Fatbombs – Romkugler uden kulhydrater


Disse romkugler uden kulhydrater er egentlig “fatbombs” i forklædning. Fatbombs er et virkelig uklædeligt ord, men det er som ordet antyder en lille fedtbombe.

Fatbombs - opskrift på romkugler uden kulhydrater

Fatbombs

5 fra 1 stemme
Føj til favoritter Udskriv Pin
Redskab til at få mere energi eller til at stille den lille sult eller sukkertrang
10 stk
|
20 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

 • Bland kokosmel med kakao, Sukrin, krydderier, kaffe og romessens.
 • Mos den bløde smør heri, til massen er helt ensartet.
 • Form den til fedtede kugler og tril dem evt. i kokosmel (det ser lidt mere appetitligt ud).
 • Sæt dem på køl par timer, før de skal spises.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Fatbombs -hvad er det?

Fatbombs er et redskab til at få mere energi eller til at stille den lille sult eller sukkertrang, når man spiser Low Carb. Det er ikke noget, jeg har benyttet mig helt vildt meget af, men i perioder gør jeg det.

Da jeg ved, at mange (inkl mig selv) spiser LCHF for at slippe af med sukkertrang og sukkerfokusering er jeg lidt forsigtig med at blandet fedt og sødemidler, da det for nogle sensitive hjerner trigger gamle mønstre og vaner. Er det dig, skal du ikke lave disse.

Keto romkugler

Og meningen med disse Keto romkugler / fatbombs er egentlig ikke, at det skal være en lækker treat men mere at det skal give dig en mængde fedt. Samtidig kan de dog hjælpe til at skubbe sukkertrangen væk.

De her romkugle fatbombs smager dog faktisk ok.

De smager faktisk så godt, at ungerne fandt dem i køleskabet og sagde uuuhm romkugler og spiste af dem, som var de normale romkugler. De mætter godt nok meget, lød det dog fra en af dem. Øhm ja. De består nemlig af… fedt primært.

Flere romkugler?

Bekymrer du dig ikke om kulhydrater, eller vil du bare gerne smage min bedste opskrift på romkugler, så prøv min opskrift på de bedste romkugler. De er stadig glutenfrie og uden tilsat sukker men indeholder en anelse mere kulhydrat. Men jeg siger dig, de er gode!

Fatbombs - opskrift på keto romkugler uden kulhydrater

Skal jeg sørge for din aftensmad?

Jeg har Keto madplaner til hele året – lavet med sæsonens råvarer. Du får fem ugers madplan komplet med indkøbsliste til hver uge. Slip for overvældelse, hovsa-løsninger og dyr takeout.

Se Keto-madplanerne her >>

Keto Madplan forår

 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

39 kommentarer til “Fatbombs – Romkugler uden kulhydrater”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Hej Jane,

  Jeg er på dag 2 eller 3 af carnivore diætten og det fungerer overraskende rart og naturligt, når man kommer fra et sted mellem 20 og 100 g kulhydrater dagligt over et år eller to. Jeg kan dog ikke finde ud af om det giver mening at lave fatbombs på carnivore? Jeg lever af 3 æg, 500 g kød ca 10 %, 10-20 g smør og 2 tsk salt dagligt plus koffeinlet kaffe. Bør man hæve fedtindtaget og lave fatbombs ved siden af?

  (Min fedtprocent er på ca. 30, min muskelmasse på 32, og jeg dyrker HIIT-træning eller alm styrketræning 4 gange om ugen. Jeg tænker umiddelbart at så længe min fedtprocent er så høj, behøver jeg vel ikke supplere med fedt? Det er vel snarere til de med “normal” fedtprocent?)

  Mvh,
  Susanne

  Svar
  • Hej Susanne

   Jeg kan ikke finde én eneste grund til at spise ekstra fedt ‘bare fordi’. Føler du dig træt, energiløs, konstant sulten osv. kan du øge fedtindtaget men ønsker du vægttab, ville jeg tænke som dig: At du kan spise dine egne reserver først.

   Svar
 2. Jeg er i uge 3 af keto – det går super godt – men pludselig, uventet har sukkertrang meldt sig. Har ikke haft det før nu (men tror det hænger sammen med min menstruationscyklus). Så nu har jeg lavet fatbombs. Som regel tager jeg en enkelt kop kaffe om dagen med fløde (1 spsk). Vil du sige, at sådan én fatbomb her cirka erstatter fløden i én kop kaffe?
  Tak :-)

  Svar
  • Mit gæt vil være at fatbomben er mere energiholdig end en kaffe med fløde.

   Har du prøvet med mere salt? Det er ofte det, der mangler, når kroppen kalder på sødt.

   Svar
 3. Wauw! De smager godt. jeg eksperimenterede i julen med klassiske romkugler, men de her er betydeligt bedre. Tak for opskriften.

  Svar
 4. Kære Jane
  jeg er begyndt på keto og har svært ved at få det til at virke – vil prøve et par dage på fatbombs – dog tænker jeg: Må jeg bruge mandelflager i stedet for kokos?? (når jeg slår op ser ud til færre kulhydrater i mandel?)
  vh Yvonn

  Svar
 5. Hej … jeg spekulere over hvordan disse romkugler kan være uden kulhydrater.
  I den kokosmel du henviser til er der 11 g kulhydrater pr. 100g ?

