Frankofil, som jeg er, elsker jeg en god rørt tatar. Og jeg har tilsyneladende smittet mine unger med samme kærlighed. Når vi besøger morfar i Frankrig, er et af højdepunkterne for Vega nemlig, når vi skal ned i byen og spise frokost på den lokale, som iflg. hende laver den bedste tatar.

Ingredienser
- 300 g okse eller kalveinderlår eller oksefilet eller: 300 g allerede-hakket oksekød til tatar
- 2 spsk mayonnaise
- 2 spsk grov sennep
- 60 g cornichoner
- 2 spsk kapers
- 1 håndfuld frisk estragon
- 25 g løg finthakket
- 1-2 spsk Worcestershire sauce indeholder en smule sukker
- 0,5 tsk cayennepeber
- 1 håndfuld frisk persille
- 1 tsk salt og friskkværnet peber
- 2 æggeblommer rå
- græskarkerner ristede
Sådan gør du
- Fjern synligt fedt og sener fra kødet og hak det. Eller brug det færdighakkede.
- Hak løg, kapers, cornichoner og krydderurter.
- Rør kødet sammen med alle ingredienserne og smag godt til. Hellere lidt for meget smag, end lidt for lidt.
- Server med ristede græskarkerner og rå æggeblomme på toppen og rigtigt gerne med en god grøn salat med lidt fransk vinaigrette til.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Vega foretrækker selv at røre sin, så hun selv kan bestemme mængden af løg, cornichoner, sennep etc. Jeg elsker, når andre har rørt den for mig. Den måske mest spændende rørt tatar, har jeg spist på Paté Paté. Den er toppet med granatæblekerner og dukkah, og hvor sært det end lyder, så spiller det virkelig godt.
Den mærkeligste, jeg har spist, var en, jeg spiste i Olbia på Sardinien. Den lå i en sødlig, pink jordbærdressing, og det var lidt sært.
Og sidst, den voldsommeste, jeg har fået, var i Frankrig, hvor tataren var håndhakket, og kødstykkerne så store, at det selv for mig var lige i overkanten. Og jeg er ellers ret hårdfør, synes jeg selv.
Herhjemme kan jeg jo heldigvis røre min egen og få den præcis, som jeg vil have det. Denne synes jeg blev rigtig god. Den er både krydret, let syrlig, fed og frisk på samme tid. Og så fungerede det fint med de ristede græskarkerner for lidt knas.
Jeg elsker tatar i alle afskygninger – og også denne!
Jeg laver nogle gange en variant, hvor jeg har nogenlunde samme ingredienser, dog uden cornichoner, hvor jeg rister græskarkerner og kapers. Jeg blander kødet og andre ingredienser, lægger dem på en bund af ærteskud eller ruccola og drysser med kerner og kapers til sidst. Det er også mums :)
Ååh så lækkert jo! Tror næsten det er min livret :))
Åh denne opskrift er så lækker!
Hej Jane.
Kan jeg bruge denne når jeg er i gang med Keto kuren og har du nogen ide om hvormange kulhydrater der er i den?
Hej Kenneth
Jeg er ret sikker på at du fint kan få denne til at passe ind i din keto-kontekst. Det er jo næsten kun kød (og den smager såå lækkert!)
Men jeg vil samtidig anbefale dig at enten tracke kulhydraterne eller lære dig nogle nemme retningslinjer, så du ikke famler i blinde.
Tracking kan du gøre via fx madlog.dk og hvis du slet ikke orker den slags, kan du bruge retningslinjerne, jeg beskriver her: https://www.madbanditten.dk/keto-og-kalorietaelling/
God fornøjelse :)