jeg ville have givet stående applaus, hvis ikke det havde virket upassende der midt i eftermiddagskaffen.

Og man begriber simpelthen ikke, at de ikke er loadet op med sukker og kagerester. Gæsterne troede, jeg løj, da jeg fortalte dem det!

De er klart skrevet bag øret til efterårets mange børnefødselsdage. Opskriften skal I have!

Verdens lækreste glutenfrie romkugler - 100% naturlige ingredienser! opskrift her: Madbanditten.dk

Romkugler – helt naturligt!

Føj til favoritter Udskriv Pin
10 stk
|
1 time 30 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

 • Mal hasselnødder og kokosmel til mel i foodprocessoren.
 • Tilsæt resten af ingredienserne og blend igen, til du har en fedtet masse.
 • Sæt evt. massen i køleskab i en times tid, inden du triller kuglerne. Det gør dejen lidt nemmere at arbejde med.
 • Men altså, tril kugler og tril kuglerne i kokosmel. Sæt dem på køl igen indtil servering.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Glutenfrie romkugler

I fredags gik mine ben ind i en bager og købte to romkugler!  En til mig og en til Søren. Så har man da hørt det med! Det var godt nok hos Naturbageriet oppe i Frederiksborggade, hvilket jo forklarer en del.

De er nemlig en af de eneste bagere, som har bagværk bagt af glutenfrie meltyper. Og deres romkugler er simpelthen to die for! Lavet af nødder og tørrede frugter, kokos, gulerødder, olie og brunt rismel. De kan ikke beskyldes for at være hverken low carb eller kornfrie, men de kan spises uden mavepine, og det er så dejligt, når det nu en sjælden gang skal være.

Men… det ville nu være rart med en korn- og sukkerfri version, ikke? Og den lavede jeg i går, da vi alligevel skulle have gæster til eftermiddagskaffe.

Verdens lækreste glutenfrie romkugler - 100% naturlige ingredienser! opskrift her: Madbanditten.dk

Gør hverdagen nemmere med personlige madplaner

Madplaner er geniale til at holde fast i den sunde livsstil, også når hverdagen rammer. Vi kender alle situationen med at stå med snuden i Nettos køledisk kl. 17.10 og i stedet ende med dyr takeout.

Med et MadbandittenPLUS-medlemskab kan du lave et ubegrænset antal madplaner og få indkøbsliste til at tage med ud og handle.

Du kan simpelthen med få klik lave madplaner med de retter, som du (eller din familie) kan lide. Slut med at smide ud, fordi der altid er ret i planen, man ikke bryder sig om. For du vælger selv retterne!

Det koster 1 krone om dagen – men du kan prøve det GRATIS i 7 dage først.

>> MadbandittenPLUS <<

Herudover får du også:

 • energiberegninger på alle mine 1.900 opskrifter
 • din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter
 • færdige madplaner, jeg laver
 • madlister og visuelle tabeller og grafikker til Low Carb og Keto (perfekt til køleskabet)
 • adgang til eksklusive sundhedsartikler og guides (fx min store guide til protein, min guide til fedt og guiden til at tælle kulhydrat)
 • adgang til at lytte til min podcast

Prøv MadbandittenPLUS her

Kom med ombord og lad mig hjælpe dig. Det har aldrig været nemmere at spise sundt.

Følg med på Instagram

Ved du, at du kan følge Madbanditten.dk på Instagram? Her deler jeg alle nye opskrifter, jeg udgiver.

Du er også velkommen til at følge min private Jane Faerber-profil. Her er mindre mad men mere hverdag, rejser og træning❤️

Skriv dig op til min lørdagsmail og jeg sender dig en madplan for 0 kroner.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

25 kommentarer til “Romkugler – helt naturligt!”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
  • Puh det ved jeg ikke lige. Det er jo en betragtelig del af opskriften, du vil tage ud. Nødder eller nøddemel måske? Ved ikke lige hvordan det vil fungere..

   Svar
 1. Lyder lækkert :-) Hvor romkugler bliver der ca. ud af denne opskrift? Overvejede at min søn skal dele dem ud i klassen på sin fødselsdag :-)

  Svar
 2. Ser virkelige lækre ud…!
  Jeg har desværre et barn der ikke kan tåle nødder -og mandler, har du en ide til en erstatning for nødderne?

  Svar
 3. Dee står 1 espresso er det dl, spsk eller?? Lyder som en super lækker opskrift skal helt klart prøves, smil! Hilsner Trine

  Svar
  • Årh sådan en halv deciliter ville være et bud. Opskriften er fra 2012 og det er ærligt talt nogle år siden jeg lavede den sidst. Prøv dig evt, lidt frem.

   Svar
 4. Hej Har lige et spørgsmål ang opskriften romkugler. Der står jeg skal bruge ROM essens, men nu kan jeg se, at jeg er kommet hjem med ROM Aroma. Hvad er forskellen? Kan jeg bruge aromaen og i så fald er doseringen så den samme?

  Svar
 5. Hej. Ved du om man kan bruge en stavblender, når man ikke lige har en foodprocessor eller en minihakker? Mvh Marie-Louise

  Svar
 6. Kan man bruge en stavblender eller alm. blender i stedet for, når nu man ikke har hverken foodprocessor eller minihakker? Mvh M-L

  Svar
 7. Hej der :-)

  Jeg bukker mig i støvet – de her “romkugler”………. årh wau, jeg er ovenud afhængig – de smager jo så englene synger :-)

  Tusinde tak for dine mange spændende…….. og smagsfulde opskrifter – jeg er stor fan!!!

  God sommer.

  Hilsen Lene

  Svar
 8. Nu har jeg endelig en god anledning til at få lavet dem her ;) får nemlig børnebesøg på lørdag. Skal derfor lige høre om kaffen smager igennem? Derudover er jeg hverken indehaver af romessens eller mørk rom, men kan man måske erstatte det med Amaretto? Eller bare udelade det?
  Glæææder mig til lørdag :)

  Svar
  • Åh, jeg synes ikke, kaffen smager voldsomt igennem. Romessen er til gengæld det, der giver “romkuglesmagen”. Amaretto tror jeg ikke duer som erstatning, så hellere udelade :-)

   Svar
 9. Uh de ser lækre ud. Men kan rosinerne og dadlerne erstattes af noget andet? Jeg tænker om abrikoser og/eller svesker kan bruges i stedet for. Jeg må helst ikke få tørrede dadler og rosiner pga. det høje GI.

  Svar
  • En kombination af abrikoser og svesker lyder da som et godt alternativ! Jeg har det heller ikke helt godt med hverken dadler eller rosiner, men ved at spise en romkugle herfra, fik jeg mindre en 1 dadel og 10 g rosiner. Så det var ikke så galt, som nogle af de meget dadelbaserede kager, som også godt kan få mit blodsukker til at stikke af…

   Svar
 10. Åh dem glæder jeg mig til at lave! Jeg var også i Naturbageriet og hente romkugler for et par uger siden, da min kæreste havde fødselsdag. Første gang i flere år, jeg har fået sådan en. Gammel kærlighed dør ikke, jo. Så er virkelig glad for denne opskrift :)

  Svar