  Svar
  • Okay, så lad os sige ‘romkugler med ca. 1 g kulhydrat’. Det fungerer måske bare ikke helt så godt som overskrift…

   Svar
 6. Hey Jane,

  Lige endnu et spørgsmål, dette vedrører romessensen.
  Jeg har købt noget der hedder Naturlig Rom Aroma, men der er noget propylenglycerol i, er det okay? Jeg tænker i forhold til fedtadaptering osv. det er jo en alkohol.

  Mvh
  -Anders

  Svar
  • Det aner jeg ikke. Så længe du ikke drikker den i flaskevis vil mit gæt være at det går fint eller falder under bagatelgrænsen.

   At fokusere på at spise kød, grøntsager og fedt tror jeg dog helt overordnet er en bedre strategi end søde sager og fatbombs. Men altså, jeg er jo lidt gammedags på det område ;-)

   Svar
 7. Hey Jane,

  Jeg er i gang med Keto og har købt din bog. Jeg har et spørgsmål ang. kulhydratindholdet af romkuglerne. Hvis jeg læser bag på en pakke Sukrin Gold, så er der næste 100g kulhydrat per 100g, godt nok er det uden tilsat sukker, men jeg synes da det giver lidt mere end 1 g per romkugle hvis man bruger 2 spsk af sukkererstatningen. Eller er jeg helt gal på den :)? Kan man evt- bruge almindelig Lurpak, jeg har en del i fryseren, eller ændrer det for meget på smagen?

  Mange tak :)!

  Mvh
  -Anders

  Svar
  • Hej Anders

   Det er et super spørgsmål for det er nemlig virkelig misvisende. I Danmark er det sådan, at vi skal deklarere sukkeralkoholer som tilgængeligt kulhydrat, da nogle af dem vil blive optaget i blodet. Det gælder alle sukkeralkoholer – undtagen Erytritol, som er det, Sukrin laves af. Så selvom den står som næsten 100 g pr. 100 g på deklarationeden, vil den tælle som nul. Eller næsten nul i Sukrin Gold’s tilfælde, da erytritolen her er blandet med en anden type.

   Og du kan fint bruge Lurpak. Jeg tænker faktisk at saltet i virkeligheden vil fremhæve chokoladesmagen, og det er jo ikke det værste, der kan ske :)

   Svar
 8. Madbandit dag idag. ?
  Har chiaknækbrød i ovnen og igang med kuglerne. Det er nok 4. gang jeg laver dem.
  Lavede den stærke kaffe i en kop med Sukrin, er træt af at sukrinen knaser. Virker perfekt.
  Har du prøvet at fryse kuglerne?

  Svar
 9. Hej. Nu har jeg været på lchf i ca tre uger, jeg er rigtig glad for det. Men jeg fundere over noget. Synes ikke jeg kan finde svar på hvor mange kulhydrater man sådan overordnet skal holde sig under. Der er jo kulhydrater i det meste af det du anbefaler, herunder den græske yougurt og nødder. Jeg kunne godt bruge lidt vejledning i hvad jeg skal kigge efter på deklarationen når jeg handler ind… Ved ikke om jeg skriver det rigtige sted, håber jeg kan finde det igen ?

  Kærlig hilsen Maria :)

  Svar
  • Hej Maria

   Nej, det er også lidt diffust. Jeg plejer at sige forskellige ting. Min grundholdning er, at du bør holde dig under 50 g kulhydrat pr. dag, men også at max 20-30 g måske er bedre. På mine slankeforløb arbejder vi med 20-30 g.

   En nem tommelfingerregel når du handler ind er at sigte efter madvarer, der indeholder max 5 g. kulhydrat pr. 100 g. og en endnu nemmere tommelfingerregel er at sigte efter at spise grøntsager-kød-fedt til alle måltider. Kød værende både kød men også fjerkræ, fisk eller æg.

   Måske kan du have glæde af at læse dette indlæg også: https://www.madbanditten.dk/forskellige-typer-lchf/

   Svar
  • Måske hakkede nødder men det vil øge kulhydratindholdet. Tjek måske hellere opskriften jeg linker til nederst, som er en mere “ægte romkugleopskrift” :)

   Svar
   • Den anden opskrift duer ikke, da jeg har diabetes og reagerer på dadler, rosiner m.m.
    Men måske jeg kan tage denne opskrift med hakkede mandler istedet for kokos ??

    Svar
 10. De lyder lækre… Dog har jeg lidt et ambivilent forhold til Sukrin både den hvide og gold – synes smagen af den er ok – men jeg får sådan en iset eftersmag som hænger ved flere timer senere… Hvilket gør at jeg måske holder mig tilbage med at teste dine lækre snacks :)
  Hvis jeg erstatter med kokossukker har du så nogen erfaringer med hvor meget der skal tilsættes?

  Svar
  • Jeg er helt med på, hvad du mener. Jeg tror du i stedet skal prøve at kigge på den anden romkugleopskrift, jeg linker til.
   Du kan også godt bruge kokossukker i disse men så er vi ude i og blande sukker og fedt, og det er lidt imod hensigten her.

   Men sådan generelt kan du erstatte kokossukker 1:1 med Sukrin/Gold. Jeg bruger meget lidt sød smag i mine opskrifter, så det kan være, du vil øge mængden en anelse :)

   Svar
 11. Lækkert lige hvad jeg har brug for og lyst til.
  Hvorfor lige usaltet smør?
  Glæder mig til dit foredrag den 10. august ?

  Svar
  • Jeg synes, de bliver for salte med saltet smør. Men nogle gange drysser jeg selv en anelse salt i også :)

   Og ja, vi “ses” d. 10. Jeg tænkte godt på dig, sidst du skrev, men jeg var ikke klar til at afsløre planerne endnu :)

   Svar